Шествие за семейството се проведe в София (С ВИДЕО)

С концерт на популярни български изпълнители в градинката пред храм „Свети Седмочисленици“ завърши днешното „Шествие за семейството“, състояло в центъра на София.

Въпреки дъждовното време участниците в проявата се събраха около 14:00 часа на площад „Света Неделя“, а оттам последователно преминаха през пешеходната зона на бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Граф Игнатиев“, за да достигнат крайната точка.

Многолюдното шествие настоя държавата да приеме решаването на демографския проблем в страната като основна своя политика и цел.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Събитието, организирано в социалните мрежи, е наречено от организаторите „Шествие за семейството“, а сред основните му искания е в страната да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050 г.

„Искаме всяка власт да се отнася с грижа към въпроса за демографските показатели на страната и да работи за тяхното подобряване“, посочи за БТА един от участниците в демонстрацията.

Според хората, подкрепили инициативата, всяко правителство трябва да излъчва вицепремиер по демографските политики, за да може темата да стои високо в дневния ред на държавата и обществото.

Шествието е стриктно деполитизирано и не се допускат партийни знамена или агитация, посочват още организаторите.

Проявата протича мирно. Гражданите са се събрали на площад „Света Неделя“ в столицата и предстои да се отправят по пешеходната зона на бул. „Витоша“, през бул. „Патриарх Евтимий“ до църквата „Свети Седмочисленици“. Полицейското присъствие е засилено.

Целите на движението са:

1. Държавата да прегърне демографския проблем като номер едно цел, кауза и въпрос пред страната. Настояваме да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година. Настояваме всеки закон в страната да бъде съобразен, посредством формални критерии, с въпроса „Как се отнася до подобряване на демографската ситуация“. Настояваме всяко правителство, от тук нататък, да излъчва вицепремиер по демографския въпрос – защото той е един и много конкретен: Ще има ли българи в страната през 22-ри век, и колко ще са те?

2. Довършване на започнатото въвеждане на ЗП „Вероучение“ в програмата. Дълбоко вярваме, че всякакви други консервативни, патриотични и „антилиберални“ каузи и послания са само и единствено „кръпки“ върху една основна рана: обезверяването на българския народ. Никаква фундаментална и дългосрочна промяна не може да бъде постигната без реевангелизация на българския народ. Нито една консервативна кауза няма да спечели дългосрочната битка с Постмодерното, ако не адресира сърцето на проблема: вярата.

3. Гарантиране на свободата на словото, на изразяването, на вярата и на нормалното: от пълзящата „либерална“ цензура, от опитите за въвеждане в законодателството на все по-строги наказания за консервативно мислене, под термина „борба с езика на омразата“. От подчиняване на българската медийна среда от планувания проектозакон в ЕП, целящ създаване на „Европейски СЕМ“, който да наказва медийте на континента под предтекста за „борба с дезинформацията“. Свобода от „кенсъл културата“, която НПО-та и „правозащитни организации“ копнеят да прилагат и в България. Свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. За бъдещето на един народ се съди не по броя на колите, а по броя на бебешките колички.

  2. Хубав контрапротест на онази джендърска педерастия и показност. Явно личи желанието и българската воля против истанбулската конвенция.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *