Чавушоглу: Твърденията за руска намеса в изборите в Турция са неверни и манипулативни

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу днес окачестви твърденията на прозападната опозиция, че Русия се намесва в президентските избори в страната като неверни и манипулативни, предава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Турция се нуждае от стабилност повече от всякога. Турските избори винаги са били прозрачни. От гледна точка на имиджа на страната ни е полезно изборите да се провеждат по демократичен и прозрачен начин. Това, което кандидатът на опозицията Кемал Кълъчдароглу каза за намесата на Русия, е манипулация. Лъжа са твърденията за каквато и да е външна намеса, подчерта Чавушоглу в интервю за СиЕнЕн-Тюрк.

По отношение на твърденията на Кълъчдароглу, Чавушоглу заяви снощи, че подобни твърдения и обвинения обикновено се придружават с доказателства, които той не вижда от страна на опозицията.

„Ако вие разполагате с такива доказателства, ние ще отправим ултиматум към Русия. Но вие нямате никакви доказателства, а идеята за руската намеса ви е подшушната отвън, от САЩ, за да оформят дневния ви ред, да създадат впечатление за намеса, не можете да правите това. Така не се прави политика“, каза турският външен министър.

Тази седмица прозападният кандидат за президент Кълъчдароглу публикува в Туитър съобщение, в което призова Москва да не се намесва в предстоящите на 14 май президентски и парламентарни избори в страната. Той заяви, че Русия стои зад някои „монтажи, конспирации и записи“.

Турският външен министър каза още снощи, че Европейският съюз, САЩ и НАТО няма да покрият загубите на Турция от отказа на руски туристи да посещават страната заради поведението на опозицията и нейните обещания да наложи санкции срещу Русия.

Кемал Кълъчдароглу обещава да се присъедини към западните санкции. И какво ще постигне с това? Каква ще е ползата за нас? , запита Чавушоглу.

Той изтъкна, че ЕС, САЩ и НАТО няма да покрият загубите на Турция заради масовия отказ на руски туристи да посещават Турция.

И всичко това е заради изявленията на Кълъчдароглу. Кой ще покрие загубите ни в туризма? Забравете за ЕС, забравете за Америка и още повече за НАТО, каза той, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По думите на турския външен министър Турция е тясно свързана с Русия във всички сфери. „Дори въпреки конфликта в Украйна и това, че Киев използва наши безпилотни летателни апарати, които сме им продали много преди началото на конфликта, ние все още успяваме да поддържаме близки отношения с Москва. Това е дипломация. И ако видим някакви грешки, открито казваме на отсрещната страна за тях“, заяви още Чавушоглу.

Той припомни, че Турция купува 45 процента от природния си газ от Русия. И ако бъдат наложени санкции, „няма къде да се намери алтернатива на тези обеми“. Десет процента можем да компенсираме, но не и 45 процента, добави той.

Междувременно от турското министерство на туризма също изразиха опасенията си от намаляване на броя на туристите от Русия в случай на победа на опозицията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

40 коментара

    • Малко ми е трудно да поздравявам човек, в чийто мечти турция граничи със сърбия, ама ти си знаеш. Дори написал книга за това, силно аплодирана при премиерата в софия от всеки БГ евроатлантик и безродник.

      • Съжалявам, Анонимен…по-скоро аз съм сънен…

      • Иване, то реално погледнато Анонимен е прав, щото ако доди сорсоида като нищо ще му заповядат да вкара турция във война с Русия и ние ще ядем спарчето от това. Но някак си пък знам какво ни крои и този поздравения……
        Добра опция за нас българите няма, щото сами сме се поставили в това положение на ……. съседката сексуална палавница, готова да ощастливи всеки завъртял се около нея.

      • Да Фъки, за нас нещата са многопластови. Ако Калъчдароглу спечели, ние ставаме от предна линия, близък тил. Това до някъде е подобряване на позицията, бегло погледнато. Да, обаче така се отдалечаваме от възможната свобода и от желязната завеса, която се готвят да ни поставят. От друга страна, ако спечели Ердоган, той ще трябва твърдо да каже позиция, а тя при тези лични обстоятелства вече е ясна. Фронтът в Украйна е далеч, а тук е на границата. Не знам как българите могат да видят в турците освободители, но големият шегобиец от горе и това може да сътвори.

  1. Всяка държава си гледа интереса ,та и турците са от тях! И никой да не си мисли ,че ще пуснат нянката дето ги захранва с газ и природни ресурси,а турците са шовинисти и силни националисти дето не са от будалите!
    Айде до довечера дето ще чуем кой ще води Турция към още по-близки отношения с Русия и Китай,а пък нашите будали и серсеми да си чешат езиците с простотии ,които вече ни писнаха и на ония работи!

  2. Както твърди и проф.Иво Христов,от всички съседи ние май не само сме най- глупавите,но и най-подлите.За разлика от турците, ако изобщо можем да се сравняваме с тях, ние предадохме НАПЪЛНО националните си интереси, на САЩ и на ЕО.И става въпрос за интереси,които са ОЧЕВАДНИ. Орбан показва също естествена грижа за унгарския народ.Нашите малоумници са по низки от улични проститутки.Нашият президент се разхожда в другия край на африканския континент,когато късат парчета от живата плът на България.Как не се намери една медия да интервюира десетки хора, какво мислят за Шенген и еврозоната, за „ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА“ на всичко руско с далеч по-скъпото американско,с желанието на Щатите да ни вкарат като говеда в касапницата на тяхната война за световно господство, КАК???.

    • НЕ съм съгласен с твърденията, че сме най-подли и най-глупави като народ. Разграничавай управляващи, население, народ, популация, роби ……
      Под народ се разбира не общата популация, а население с еднакви интереси, виждания, идеология …..
      Българите в никакъв случай не са по-тъпи от останалите народи, но управляващите умишлено ги затъпяват от 33 г. чрез обезбългарено образование, за да не забелязват геноцида, който се води срещу България и българите.
      иво христов си пада малко туркофил и много се кефи на резаци, не че няма защо в последните години, но колелото се върти и може утре пък нещата да се обърнат, особено ако турците ги вкарат във война с Русия.

  3. Русофобията Братко в нашите медии е побесняла.Може да има проблем с изплащането на пенсиите,и на най-мизерните,но трябва да помагаме на американците, като им купуваме прескъпите изтребители и пращаме снаряди в Украина,т.е. като се диверсифицираме.С ума вече сме го направили, важното е да влезем в Шенген и в Еврозоната.Радваме се на евровизията и на победите над „Бензиностанцията“.

    • Разбира се че ще влизаме в еврозона, джендързона и всяка друга зона, чрез която ще ни избиват.
      Краварската държава е във фалит, за сега официално само калифорния, но България има резерв 48 това злато и валута за 72 милиарда, които трябва да ги подарим, за да спасим кравария.
      Чрез шенгена пък все едно си премахваме границите и ще ни пратят тука НПО активисти, за да вкарат легално в България 5-10 млн. негри, укри, араби …..
      Всичко си върви по плана по заличаването на православните, щом няма противодействие от наша страна.
      Аз затова пиша, че може би само при война може да остане тук-таме някой българин, иначе така тихичко ще ни избият, а дори някой от така наречените българи, няма и да се усетят.

    • Иначе не я мисли русофобията.
      Русофобията е само в говорещите глави в телевизора и има-няма 5-10% от робите с български лични карти.
      Няма как православен българин да мрази Русия или руснаците.

  4. Само обективните промени в света може би ще спасят и нас.“The Flight From the US Dollar“ Бягството от долара е масово, а задлъжняла Америка, не може да харчи вече по 800 милиарда за военни цели, че и да подържа войната в Украина. Сушата и емиграцията от Судан, която тепърва ще ни залива, ще сложи трънливия венец на главата на надменна Европа.Нищо добро не чака народите от „градината“

    • Нали точно това повтарям от години, но освен псувни друго не постигнах.
      А за богоборците по европа не мисля, или по скоро не им мисля доброто, тъй като с тяхна помощ сме на този хал.
      Все пак да се надяваме, че лъвския ген в някой от нас ще вземе превес, когото му дойде времето.

  5. Големи дискусии стават в Свободното слово,а и в Поглед има интересна информация.Да се държим здраво за“пейките“ и да действаме, че ако ни „мобилизират“ срещу войната да сме готови.Наградата за Митрофанова е един знак, че все още не сме загубили доверието на братушките, в тази мръснишка вакханалия.

  6. Имаше един майтап от детската градина: деца, не се карайте, бийте се:)
    Някой да е чул и да има инфо, че бг е предадена, казвам пак: предадена.
    Да служи на отан. Има ли заповед на отан за мобилизирането на 30 хил. българи да мрат на отанския фронт? Или е фалшива новина?
    Ако не е- честито на печелившите.
    Ако някой има номера на отанската заповед- да я публикува.
    Или пак ще чакате и блеете да ви я публикувам аз.

  7. И да се пънете и да не се пънете-все тая. Отиваме на фронта реалния. Физическия.
    По-добре се подгответе за това.
    Няма да оцелеят всички. Физически.
    Ако някой не е разбрал, че третата започна отдавна, е дебил.
    Нито при всв, нито в осрайна са вярвали, че може да бъдат избити. И вие така не вярвате- проблемът си е ваш.
    Иначе си философствайте- с философия далеч ще стигнете. Със сигурност до някой друг свят.
    Запечатайте и запишете написаното от мен!
    За справки. Постфактум за оцелелите.
    И не- изобщо не ми е смешно и не ми е до спорове с тролове.

    • Ако вземеш извадка на мъжете 40-44 годишни спрямо родените българчета от 1 до 4 години, ще видиш че вече сме заличени.
      Когато на всеки 10 40-44 годишни се падат по 8 или по-малко от 1-4 годишни народа си е заминал.
      Фактите сочат, че в България на 40-годишните се падат едва 3-4 българчета до 4.
      Войната просто ще ускори процеса по заличаването ни, нищо повече. Очевидно е, че сме последните българи, колкото и разни оптимисти и хора надарени със супер-способности да твърдят противното.

  8. Вие не виждате хора.
    Тук не става въпрос за пенсиите ви. Нито за заплатите ви, колите ви, къщите ви.
    Няма да имате такива.
    Става въпрос само и само за живота ви! Вашия и на децата ви.
    А вие не го виждате и продължавате да блеете.
    Аз ли нещо съм сбъркана, или виждам по различен от вашия начин?
    Няма да имате пенсии, няма да имате заплати, няма да имате нищо и ще бъдете щастливо надрусани в метавселената на убийците?! Дрогирани ли сте, облъчени ли сте? Какво ви става? Вие вече нямате нищо! Защото се съгласихте мълчаливо!
    Не всички. Господ да пази единиците.
    Вече нямате нищо. Нямате къщи, нямате държава, нямате храна, въздух и вода. Предстои да ви отнемат и децата и да ги предоставят на педофили, или кланици.
    И ми коментирате теми за пенсии и световния комунизъм, социализъм, демонкратизъм, либерализъм, или гейатлантизъм.
    Аз ли съм добре, или вие сте яко, ама много яко надрусани!
    И това, когато шайка престъпници ви вкара във война!

    • На какви пенсии, заплати, коли, къщи….. да се надяват, след като кравария я фалират умишлено, за да си направят хазарите частни корпоративни държави там?
      Същия процес тече и в България и съвсем скоро ще озовем в частни халифатски земи, като тотално безправни роби, които ще имат право да ти колят, еб@т, бият…….
      Но пък „демократите“ дебили се надяват „правата“, за които им говореха 33 г. да ги пазят или може би ще се спасяват чрез придобитите супер-сили от рупането на ГМО-банани.
      Турците гласуват над 88%, кога ли ще ги стигнем. Ако по някаква случайност я докараме пак до избори, дебилите-шебеци да си правят добре сметката за кой гласуват, че това може да са последните им избори.

  9. Що се отнася до някои измислени изкуствени “държавички”- три броя за героя ще изчезнат от лицето на планетата.
    Задачка-закачка- кои са печелившите.
    Умните хора тук знаят кои са. Другите- да се чудят и да си късат косите и едноклетъчните мозъчни клетки:)

  10. Ердоган размазва сорсоидната кандидатка.
    Селахадин Османоглу, потомък на Мурад V и Мехмед V, обявява необходимостта от възстановяване на Халифата по националните турски медии.
    Това потвърждава говори, че амбициите на Турция са да стане лидер на ислямоцентричния свят като противовес на християнския, където мюсулманите не са достатъчно представени. Но то и без това, двмографията работи за тях и ние вместо да се еб@м, се правим на интернет революционери.
    А сега се сетете кой ще ни „спаси“ от Русия.

  11. ЮДЕЙСКИТЕ СВИНИИ ИЗКОПУВАТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И ЩЕ НИ УНИЩОЖАТ,ЗАЩОТО ГИ СПАСИХМЕ,А ТЕ НИ ОГРАБИХА И УНИЩОЖИХА …!

    ВИКАЙТЕ ШАЛОМ И ХОЛОКОСТ НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

  12. FuckEu какво да спасяват бе братко,то вече нищо не е останало у БГ.По улиците пъплят човеци,физически и духовно АТРОФИРАЛИ.От тия 60% дето не са гласували и да ги закарат до урните полза няма да има.Ако в група от шеснайсетгодишни момчета и момичета т.н.тинейджъри(нали сме морски, атлантици)ако видиш един или двама да не ПУШАТ ,че е чудо.Това, че здравната култура на българина е НУЛЕВА се вижда от масовото нездравословно ЗАТЛЪСТЯВАНЕ.Е какво да спасяваме,кой и за какво. Нашите т.н. политици са досущ за ИЗГАРЯНЕ, без обяснения,от Бойко нататък.

    • Какво да се прави, като не съм от хората, които ще легнат и ще се предадат на сатаната доброволно.
      Прав си до някъде. Аз все още смятам че има едни 10-15% читави българи. Освен това не бягам от „пророческото“ си твърдение, че катаклизъм или война ще събуди останалото читаво, пак едни 30-35%.
      В края на краищата по-добре да сме половин милион българи, които до някъде могат да запазят България, отколкото 5 млн. безродници, които затриват родината си.
      Не че съм прекален оптимист, но и няма да се дам доброволно и ако опре ножа до кокала, ще взема с мен към ада колкото мога слуги на британоварварите.

  13. И аз не спирам да се прекланям пред онова двайсет и осем годишно момче,което имаше исполински дух и глава на мъдрец,и положи костите си съзнателно за тоя дето духа,за Христето Ботев, напомням,не могъл да трае човекът.Една шепа опълченци оставиха костите си на Шипка за да гледаме сега една тъпа,бясна русофобия и един народ, който се държи като добитък.

    • Не отричам, че вина носи и самия народ, но все пак народа е такъв какъвто го направят така наречените политици-елит.
      Няма как 33 г. да те учат по британоварварски методи на отродяване и обезбългаряване, омраза към България и Русия, омраза към традиции и ценности…….. и никой да не се поддаде. Невъзможно е.
      Въпреки това, има българи обичащи България. Не успяват да ни пречупят всички.
      Същите безродници е имало и под турско робство. Ти се вглеждаш в Ботев, но това не значи, че мнозинството не е било същата пасмина, която се е радвала на турските ценности.
      Как да ти кажа, на моменти и на мен ми е тегаво и се отчайвам. Спирал съм да пиша с месеци, ама нема да им се дадем без бой на мръсните наглосакси :)

  14. Не се отчайвайте. Грях е. Кой ще оцелее- както Христос е казал, който иска да се спаси, няма да има спасение.
    Откровение на Йоан е категорично: скоро змията ще бъде вързана за хиляда години. След хиляда години ще опита да се появи отново, но ще бъде окончателно ликвидирана.
    Така че-не се отчайвайте и планът им е обречен. България и българи ще има.

  15. На който му е интересно- може да се поинтересува от българския произход на един от родовете на Путин. Няма да кажа кой е.
    Мислите ли, че цял един народ, с който сме генетично, исторически, духовно, културно, географски свързани- ще ни остави?!
    Русите винаги, винаги, винаги- идват и се връщат за своите!
    Запомнете това.

  16. Любопитното е защо не само ние,и финландците, че и други подновиха омразата си към Русия, когато не само не са видели нищо лошо от нея,облагодетелствували са се.Германия,която е окупирана все още от американски войски, когато не издаде и звук за експлодираните газови тръбопроводи, които и осигуряваха евтин газ, отново засили омразата си към Русия,като най-активно изпраща оръжие в Украина. Защо нито един жест на добра воля на Русия не беше последван не само от англосаксонците,не е последван и от другите европейски страни.Този западен свят,определен от Борел като градината на света,досущ като Хитлер съсипва собственото си съществуване, при крещящи доказателства за вредите, които му нанася САЩ и Англия.Освен хилядите емигранти от Сирия, Афганистан,от Африка, провокирани от демократичните войни на САЩ,дойдоха милиони и от Украина.Сега се очакват масово от Судан, които съсипват икономиката на Европа. И тази малоумна Европа,за която плачат нашите евроатлантически ПОДЛОГИ,васализирана както никога, приема смирено своето погубване,масова емиграция,Ковид,санкции срещу Агресора Путин и т.н.

    • Вие правите ли разлика между “ние” и правителството?!
      Хайде спрете да се изразявате от тяхно име и “ние”.
      Вие не сте България!
      Вие нямате право да се изказвате от мое име!
      Повече не ме слагайте в кюпа “ние”!
      Категорично забранявам! Да се изказвате от мое име!

  17. Категорично забранявам който и да било изказвач да ме слага в кюпа “ние” и да се изказва по абсолютно какъвто и да било начин от мое име!!!

  18. Иванов, кои сте “вие” с финландците?!
    Кой те упълномощи тебе да говориш и да се изказваш от “мое” име?!
    Докога ще ми бълваш глупости на френски?
    Че си много ук, а ние сме дебили?!
    Отсега натам не си помисляй да ми бълваш френските глупости “ние”!
    Кой те упълномощи?! Аз ли?!
    Никога! Изобщо не помисляй да си присвояваш повече моята свободна воля!
    И никога не се изказвай повече от мое име!
    “Нас” си го заври където искаш! Без мен!

  19. Добре, че е Иванов- да ме осветли за Холокоста.
    Иванов,ти знаеш ли изобщо къде се намираш?
    Знаеш ли кой създаде Холокоста? Знаеш ли кой изби милиони евреи?
    Не знаеш. Блееш и бълваш помия!
    На какъв се правиш- бълваш помия! Кой си ти?!
    Или си агент, или изобщо, ама изобщо не си наясно какво се случва!

  20. Отсега никой, абсолютно никой да не си и помисля да се изказва от мое име! И да ми говори от името на “ние”!
    Ама имало там некви олигофрени, които казали “ние”!
    Вие! Много внимавайте в картинката!
    Моят глас не ви е даден!
    Иванов- повече не си помисляй да се изказваш от “ние”!

  21. Абе Мина, моме гиздава,това НИЕ го приказват политиците.Някой питал ли те е някога за нещо,за влизането ни в ЕО,в НАТО, в процесите на приватизацията,в участието на държавата в покупката на модифицираните Ф-15 на чертеж, на цена от 200милиона, когато те струват само 14,5. Да продължавам ли още.На какви пенсии се радват твоите родители, щото познавам лекари с пълен стаж които висят на 475 лева, при ДДС 20%, от които само от хляба са ни ограбили с повече от 500 милиона.“Нямаш ли си байно ти парици, ти си просто диване и какво ли още не“ Е да се правим на важни не е спасение, гниди сме всички,абсолютни.

  22. Драга ми сънародничке, не съм ти дал и най-малко повод да изливаш злобата си по такъв начин, нито съм се обръщал към теб,нито съм споделял нещо.Изобщо не ми минава през ум да споря,или да се доказвам, щото да смачкаш жена не само не е геройство,грозно е. Бъди жива и здрава, ако правиш постинги във Факти например, може да очакваш одобрение и да си лягаш щастлива.Нямам грам омраза към никого, още по-малко желание да се впускам в словесни битки, чао!!!

  23. Какво ви става бе хора? Вълнуват ви еднакви страхове, а се джавкате като врагове. Я си проветрете главите и потърсете какво ви сближава и не се оставяйте да ви разделят и владеят.

  24. Бил съм винаги привърженик на добрия тон, независимо от разликата в мненията.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *