Нинова: Прекратяваме разговорите с ГЕРБ за правителство – нито ще участваме, нито ще подкрепяме

Взехме решение – прекратяваме разговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство – нито ще участваме, нито ще подкрепяме такова. Това обяви пред журналисти лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Направихме достатъчно, хаосът и лицемерието, което демонстрират, не може да продължава, поне за нас, коментира тя. Борисов действа на принципа „който каквото иска, му го дава“, добави Нинова.

„Днес не получихме никаква ясна представа какво правителство възнамеряват да правят и с какви пет задачи. Стана ясен само срокът – една година. Вече е връчен мандатът и съм сигурна, че никой няма яснота за какво става дума. Ето защо взехме решение в нашето изпълнително бюро и ръководството на групата да прекратим разговорите с ГЕРБ за първи мандат – нито ще участваме, нито ще подкрепяме такова правителство“.

Според Нинова ГЕРБ-СДС демонстрират хаос и лицемерие и коментира, че трябва да направят стъпка към ПП-ДБ, с които са „едно и също“:

„Те са коалицията на войната, те са джендърската коалиция, така че те са на ход. И без това отговорността е на първия, и без това месец и половина преговарят с втория, нека финализират тези разговори и си направят правителство“.

Левицата ще настоява за среща между всички партии, извеждане на пет национални и надпартийни задачи, определяне на срок на действие на правителство и чак след това търсене на неговия състав. 

„Смятаме, че ГЕРБ сбъркаха концепцията за съставяне на правителство в този труден момент. Винаги сме смятали, че трябва да дадем всичко от себе си, за да има България редовно правителство и работещ парламент, но г-н Борисов излезе с партиен кандидат, той излезе със собствени задачи и приоритети“.

Нинова посочи, че при днешните разговори ГЕРБ обещали на БСП в бюджета да бъдат заложени социални разходи, но на следващата им среща с ИТН казали обратното: „Тоест, Борисов действа на принципа „който каквото иска, му го дава“. БСП иска 4.5% дефицит, за да има за хората – добре. ИТН иска под 3%, защото трябва да се пестят парите – добре. ДБ и ПП искат оставката на Гешев – ето ви оставката на Гешев. Това е крайно несериозно, така не може да се прави правителство, така не може да се управлява държавата“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ЖОЙНАТА ЗАПОЧНА.АКО ГЕШЕВ СЕ ПОКРЕПЯ ОТ САЩ ТО ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ САЩ СА ОСЪЗНАЛИ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ГИ НЕНАВИЖДА ЗАРАДИ НАЗНАЧЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.ОСТАНА САМО СИАНСКИЯТ БЛИЗНАК НА МАФИЯТА ДПС ДА ГИ ПОДКРЕПЯ.ЗА СЕГА УТРЕ ЩЕ Е ДРУГО.СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЯВЕ ОГРОМНИТЕ КРАЖБИ ОТ СИАМСКИТЕ БЛИЗНАЦИ.

  2. Проклета да бъде до девето коляно тая мръсна лъжлива сатанинска сган!

  3. Мина, тая сатанинска сган са всички твои съотечественици.Всяка клетва рекушира върху този, който я произнася, бъди разумна,ако не го знаеш.Освен това всяка злоба също съсипва кармата ти, твоето духовно поле, което можеш да видиш като ореол на светците.

  4. Със съжаление констатирам че една не малка част от българите представляват просто една уста за плюскане и право черво за сране. Наличие на мозъчни клетки не се забелязва. Един народ който не иска да съхрани държавата си, гледа тъпо и безразлично, не заслужава да има държава.

    • А останалата малка част какво да прави.
      Сепаратизъм с обявяване на нова Българска Република ли?
      Да сменим България с друга родина ли?
      …..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *