Цялата армия на Украйна, която НАТО подготви в периода от 2014 до 2022 г., е Мъртва

Цялата украинска армия, която НАТО подготвяше между 2014 и 2022 г., е мъртва, а несекващият приток от мобилизирани новобранци в момента се хвърля на бойните позиции след едва три седмици обучение. Това съобщава авторитетната информационна агенция Asia Times.

Според агенцията вече е напълно сигурно, че Киев ще загуби войната. Както се отбелязва в статията, на фронтовете Украйна губи многократно повече войници от Русия, но проблемът дори не е в това, че човешкият ресурс на страната намалява. Проблемът е, че качеството на украинските въоръжени сили (както на редовите войници, така и на офицерския команден състав) се е влошило изключително много.

Неотдавнашна конференция при закрити врати на американски военни и експерти по външна политика показа, че Украйна е на път да загуби войната на изтощение, въпреки огромната подкрепа от страна на Запада, пише Asia Times.

Както отбелязва вестникът, един от ораторите на конференцията е заявил, че има реална опасност без обучен военен контингент и необходимото количество боеприпаси украинският президент Владимир Зеленски да седне на преговори с Русия според китайския мирен план.

Според Asia Times нагласите на участниците в срещата са били преобладаващо в полза на ескалация на конфликта, което да се изрази в предоставяне на Украйна на допълнителни оръжия. Един виден анализатор е предложил формирането на голям „чуждестранен легион“ от бойци от други страни, който да компенсира прогресивно намаляващият запас от обучени войници на украинската армия.

На срещата те са изразили съжаление, че въпреки цялата безпрецедентно голяма помощ от Запада, Украйна може да не постигне желания резултат.

„Всъщност цялата украинска армия, която блокът НАТО подготвяше от 2014 до 2022 г. за войната срещу Русия, е мъртва, а новобранците биват хвърляни на бойните позиции след едва три седмици обучение“, отбелязва изданието, посочвайки, че вече никой не брои колко са станали мобилизационните вълни в Украйна.

Още преди 4 месеца украински журналисти съобщиха, че загубите на въоръжените сили на Украйна са стигнали 140 хиляди – в тази цифра са само убитите. Малко след тях турското издание Hürseda Haber, позовавайки се на разузнавателни данни на израелското разузнаване, съобщава, че безвъзвратните загуби на киевския режим възлизат на 157 000 военни.

По-рано главата на киевския режим Владимир Зеленски подписа закон, с който затяга наказателната отговорност за неизпълнение на заповедите и напускане на бойните позиции. Тази нова мярка бе въведена заради влошеното морално и психологическо състояние на бойците от въоръжените сили на Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Дано всички натовци и подкрепящите ги последват съдбата на укрофашистите и бъдат заличени, заедно с целите фамилии. А българските еничари да страдат най-жестоко.

  2. Тези души, хвърлени от марионетния режим на зеления в месомелачката, не знам как ще намерят покой.
    В официалните медии на новия многополюсен ред все повече се говори за процеси тип Нюрнберг 2, на които ще отговарят всички правителствени и надправителствени отговорни елементи, участвали в масов геноцид над народите си.
    Бъдете сигурни, че когато това приключи, такива процеси ще има. Под една, или друга форма.

  3. Тази злоба и жестокост ,която разни нищи духом ‘хора’проявяват спрямо човечеството само защото имат временно лостовете и възможностите за въздействие върху него ,трябва да бъдат наказани!
    Ако не се намерят хора, здравомислещи и отговорни за съществуването на планетата,то природата и Вселената ще поемат тази роля,защото изродите,които вършат тези зверства са на възраст,която няма да им позволи да живеят вечно!Но това ще е лека смърт,полагат им се мъчения ,заради милионите убити,изтровени с ‘ковид’,измъчвани,оставени да живеят скотски и т.н.
    Да бъде! Амин!

  4. При атентат в Санкт Петербург е убит Владлен Татарски, военнен кореспондент, опълченец и писател. Вечна му памет!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *