ЦРУ вербува руски разузнавачи за свои агенти със Сълзлив Клип. Кремъл ироничен (ВИДЕО)

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ публикува озвучен на руски език видеоклип, с който се опитва да убеди служители на руското разузнаване да преминат на тяхна страна и да работят като двойни агенти за Вашингтон.

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви през юли, че недоволството сред някои руснаци във връзка с войната в Украйна създава рядка възможност за набиране на шпиони и че ЦРУ няма да я пропусне.

Видеото, което беше публикувано в официалните канали на ЦРУ, се опитва да привлече вниманието на, както ги определя, „патриотично настроените руснаци, работещи в разузнавателните служби“, които се чувстват предадени от корупцията в елитните кръгове и лошото оборудване и снабдяване на руските въоръжени сили.

„Тези около вас може да не искат да чуят истината. Ние обаче искаме. Вие не сте безсилни“, се казва в клипа, последният от поредицата видеоклипове, насочени към Русия, преди в следващия кадър от видеото да се изпишат подробно начините за свързване с ЦРУ.

Клипът е озвучен с меланхолична класическа музика. Условният герой на видеото е неназован 35-годишен мъж, служител на руското военно разузнаване, който се представя за патриот, който обича Русия и по-рано е служил като парашутист.

„Имам ли достатъчно смелост да се изправя срещу това предателство?“, казва той във видеото и добавя, че е осъзнал, че истинският враг е вътре в Русия в лицето на корумпираното ръководство и елит.

„Висшето ръководство е продало страната ни за дворци, а нашите войници в момента дъвчат развалени картофи и стрелят с праисторически оръжия. Хората от народа ни са принудени да дават подкупи, за да си намерят работа“, казва мъжът, докато кадри на мрачна сибирска зима се редуват с изображения на официални лимузини и богати руснаци, които вдигат тостове.

Измисленият герой казва, че патриотизмът му го е подтикнал да действа и да работи с ЦРУ и че прави това заради бъдещето на малкия си син и в памет на баща си – горд военнослужещ от съветската армия и също голям патриот като него самия. А последният кадър изобразява героя на видеото, добре облечен и пригладен, докато се свързва с ЦРУ по мобилен телефон от заснежен двор.

Служител на ЦРУ заяви при условие за анонимност: „ След тази серия от видеоклипове ние регистрираме по-голяма активност от страна на руснаците“

Единственият коментар до момента от Кремъл е ироничен. Той гласи, че „правителството прави всичко възможно, за да гарантира, че руските военни разполагат с необходимото военно оборудване и продоволствия за успешното завършване на специалната военна операция в Украйна. Като цяло не обръщат особено внимание на видеото на ЦРУ.

„Знаете ли, тази практика е доста разпространена, разузнавателните агенции по света много често използват медиите и социалните мрежи, за да набират агенти. Спрямо Русия ЦРУ го прави през цялото време от 33 години насам – всяка година. Просто преди специалната военна операция се опитваха да вербуват агенти по-дискретно„, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

ЦРУ е разпространил видеоклипа си в социалните мрежи „Фейсбук“, „Екс“ и „Телеграм“, от които само последната е популярна в Русия.

Песков предположи, че ЦРУ си губи времето, като се опитва да достигне до руснаците чрез „Екс“, в която социална мрежа профили имат едва 20 хил. руски граждани, а Фейсбук пък е напълно неизползваем в Русия.

„Някой трябва да каже на ЦРУ, че в нашата страна (руската социална мрежа) „ВКонтакте“ е много по-популярна от „Екс“. И че аудиторията на „ВКонтакте“ наброява 80 млн. потребители“, каза Песков.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО НА ЦРУ:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *