Цинизъм! ЕС Отхвърли искането на Русия НАТО да Остави Украйна с думите: Само победителите могат да поставят условия!

„Исканията на Русия да им гарантираме сигурността като прекратим разширяването на ЕС и НАТО на изток, са си чисто руски дневен ред с напълно неприемливи условия, особено по отношение на Украйна“, заяви в интервю за „Ди Велт“ ръководителят на дипломацията на Европейския съюз Жозеп Борел.

ЖОЗЕП БОРЕЛ

„Русия за първи път представя изискванията си в писмен вид – нещо, което не се е случвало досега. Изглежда в Москва не са наясно, че само победителите правят това: само те казват – ето това са моите условия“, отбеляза Борел. Изглежда като говори за „победители“, Борел има предвид „победителите в Студената война.

В средата на декември руското външно министерство публикува проектите на договора със САЩ и на споразумението с ултимативен характер с НАТО, които вече са връчени на Вашингтон и западните му съюзници. В една от клаузите Москва настоява НАТО да предостави на Русия гаранции, изключващи по-нататъшно му разширяване на изток, и по-специално върху територията на Украйна.

Руският президент Владимир Путин неведнъж е подчертавал, че разширяването на НАТО на изток и разполагането на оръжия в Украйна са червени линии за Москва и тя никога не би позволила това да се случи, защото застрашава националната сигурност на Русия.

КОМЕНТАРЪТ:

Два са абсурдите в това изказване на Жозеп Борел. Първият такъв е, че се изказва точно той. Дипломат на ЕС прави официални изявления от името на НАТО. А бяхме останали с впечатлението, че НАТО и ЕС са два различни съюза – с различна цел, функции и дори донякъде с различен състав, защото не всички държави – членки на НАТО са в ЕС и обратното.

Вторият абсурд е колко глупав човек стои начело на европейската дипломация. Борел най-чистосърдечно си признава, че според евроатлантическите „ценности“ правото принадлежи на по-силния. И го прави, намеквайки за „победилия Запад“ в т. нар. Студена война. Без да прави връзката, че и в момента светът е в Студена война и предстои сблъсък, изходът от който не е ясен. Така излиза, че Борел бута спорът с Русия към военно решаване. Нещо, което е недопустимо за дипломат и може да направи само пълен идиот.

Ок. Шантонерката Европа смята че само победителя от сблъсъка САЩ-Русия може да й нарежда и съвсем скоро ще го има – с ушанка, ватенка и чугунен радиотор под мишница… но справедлив и хуманен, за разлика от предния й развратен американски любовник. Може да не й хареса много, но ще й се наложи да живее по неговите морални православни правила. И да изпълнява каквото й нареди. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СКАНДАЛНО НЕТ ВЕЛИКИ СТЕ БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СИ ИСКАМЕ ЖИВОТА ЗАЕДНО С БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ АМИН

  2. Браво бе г-н Благов, не спирам да се радвам на такива материали, щото те подслоняват истината и морала в един свят, който винаги е бил порочен, жесток и безмилостен към слабите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *