Хелоуин ни направи американска колония! Родители възмутени от наложения насила празник

Хелоуин1Писма на възмутени родители засипаха медиите след почти насила наложеното празнуване на Хелоуин.

В Бургас майки бяха потресени, че моловете са украсени с тикви и скелети, с вещици и вампири. И всякакви костюми и играчки, които децата искали да им купят.

Проверка показа, че в няколко бургаски училища били организирани специални забави, посветени на празника, а на една от тях учителката са появила на метла.

В детски ясли и частни детски градини в София родителите били принудени да купуват на децата си костюми, които никак не са евтини и да ги приготвят за веселото тържество. Някои от хлапетата ревнали от страх, като видяли как са облечени другарчетата им и особено от маските на лицата им.

Майки и бащи едва избърсали после грима и рисунките от лицата на малчуганите, които били между две и тригодишна възраст и нямали идея какво празнуват.

Нямаме ли български празници, пенят се вбесени родители по форумите. Кому беше нужен този маскарад и тези излишни разходи? Други питат откога сме станали американски щат и задължително в училище се правят забави по повод някакъв чужд при това езически ритуал. Трети иронично съветват американците да си сложат мартенички в знак на благодарност. И дали ние ще празнуваме Деня на благодарността, както е тръгнало.

В същото време стана ясно, че почти никъде в школата не е организирано тържество по случай Деня на будителите. Децата не знаят патриотични стихове и даже не са сигурни кои са българските будители. 1 ноември е почивен ден, втори е ваканция и будителите бяха забравени.

Празникът се отбеляза в сайтовете с по няколко реда, а политиците хукнаха да гласуват.

Накъде вървим, къде отиваме, остана ли у нас българщина, питат малцината останали патриоти в обърканата ни многострадална държава.

А други припомниха, че истерията по езическия празник започна от „Х фактор“, където Маги Халваджиян от години се опитва да ни натрапи американските ценности.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *