Петербург плаче за загиналите в самолета, засипаха летището с цветя и плюшени играчки

ПетербургБезкрайна  върволица от опечалени и шокирани хора минава от снощи през летище Пулково в Санкт Петербург.

Събралите се не са близки на загиналите в катастрофата с руския самолет, а просто съпричастни с трагедията им. Хората идват тихо,  оставят  цветя и детски играчки в памет на своите съграждани, хлипат тихо и си тръгват нажалени.

Това е най-голямата катастрофа в историята на руската авиация. Заедно  със съболезнованията е започнала кампания в цяла Русия за събиране на помощи за близките на загиналите. Днес е ден на траур и цялата страна е в шок. Отменени са всички концерти и забавни предавания. По телевизията звучи класическа музика, прекъсвана от новини.

От 147 роднини на жертвите на жестоката катастрофа  вече са взети генетични проби разпознаването на телата, което предстои. Някои са доста размазани и ще се наложи ДНК тест, за да са сигурни роднините, че погребват собствения си близък, а не някой друг.
Досега  спасителите са открили 163 тела от общо 224-те души, които са били на борда на фаталния самолет.

В момента се подготвя  транспортирането на телата на загиналите в катастрофата на А321. Те ще пристигнат в Санкт Петербург късно тази нощ или в понеделник сутринта, а там ги очакват близките.
Междувременно вчера от египетския клон на ИДИЛ поеха отговорността за свалянето на самолета.
Експерти от много страни обаче доказаха, че той не е свален от ракета и не е обект на терористичен акт, а причината е тежка техническа повреда.
Още във въздуха машината се е запалила и е започнала да пада вертикално, като се е разбила в синайските възвишения само след три минути.
Никой не е оцелял след адския удар. Намерените хора са изхвърчали заедно със седалките в голям периметър, който още се претърсва за останалите тела.

https://youtu.be/Zh2TYl1qEjw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *