Хари Дент: Догодина ще е Големият срив. Друг такъв няма да видите през остатъка от живота си

Известният американски икономист, основател на HS Dent Investment Management и автор на няколко икономически бестселъра, сред които „Голямата депресия предстои“ Хари Дент днес отправи ексклузивно и страшно предупреждение за икономиката на САЩ и света през следващата година.

„От 2009 г. насам в САЩ имаме безпрецедентно и напълно безконтролно печатане на пари, водещо до дефицити: 27 трилиона долара за 15 години, ако трябва да сме точни“, заяви икономистът Дент пред Fox Business и добави: „Този дефицит е безпрецедентно голям и 100 процента изкуствено предизвикан, което означава, че сме в много опасна ситуация.

„Мисля, че 2024 г. ще е годината на най-големия финансов и икономически срив, който ще видим в живота си.

„Трябва да се върнем към нормалното и да изпратим послание на централните банки“, добави той.

„Това ще ни е за урок. Не мисля, че след този апокалиптичен взрив ще видим втора такава балонна икономика. Не и в рамките на нашия живот“.

Както съобщава Джак Филипс в The Epoch Times, знаменитият икономически прогностик Дент, който е собственик на фирмата HS Dent Investment Management, е заявил пред изданието, че в момента американските пазари се намират в състояние на непрекъснато напомпван балон и са достигнали критичния си момент на спукване в края на 2021 г. А пандемията от COVID-19 бе използвана балонът да изпусне малко въздух. Но ефектът от това беше минимален.

„След големия икономически взрив през 2024 г. нещата няма да се нормализират в рамките на следващото десетилетие. Възможно е и никога повече да не видим икономика на днешните нива. И този срив няма да коригира, а ще намали обема и печалбите на икономиката ни. Той просто ще спука балоните“, предупреди той.

„Ще е срив подобно на този, който се е случил в периода от 1929-а до 1932-ра година. И всеки, който е преживял това, би застрелял брокера си“, каза г-н Дент, правейки препратка към срива на фондовия пазар през 1929 г., довел до Голямата депресия през 30-е години.

„Това ще е най-големият срив в рамките на нашия живот, като по-голямата част от сривът, до който ще доведе, ще се случи през месец май, 2024 г.“

В биографията си на икономически и финансов анализатор Хари Дент има няколко изключително точни прогнози, които го превърнаха в знаменитост. През 2005 г. той прогнозира финансовата криза от 2008 г. През 2009 г. написа книгата „Голямата депресия предстои“, в която прогнозира значителен пазарен срив през 20-21 г.

През последните няколко седмици няколко анализатори направиха подобни на неговата прогноза за значителен срив на фондовия пазар в близко бъдеще.

Икономистът многократно е предупреждавал за най-големия икономически крах в нашия живот. Още в началото на тази година той посочи, че след предишното му предупреждение Nasdaq се е понижил с 38% през октомври миналата година. „Това е само първата вълна от спадове и фалити. Ще последват още две… Вече започнахме следващата вълна надолу“, уточни той.

Говорейки защо неотдавнашният срив се случи по-късно, отколкото той прогнозира по-рано, икономистът поясни, че причината се дължи на обявената война на рецесията от централните банки. „Никога досега… централните банки не са обявявали война, буквално война, на рецесията. Този път обаче те казаха: „Няма да позволим икономиката да падне. Няма да позволим рецесия.” Той подчерта: „Икономиката под финансовата система е наистина много слаба и трябва да се отърве от много лоши дългове и компании-зомбита, но централните банки няма да позволят на икономиката да си свърши работата… Централните банки обявиха война на свободния пазар. Това е проблема.“

Икономистът предупреди: „Ние скоростно се приближаваме към третата вълна от фалити“, като подчерта, че не вярва, че Федералният резерв ще може да я спре. „Мисля, че ще им се изплъзне, преди да успеят да обърнат затягането“, прогнозира той:

Не сме изчистили огромните дългове и надценките на най-големия балон на финансовите активи във всичко. Никога не сме имали такъв гигантски балон на финансови активи във всичко. През 2008 г. не беше позволено на този балон да се спука и да изчисти излишъците си, което трябваще да се случи. Затова прогнозата ми е, че през 2024 г. ни очаква невиждан финансов взрив и разруха в икономиката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ФЕД-ът ви приключи.
    Убихте Линкълн, убихте Кенеди, убихте тримата противопоставили се на частната ви безконтролна печатница на Титаник.
    Сега идва белия конник- идва за вас.

  2. Какво още трябва да се случи, че да провидят слепите? Но, то нали се гледа с очите, пък се вижда с ума… Като няма ум, какво да видиш и провидиш.

  3. Интересно и страшно. Освен емигрантите, които скъпата ни Европа смята да изпрати у нас, емигранти от всякакви цветове и религии, има реална опастност да бъдем заляти с евреи от Израел и Турция. В Турция има нарастваща омраза и ксенофобия и много лесно те ще нахлуят в нашата обезлюдена и скапана държава.Този път не за да спасим евреите, а за да заместим Палестинците. И цялата ни атлантическа утайка, досущ като с нарязването на паметника, ще приключи завинаги с нас, дремещият добитък.

  4. Евреин изби колегите си в Еразъм Праха, юридическия в Карловия, и вече 15 подмина, и какво ще правят тук евреи, сега е друго времето, ония български евреи са били едни от нас. Хасидите в Уман Украина ходят, на поклонение, там е еврейската Украина.
    Германия мулти култи се препълни с аусландери и лошо или никак не се асоциират, тях тагаревци с отворени широко, сърца, ще обслужват, папата содомите благославя
    Етнокатастрофа Америка грози, отдавна, мехикано и околни я превръщат в АмерикаЛатинос

  5. Гледах исторически Испански филм за Франко и фашизма.
    Там във филма един многоуважан професор активен гражданин
    каза следната реплика….
    ПО СТРАШНО ОТ ЕВРЕИТЕ И КОМУНИСТИТЕ НЯМА…..
    ЗАСПИВАЙТЕ В ЛЕДЕН СЪН.

  6. Щяло да има икономически взрив, какъвто не бил виждан до сега – хайде и тоя откри Америка. Поредния Колумб. А сърбите са рекли: Колумбе, Колумбе, да ти .бем любопитството.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *