Киев мобилизира и украинските мъже и жени, живеещи в чужбина, да се бият срещу Русия

Министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров възнамерява да призове във ВСУ и живеещите в чужбина украински мъже и жени на възраст от 25 до 60 години. Решението е част от обявената от Киев нова мобилизационна вълна, която трябва да събере нови 500 хил. войници за фронта предаде ДПА.

Украинците (мъже и жени) на възраст между 25 и 60 години, живеещи в Германия, Полша, Румъния и в други страни, които са годни за военна служба, ще бъдат помолени да се явят в центровете за набиране на военнослужещи, каза Умеров в коментар, цитиран вчера от германски медии, сред които вестник „Билд“, телевизия „Велт“ и „Политико“.

Министърът заяви, че отправя „покана“, но даде да се разбере, че ще има санкции, ако някой не се съобрази с това искане. „Все още обсъждаме какво трябва да се случи, ако те не дойдат доброволно“, допълни той.

Украинските военни обявиха нова мобилизационна вълна, с която трябва да съберат още 450 000 до 500 000 военнослужещи, за да отблъснат руските войски, но условията на финансовата и политическата рамка все още не са изяснени. Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече мобилизацията „чувствителен въпрос“ заради недостигът на финансови средства в украинския бюджет.

Умеров заяви, че в случая е важна справедливостта. На засегнатите от новата мобилизация трябва да е ясно предварително как ще бъдат обучени и екипирани, къде и кога ще служат и кога ще бъдат освободени от военна служба. Припомняме, че от февруари, 22 г. насам въпреки забраната да напускат страната много украински мъже избягаха в чужбина, за да избегнат връчването на призовки за военна служба.

Източник: ДПА

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. При първата “ покана“ на Зеленски сглобката заедно с последното ни военно оборудване ще му изпрати и пребиваващите у нас украинци-Единственият избор за нежелаещите да умират за бандеровците е молба до Митрофанова за руско поданство и „екскурзия“ до Русия през Истанбул Белград или дори през Гърция.

  2. В Германия украинците тотал са милион, и другаде ги стяга, афганистанци 2 млн, в Герлиц парка да Трептоф с ненарязания войн освободител, с полиция отвсякъде е обграден, и нанякъде трябва да поемат, силно вероятно за насам

  3. Хайде, Тагаренко, сега е момента да покажеш колко си верен на украинските си господари и да им върнеш всички украински „бежанци“, които карат втора година безплатен курорт у нас. Да се намятат с украинското знаме, ти начело и с викове “ Слава Украине, героям слава“ да поемате към Украйна и кракът ви да не стъпва повече в България.

  4. Укронацистите и евреина наркоман ще получат от „мобилизираните“ един „Руски палец“ – кукиш.
    Трябва да си завършен идиот да отидеш на смърт за един прогнил и корумпиран нацистки режим.
    Дайте да им пратим нашите „атлантици“ от сглобката. Вижте само какви патриоти и защитници на укронацистите са те НА ДУМИ. Нека им дадем шанса да го докажат на дела.
    Например свинчото пеевски може да послужи като щит – зад дебелия му пърдялник могат да се скрият поне три украинчета, които са мобилизирани насила от нацистите. Магаренко (магарев) ще ги вдъхновява с личен пример, лозунги и обещания и ще ходи с оцапани гащи, защото едно е да продаваш Родината си, а друго е да се биеш за убежденията си. кирчо ще им изнася лекции как се краде по харвардски, а кокорчо ще им обещава милиони.
    Накрая Руснаците, след като им писне ще пратят цялата паплач на лична среща с идола им – бандера, а България ще си отдъхне и ще има някакъв шанс за оцеляване.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *