Фон дер Лайен се изхвърли: Русия вече е победена. Какво се крие зад думите ѝ?

Русия вече е победена и е време да преминем към възстановяването на Украйна. Това заяви най-изненадващо тези дни председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Не, госпожа еврокомисарят не се е побъркала. Твърдението й всъщност е сложно и с много скрити значения. Важното е да решите дали да му вярвате.

Популярната фраза „Историята се пише от победителите“ в Русия често се тълкува погрешно. Ние го разчитаме, че историята я пише този, който е спечелил войната. Всъщност в историята победител остава този, който пише историята. За да се убедите в това, можете да погледнете начина, по който се разказва историята на Втората световна война на Запад, пише в свой анализ за „Царьград“ руския публицист Андрей Перла.

Изненадва ли ви това, че САЩ „не си спомнят“, че по време на Втората световна война са били съюзник на Русия? Не смущава ли никого фактът, че японският министър-председател не иска да каже кой е хвърлил бомбата върху Хирошима, а през това време японските ученици повтарят като зомбита, че това са били СССР? Така тези, които пишат историята, стават победители, а победите на истинските победители се заличават. И това не се отнася само за събитията от миналия век. Не, точно сега, точно пред очите ни се пише историята на модерността.

В тази нова история Русия вече е загубила войната в Украйна, а Западът жъне плодовете на тази бляскава победа.

Онзи ден Урсула фон дер Лайен произнесе поредната си реч за съдбата на Европа, този път от трибуната на Върховната Рада в Киев. В тази реч имаше много интересни моменти, но най-интересни сякаш бяха думите изречени по адрес на Руската федерация. Фон дер Лайен съобщи, че Русия вече е загубила. Кое обаче я кара да говори подобни небивалици? Председателят на ЕК се аргументира с това, че Русия е загубила повече от 100 хил. души в Украйна и защото „не успя да промени политическия режим (в Киев) и да унищожи украинската идентичност“, което според Фон дер Лайен, разбира се, е била „основната цел на войната“.

Глеб Кузнецов, политолог и един от ръководителите на руската неправителствена организация „Експертен институт за социални изследвания“, посочи, че новият „прочит“ на думите на еврокомисарката изглежда малко странен: руските загуби, според думите на Фон дел Лайен, са значително по-малки, от тези, които Западът тиражира. „В Украйна обикновено казват, че сме загубили повече от 300 хил. души, а от НАТО твърдят – че сме загубили повече от 150 хил. На техния фон Урсула изглежда така, сякаш се срамува да излъже“.

„Интересно е, че в традиционно дългия списък на западните цели, които ще нанесат на Русия страховитото поражение, изведнъж изчезнаха доскоро задължителните тези за „срива на икономиката“, „ефективността на санкциите“ и „международната изолация“ на страната ни, посочва още Кузнецов.

Всъщност речта на Фон дер Лайен изглежда като умишлено написана, за да поласкае руснаците. Вероятно защото това е поредният „сигнал“ от Запада от типа: уморихме се да воюваме с вас и искаме примирие.

„От друга гледна точка, това би било чудесно начало на преговорите. Сега е най-подходящият момент да им кажем: Вземете си „украинската идентичност“, не ни трябва, изяжте си я с голямата лъжица, но моля, признайте нашите нови-стари руски територии, а към тях прибавете и си ни върнете още Харков, Николаев и Одеса“, се казва в материала на „Царьград“.

Не че не е невъзможно. С голяма степен на вероятност това може да е моделът на преговорите за бъдещето на Украйна, които Западът очевидно е готов да започне, както и да изпълни въпросните хипотетични руски искания. Моделът на „замразяване на конфликта“ сега е толкова необходим за Запада, който със сигурност няма достатъчно снаряди за двата фронта, от които украинският е много по-маловажен за него.

Един от проблемите на този вариант е, че на Запад почти никой не може да каже на глас „искаме да замразим конфликта и сме готови да отстъпим територия на руснаците“. Единственото изключение в това отношение е Вивек Рамасуами, републиканският кандидат за президент на САЩ. Той е забележителен човек и предложи подобен мирен план, но той не разполага с никаква власт.

Другият проблем е, че прекратяването на огъня в Украйна ще изисква официалното съгласие на украинските власти. Тоест Зеленски и неговата администрация, антуражът му, персоналът му и т.н. трябва да кажат – ДА.  Да, но тези дни Зеленски отправи искане за отмяна на президентските избори в Украйна поради военното положение. Защо? Защото така той се опитва да попречи на западните си господари да сключат мирен договор с Русия.

Зеленски се нуждае от това войната да продължи – за него продължаването й е буквално въпрос на живот и смърт. И в политически план. За да оцелее, той се нуждае от военно положение. А военното положение изисква война. Така че докато той е на власт, поне формално войната ще продължи, независимо колко много органите на ЕС биха искали да обявят мир, своята победа… и да започнат „възстановяването на Украйна“.

Всички тези проблеми обаче са си на ЕС и останалата част от Запада. Русия не трябва да се интересува от тези проблеми, а от своите собствени. Казано по-просто, руснаците трябва да си отговорят на въпроса: какво да правим с постоянните западни намеци за мир, с призивите им за „замразяване на конфликта“, с преките им и косвени предложения към нас за мир?

Да се върнем към началото. „Защо не бива да ни радва готовността на Запада за „преговори за примирие“ в Украйна? Защото тези преговори сега са възможни само при едно условие: Западът да обяви своята победа над нас. Да, това ще бъде лъжа, но лъжа, на която ще се вярва. Отначало само на Запад. Но много бързо – благодарение на петата колона у нас, известна още като „партията на мира“, „партията на нормализацията“, „либералите“, „западниците“, както искате ги наричайте – та, благодарение на тази прозападна креатура много хора в Русия ще повярват, че сме загубили, а не сме спечелили“, пише автора на анализа Андрей Перла.

„Не за първи път в нашата история руския народ ще повярва на разказ за себе си, създаден от врага. Така, както нашите днешни либерал-„интелектуалци“ вярват и проповядват, че нямаше да спечелим Великата отечествена война без западните ни съюзници. И тази вяра във всемогъществото на Запада няма да е безобидна. Тя може да се окаже и крайната победа на Запада, защото петата колона ще използва лъжата за нашето поражение, за да се промъкне на власт. И да съсипе Русия“, продължава с изводите си Перла.

„Тъй като случаят е такъв, трябва да помислим три пъти дали можем да си позволим примирие, което в момента ни се предлага само за да измами както нас, така и цялото човечество. Моят отговор е НЕ! Ние трябва да се бием срещу това зло, докато врагът ни не признае на глас своето пълно поражение. Такава е нашата руска и световна мисия“, завършва Андрей Перла

Автор: Андрей Перла

Източник: Царьград

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Малоумната акушерка е победител, след като затри България с вътрешна помощ, аха ….. до пистигне по-голямата цел на сатаната.

  2. Обичаме Русия, да са живи, здрави, богати, щастливи , пожелаваме на руснаците и да не ги измъчвате повече, някои от западните психопати и хиени!

  3. Съветският съюз победи най-опасната за славянството Германия. Но след смазването на Германия опасността от война [нападение] ще продължава да съществува. Германия е една велика държава с крупна индустрия, с крепка организация, с кадри, традиции; тя не ще се примири с поражението си и ще продължи да бъде опасна за славянския свят, в който тя е виждала своя враг. Когато се касае за славяни, и без някакви договори имаме повече доверие към тях, отколкото към неславяни, с които имаме подписан договор.
    От вас нищо не искаме а България да не служи като терен за агресия и вражески маневри срещу нас.

  4. Преди тази нагла крава да говори, нека си спомни едни други нейни сънародници, които също искаха да победят Русия.
    Най – вероятно и тя ще свърши като тях на новия Нюрнбергски процес срещу нацистите и техните помагачи и слуги.
    Нацистката клика на кървавия клоун и на първо място самият той трябва да бъде унищожена до дъно ФИЗИЧЕСКИ та после всеки, който си помисли за нацистка идеология или унищожение на Славянството да знае какво го чака.
    Никакви споразумения с тези престъпници, урсулите, байдънчетата и всякаква друга симпатизираща на нацизма паплач. По ръцете им е кръвта на стотици хиляди невинни и те трябва да платят сметката за това.

    • Така нареченото славянство вече е унищожено.
      Руснаците в Русия са под 70 млн. в България българите сме под 1 млн …….. так че чакай си фарс-процеса и отмъщението на невидимите.

  5. А 60 млн. източноправославни- избити в двете “световни” войни?!
    Нещо за 29 млн. руснаци, избити във ВСВ?!
    Какво се крие зад думите й- ЛЪЖА.
    И- няма нито един ден трудов стаж като акушерка. Просто е от същата с@кта.
    Що се отнася до Германия- не бъдете толкова сигурни. Германия е лъжливо демонизирана. Историята е фалшифицирана. На германците е вменена лъжлива вина, която не е тяхна.
    Затова гръмнаха потока.
    Връзката Раша- Германия е смърт за тях.

  6. Нюрнбергкския процес е инсцениран от “тях”.
    Няма да има такъв.
    Прочетете “Маските на величията” от Никола Николов. Прочетете и “Тайните протоколи”- ако търсите истината.
    Автора завършва книгата си така:
    “Зная, че и на мен няма да ми простят за изнасянето на много забележителни факти, въпреки че е вече доста късно. Книгите ми са вече пръснати по цял свят и всички ще разберат, че това, което ви казвам, е самата истина. И най- важното е, че аз не се страхувам от нищо…”
    …. “НИЕ МНОЗИНСТВОТО ПРЕДСТАВЛЯВАМЕ ВЕЧЕ МАЛЦИНСТВО….”
    “Налага се да намерим достатъчно сили и да преодолеем всички различия, изкуствено създадени в нас. Да се обединим като един и да извоюваме отново благоденствието- наше и на следващите поколения!”
    Никола Николов- отровен с мед от “почитателка”.
    Племенникът му- Здравко Николов, споделил пред компания опасенията си, че чичо му е отровен- прегазен от кола на бул. Дондуков- случаят остава неразкрит.

    • Не се буди, тоз който неще да се събуди!
      Все пак веригата на роба, винаги е по-лека от бронята на воина

  7. Ми той Зеления хазар не е такъв оптимист като теб бе, Урсуз ханъм! Ококорена ми се виждаш. Прекаляваш с белото.

  8. Лайен, се ебе със Зеленски, затова мнението И, не е меродавно!

  9. Съветите на Йосиф Висарионович Сталин в разговорите Българо-съветски политически и военни отношения 1941 – 1947 времето не е променило. Германия възстановява боеспособност бундесвера, обсъжда задължителна военна служба, прибра си Пейтриътите от Полша, възстановява военно производство, а Украйна в ЕС е казус бели война в Европа

  10. Според мен, западът изгуби правото си да предлага на Русия каквото и да било, след всичко, което се случи и продължава да се случва, в Украйна!!! Предложения, може да прави само Русия и никой друг!!! Всяка педя предадена или продадена земя от Украйка, на запада, ще костват на Русия огромни проблеми в бъдеще !!! Взимайте си Окрайнината тя е Руска, недопускайте да ви излъжат отново, за кой ли път!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *