Лавров: САЩ фалират европейските си васали. Крайната им цел е да унищожат световната икономика

Санкциите, наложени от западните страни на Русия, няма да отпаднат в дългосрочен план. Причината е че САЩ са задействали план за унищожаване на световната икономика. Целта на това е големите конкуренти на американската икономика, които я изпревариха и вече я задминават на висока скорост, да бъдат съборени. За да направят това обаче, САЩ първо трябва да прегазят Русия, която е военния гарант на алтернативния нов световен многополюсен модел, при който Западът няма да има никакви шансове да се конкурира икономически със страни като Китай, Индия, Русия и дори с Бразилия и Индонезия. И понеже няма как да победят Русия военно, САЩ ще продължат с опитите си да ни възпират икономически. Това каза руският външен министър Сергей Лавров по време на кръгла маса в посолството, посветена на украинското урегулиране, пише ТАСС.

„Ние прекрасно разбираме, че санкциите, наложени срещу нас, в обозримо бъдеще, а и в далечно бъдеще, няма да отпаднат. Това твърдят и самите им западни автори. Но честно казано, нас това вече малко ни касае. И не защото сами избрахме да се изолираме от тях, от техните световни финансови инструменти и логистични вериги. Не. Избрахме този път просто защото Западът реши да унищожи световната икономика. И виждаме как това се случва днес буквално пред очите ни. Прави го, за да даде урок на Русия, а чрез нея и на останалите, които защитават многополюсния модел. Стъпвайки на завоювани преди години позиции, на установените си финансови ресурси, САЩ в момента се опитват да попречат на Русия да заеме водещата си роля на международната арена, която подобава на нейната история, размер, възможности”, добави още Лавров.

„Въпреки че Западът винаги, когато се обсъждат най-общо проблемите на едностранните ограничителни мерки, се кълне, че води политика, при която санкциите не са насочени срещу цивилното население, това е лъжа. Точно това правят. Целта на Запада е да провокира безредици в Русия и да настрои хората срещу властите в страната. Но виждаме, че дори тази част от играта не му се получава”, каза Лавров.

„Единственият резултат от действията на Вашингтон е че с тях съсипва европейските си васали„, каза министърът.

Той принуди Европейския съюз да купува скъп американски втечнен природен газ, като в същото време изсмуква европейската промишленост. Вашингтон принуждава изпадналите в неконкурентноспособност заради скъпата енергия, европейски компании да прехвърлят предприятията си в САЩ, където базовите им разходи са по-ниски.

И както принудиха ЕС да изостави всичко руско, самите САЩ продължават да купуват уран и други критични за икономиката си ресурси от Русия“, каза още Лавров.

„С конфликта в Украйна Вашингтон по същество съсипа своите европейски васали, изсмука икономиката им и напълни военно-промишления си комплекс с пари. Но това е само първа точка от задействания от тях план. Втората точка ще е сриване на световната икономика, на логистичните връзки и финансите чрез подпалване на поредица от конфликти по цялата планета. И ние се готвим за това“, завърши Лавров.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. “И както принудиха ЕС да изостави всичко руско, самите САЩ продължават да купуват уран и други критични за икономиката си ресурси от Русия“, каза още Лавров.

    Питам се- защо не спрете да им ги продавате?

    • Как ще спре, като сакат сатанюгите и плащат?
      Все пак каквото е позволено на господаря не е позволено на робите, трябва да си знаят.
      По-добре го питай що дъщеря му е с американски паспорт?

  2. Дано да сте готови,както виждам глобалистите са винаги на километри пред вас ,инициативата е тяхна.Това трябва да се промени.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *