ШОК И УЖАС! Украински депутат предложи да бият с камшик децата, които говорят на руски!

Депутатът от Киевския градски съвет Игор Мирошниченко  категорично  обяви, че говоренето на  руски език в украинските училища, както  от учители, така и от ученици трябва да бъде наказвано  с бой с камшик.

Депутатът сподели безумната си идея  пред тв канал „112 Украина“ и я аргументира с чистотата на украинската нация.

„Прави ми впечатление, че у нас става нещо безобразно и неприемливо. Всеки, който отиде  в обикновено украинско училище за някакъв документ, или на посещение, чува, че всички си общуват на руски. Правят го даже учителите, говорят  и възпитателите в детските градини на малчуганите.  Това е абсолютно неприемливо, даже обидно. Украйна си има свой език и всеки, който говори на друг, е предател. И трябва да бъде наказван. Какво сега, към камшика ли да се връщаме? Ами ще трябва да го върнем, щом се налага – защото, употребата на руски в училища, които се намират в свободна и независима Украйна, това е лош пример за всички“, заявява Мирошниченко.

Той даде пример с  Хитлер, който  когато окупирал Украйна, наредил на войниците си да се обръщат към хората на украински, не на немски.  Дори той е проявил уважение към езика ни, а сега никой не се съобразява, че се намира на наша територия, а щом е на наша, ще спазва правилата. Иначе ще има наказания и трябва да има! – допълни депутатът. Без да му мине и за миг през ума, че окупираното население през Втората световна война е нямало да разбере нито една команда на немски. И Хитлер е използвал преводачи във всяка завзета територия.

На 23 май Върховната Рада прие законопроект  75-процентна задължителна квота за използването на украинския език в радиото и телевизията.

А малко преди това бе въведен предмет „основи на войната“.

Етническите руснаци в Украйна са една трета от населението и съвсем логично общуват на руски помежду си.

Дори САЩ не се осмеляват да накарат латиноамериканците, или мексиканците, или преселилите се там руснаци да не общуват на родния си език, а другите общности си имат свои училища, църкви и културни центрове.

ЕС пък и дума не обелва да накара мигрантите да заговорят на немски или английски, а просто им предоставя възможност да изучат чуждите езици, за да могат да се социализират и да общуват с работодателите, ако изобщо си намерят работа.

Ако това се беше случило в друга държава, соросодини и всякакви други „човеколюбиви“ организации щяха да наддадат вой до небето. Щяха да пищят, че се нарушават правата на малцинствата, да вият, да заплашват със съд.

А това, че в Украйна 17 милиона руснаци са на път да бъдат асимилирани, а децата им са заплашени с бой с камшици, изобщо не прави впечатление на никого.

Щом стане дума за руснаци, институциите изведнъж оглушават.

Не е ли вече прекалено?

Изолация, ембарго, а сега и мълчаливо съучастие с бандеровците.

Световното лицемерие в действие!

Двойният аршин в атака.

Иначе всички са демократи.

Но само на приказки!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Всеки който фамилията му завършва на ко е лай..но. Това че украинците са тъпи е ясно на всички, но защо се занимавате с тях. Путин си знае работата.

  2. До каква степен идиотизъм е стигнал този псевдоукраински „патриот“ за да дава за пример Хитлер. Колко милиона украинци са били изклани от хитлеровите нашественици и ако не бяха руснаците да ги освободят, сега щяха да говорят немски.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *