Унгария: Спрете с лъжите! Енергийните източници от Русия ще са БезАлтернативни за Европа и в далечното бъдеще

Външният министър на Унгария Петер Сиярто заяви, че санкциите срещу Русия „ще причинят много повече и по-тежки щети на Европа, отколкото на Русия“, съобщава ТАСС.

Вносът на руски енергоносители е основният фактор за енергийната сигурност на Унгария. Енергийни източници от други страни не са в достатъчно количество, нито на приемливи цени – затова не могат да заменят руското гориво в обозримо бъдеще. Това заяви ръководителят на външнополитическото ведомство на страната Петер Сиярто.

УНГАРСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР ПЕТЕР СИЯРТО

„Цялата тази цинична лъжа, която се разпространява от Западна Европа по въпросите на енергийните доставки, с наближаването на зимата вече звучи опасно“, каза Сиярто, цитиран от The Budapest Times в понеделник. Той добави, че вносът на енергия от Русия „не може да бъде заменен нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план“. Външният министър отбеляза, че енергийната сигурност на страната е нещото, с което „правителството категорично няма да направи компромис“ и никакви международни политически цели на Западните партньори не може да замени „отговорността на правителството за осигуряване на енергийните доставки на страната“.

Сиярто припомни, че унгарското правителство се придържа към решението си, което забранява изпращането на оръжие в Украйна, а също и транзитът на военни стоки и оръжие през унгарска територия. Той каза още, че санкциите, наложени срещу Русия, няма да допринесат с нищо за бързото разрешаване на конфликта. За сметка на това обаче „ще причинят много повече щети на Европа, отколкото на Русия“.

По-рано в понеделник Сиярто каза, че Унгария очаква да постигне споразумение с „Газпром“ за увеличаване на доставките на газ от септември, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Има хора, за които благоденствието на Родината, е по-важно от всякакви ценности, пък били те и по личните им сметки. Надявам се и тук да има такива и скоро да управляват!

  2. Всичко в западната пропаганда е абсолютен фалш, какъвто е и демокрацията на бившите колониални страни. Може ли да има евроморски ценности- евроатлантически, еврочерноморски, или евросредиземноморски. Може ли да има СИНЕГРИЯ, между бедна и окаяна България и все още най-голямата колониална сила в света-Англия и световния хегемон Щатите. Това е политически разврат, за който или не си даваме сметка, или го приемаме робски.И за кокошките вече е ясно, че НАТО е смокиновия лист на американския хегемон, начин да потиска света и да се освободи от известни разходи.И като гледам какъв тъпак ни е управлявал цели 12 години, че и продължава да стои на върха на една партия, става ми тъжно и срамно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *