Украински депутат: Готови сме за война и с Китай, ако САЩ поискат

Киев е готов да помогне на Вашингтон във война, предоставяйки му армията си срещу всеки враг, било то Иран, Северна Корея или Китай, заяви украинският депутат Олексий Гончаренко.

В интервю за Кристиан Аманпур по CNN депутатът от Върховната рада отчаяно призова САЩ да изпратят на Украйна дългоочакваната военна помощ. „Съединените американски щати ни казаха: „Ще ви подкрепяме толкова дълго, колкото е необходимо“. За нас в този критичен момент е жизнено важно те да спазят това свое обещание“, каза депутатът.

Гончаренко порица американските политици за това, че са се фиксирали единствено и само върху задаващите се президентски избори през ноември 2024 г., като заяви, че Украйна не трябва да бъде превръщана в „заложник и жертва“ на това. След което добави, че подкрепата за Украйна служи на интересите на САЩ, независимо от това кой ще стане президент и ще влезе в Белия дом.

В случай на мащабна война срещу „оста на злото“, американците „ще се нуждаят от хора, които ще воюват рамо до рамо с тях“. Но не са много нациите, които биха направили всичко за каузата и в подкрепа на САЩ, каза депутатът.

„Украинците са готови… Готови сме да застанем рамо до рамо със САЩ в окопите близо до Техеран, в Северна Корея или край Пекин. Няма разлика – ще воюваме, защото оценяваме вашата подкрепа.“, заяви той.

След призива си за повече западна военна помощ, Гончаренко заяви, че Украйна има „втората най-силна армия в свободния свят“ след тази на САЩ, което я прави „много ценен съюзник“.

„Но днес се нуждаем от вашата подкрепа, за да защитим страната си“, добави той, оправдавайки загубата на стратегическия донбаски град Авдеевка миналата седмица със спрените американски и забавените европейски доставки на оръжие.

ВИДЕОТО С ИЗКАЗВАНЕТО НА ДЕПУТАТА ОЛЕКСИЙ ГОНЧАРЕНКО ПО CNN ВИЖ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Поредното изващение на природата . Прости му боже той не знае какво говори.

  2. Пикльо смотан.
    Много е лесно да дрънкаш глупости от стола и да пращаш ДРУГИТЕ да умират за интереса на твоите господари.
    Като си толкова верен на краварските щати – вземай автомата и върви на фронта. А празните дрънканици остави на жените.
    Копеле страхливо – много си храбър докато умират другите, а ще се подрискаш от страх ако се изправиш срещу Руски войник.
    Ти си Същия Клоун като еврейчето наркоман, което се изживява като „президент“ на една несъществуваща бивша държава.

    • Този депутатски боклук е също евреин-сатанист. Неговата лоялност е към Изсраел.
      Всички министри в Усрайна са чифути-сатанисти начело с главния еврейски сатанистки клоун. Там на власт е еврейска хунта.
      Слава Кокаине…

  3. Държава няма нация създава и епоса и съчинява, на глад не се търпи, ако стане постоянен, и очите му пак черни както когато бил сит

  4. Не ми пука въобще за несъществуващата държава и укронародеца, но взе да ми идва нанагорно да чета какво бил казал всеки интелектуално ощетен организъм изтърван от лудницата на стадото примати с телефони, дето му вярват.

  5. Става много интересно състезание между нашите си дебили и украинските, примерно между Денков и този. Цялата ни медийна машина се е впрегнала да ни доктринира, да зомбира младите и наивните, да ги подготви един ден за такава насилствена мобилизация, каквато правят в Украина. И ако продължаваме да се правим на кротки добитъци, просто няма да ни се размине.

  6. Този е брат близнак на Тагаренко! Защо не си го вземем тук при видния стратег който ще се противопостява на лошата Русия? С Тагаренко, Соломон, Плевньо ще си направят идеална компания!

  7. Мухльо много си силен на речи но стоиш на топло а не на фронта. Осрахте Украйна тръгнахте срещу Русия победихте я на думи не на дела и сте готови за бой с Китай. Идиоти.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *