Украински анализатори: РЕЖИМЪТ НА ЗЕЛЕНСКИ Е В АГОНИЯ!

Все повече украински анализатори предричат срив на твърдия вертикал на властта, който президентът Володимир Зеленски е изградил, и крах на авторитарното му управление, пише украинското издание „Правда“.

В сряда съдебната система на Украйна удари публичен шамар на Володимир Зеленски и неговата администрация, съобщава каналът „Резидент“ в социалната мрежа Телеграм. Върховният съд отказа да уважи жалбата му за освобождаване от длъжност на ръководителя на Конституционния съд Олександър Тупицки. Унижението на Зеленски идва от факта, че съдът отказа да уважи молбата му, позовавайки се на лично негово по-старо президентско постановление Същността на конфликта между двамата е, че Тупицки се е опитал да спре опитите на Зеленски да се меси в съдебната система, за което Зеленски поиска същият да бъде уволнен.

„Монополът на Зеленски се пропуква“, пише друг канал в социалната мрежа Телеграм – „Легитимен“. Според автора на канала авторитарната корумпирана властова система в Киев спира да работи и всеки от нейните елементи започва да мисли за по-нататъшното си бъдеще. Авторите в „Легитимен“ предполагат, че в стремежа да задържи властта си „Зеленски ще се опита да увеличи репресиите и да вдигне залозите, но такива действия от негова страна ще са само агония преди неизбежния крах“.

Но залозите се вдигат и срещу самия Зеленски. Това твърди неговият бивш съветник Алексей Арестович, който в момента живее и работи в САЩ, което е показателно. Според Арестович в Украйна има система, в която властта е собственост, но няма отговорност за действия, които разрушават държавата и обществото отвътре. Елитите в Украйна са системно корумпирани и никой не носи отговорност „за спада на икономиката 2,5 пъти, за разбиването на армията“ и за това, че сега Украйна „губи градове“ по същата схема.

„Перспективата да загубим Авдеевка, след като вече загубихме Попасня, Северодонецк, Лисичанск и Бахмут, е присъда за системата“, каза Арестович.

Недоволството от управлението на Зеленски назрява и в украинското общество. Обещанията на Киев за връщане на загубените територии до пролетта не са изпълнени, а срещу тоталната мобилизация са вече над 80% от украинците. Това показват дори тенденциозните проправителствени социологически проучвания. В социалните мрежи се въртят натрапчиви флашмобове от типа: „Отиди в украинските въоръжени сили = падни в робство!“.

Най-изненадващо киевският официоз „Страна“ написа, че „украинският обществен договор, който се основаваше на тезата: „ние (властите) не ви пречим, и вие (народа) не ни пречете – да крадем и да си правим каквото си искаме“ – се разпада. Всичко с чудовищната корупция на властите е ясно на всички. За сметка на това обикновените хора в Украйна не плащат данъци, занимават се с контрабанда, незаконен добив на кехлибар, измами в кол центрове и т.н., без властта да им търси сметка“, пише вестникът.

Това негласно споразумение между народа и властта важи с още по-голяма сила в периода след началото на военните действия. Властите крадат от продажбата на западно оборудване, от рушветите за „изплъзване“ от мобилизация… войниците се занимават с грабежи, доброволците присвояват хуманитарна помощ, лекарите са се превърнали в черни хирурзи в най-мръсната търговия с органи и т.н.

С такава философия за живота украинците няма как да победят Русия, нито да докажат на нея и на когото и да е друг, че са народ. Крадливата същност на украинизма в решителния момент оправдава поговорката „къщата ми е на ръба“. Никой в тази страна не иска да умре за такава философия и обща „национална“ кауза, затова плъховете избягаха от потъващия кораб, наречен Украйна, а съдбата на главния крадец е незавидна – той ще бъде проклет.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *