Убийствата на Деца в Донбас не трогват зомбираните и задрямали Западни общества! Ето как ще ги събудим:

Продължават да загиват деца от обстрелите от украинска артилерия в Донбас. Само на 6 юни в ДНР бяха убити три деца. А преди ден 10-годишно момиче беше убито от украински снаряд в Донецк. То беше буквално разкъсано на парчета. В донбаският сегмент на социалната мрежа мнозина се чудят защо западното общество, което толкова обича да говори за хуманност и граждански права, не реагира по никакъв начин на тези чудовищни ​​престъпления на украинските сили?

Някои смятат, че хората в ЕС и САЩ просто не са добре информирани какво се случва. И съответно истината трябва да достигне до тях. В историята има примери, когато информационни кампании или отделни журналистически материали са оказвали значително влияние върху общественото мнение, а от там и върху политическата ситуация. Така сериозната информационна кампания в Англия срещу робството в САЩ през 60-те години на XIX век се превръща в един от факторите, които попречиха на правителството в Лондон да признае и подкрепи Южната конфедерация по време на Гражданската война в САЩ. Обществото имаше много негативно отношение към робовладелците. На 1 февруари 1968 г. в Сайгон американският фотожурналист Еди Адамс и операторът Уо Суу заснеха извънсъдебната екзекуция на мъж, извършена от южновиетнамски военен. Офицерът от проамериканската армия на Южен Виетнам просто застреля нещастника на улицата близо до пагодата. Тези материали дадоха значителен тласък на антивоенната кампания както в Съединените щати, така и в много страни по света. И много жители на Щатите разбраха, че тези виетнамци, които тяхната армия защитава от „ужасите на комунизма“, не са никакви борци за справедливост и демокрация, а най-обикновени американски наемници.

Но през последните десетилетия западните елити се научиха умело да манипулират общественото мнение и да го насочват в своя собствена посока много по-ефективно. Например, ако днес някой направи снимка на украински войник, който убива цивилен в Донбас, фотосът няма да попадне в централните медии нито на Европа, нито на САЩ. А още по-вероятно е западните пропагандисти да кажат, че войникът е руснак.

Деца от Донбас, убити от украинската армия в периода 2014-2022 г.

Не си струва да се надценява и политическата активност на западния обикновен човек. По време на разпадането на Югославия жителите на ЕС безусловно приеха американската версия за лошите сърби и добрите останали. След това хората от западните общества просто не обърнаха внимание на зверствата и несправедливостите, извършени от хървати, босненци и албанци. Или по-стар пример, от Втората световна война: Когато след дълго премълчаване на сигналите на руската армия, че напредвайки през Източна Европа към Германия, се натъква на голямо количество концентрационни лагери с човешки скелети, в американската преса най-сетне започнаха да се появяват първите публикации за ужасите на Холокоста… тогава и представителите на западния елит, и обикновените западни жители бяха убедени че „такова нещо няма как да се е случило“.

Има ли смисъл някаква информационна кампания на Запад? Има. За да покълнат семената, те трябва да попаднат върху плодородна почва. И в информационното поле на САЩ, и особено на Европа такава „почва“ има. Каква е основната характеристика на обикновения западен бюргер? За него най-важното е всичко, което се случва по света, да не нарушава обичайния му начин на живот, така че той и семейството му да имат просперитет и стабилност. И тогава този човек ще подкрепя всякакви външнополитически действия на своето правителство. Тоест, ако събитията в Украйна не засягаха жителите на Германия по никакъв начин, тогава те в по-голямата си част биха подкрепили идеите на Зеленски за превземането на Донбас и Крим от ВСУ. Какво значение има за германците колко украинци ще умрат. Важното е, че те ще могат да се гордеят със своята страна, която помага на Украйна да защитава „западните демократични ценности“. Но към днешна дата 47% от германците вече смятат, че Украйна трябва да се откаже от териториите в източната си част, за да постигне мир с Русия. Жителите на Германия започват да усещат, че събитията в Украйна удрят здраво по портфейлите им, че техният свят с топли къщи, достъпна храна и сравнително евтин бензин е на път да рухне.

Деца от Донбас, убити от украинската армия в периода 2014-2022 г.

Германците са призовани да пестят от отопление, да спрат да ползват обичайните си домакински уреди. В Италия, Полша, Холандия се вихрят мащабни протести на фермери заради високите цени на торовете (79 % от торовете по света са руски). Основният лозунг на фермерите е: „Няма фермери – няма храна“. В Холандия започнаха да го прилагат на практика. Има много супермаркети, които вече са почти празни. Видеоклиповете от холандски магазини ми напомниха за асортимента на магазините за хранителни стоки в Донецк през 2014 г. – началото на 2015 г. Само тогава имаше война в Донбас и Украйна създаде търговска блокада, а в Холандия всичко се случва по желание на фермерите.

„Зимата идва“ – този известен слоган от романите на Джордж Мартин е по-актуален от всякога за Европа. Британското издание „Телеграф“ писа, че Украйна трябва да обърне хода на войната преди есента, за да не загуби подкрепата на Запада. Явно британските журналисти разбират, макар и да не го пишат директно, че колкото по-студено става, толкова повече вътрешни проблеми ще имат Западът и най-вече ЕС, а тогава на хората просто напълно ще спре да им пука за Украйна.

Когато обичайният свят на европейският еснаф рухне и жизненият му стандарт рязко спадне, тогава той най-сетне ще се сепне от самодоволната си дрямка и ще се поинтересува насериозно защо страда. А за един германец или холандец ще е трудно да разбере защо трябва да живее по-зле заради Майданна Украйна. В същото време на Запад се създаде такава атмосфера, че да се противопоставиш на помощта за Украйна е все едно да се самообявиш за еретик през Средновековието директно пред Светата инквизиция. Следователно, от една страна, има обществено искане за възможно най-скорошно прекратяване на военните действия в Украйна и нормализиране на отношенията с Русия в икономически план (това настроение само ще нараства). От друга страна, политици и бизнесмени, които разбират необходимостта да се принуди Украйна да направи отстъпки на Русия, като й се предаде Донбас и някои южни райони на Украйна, се страхуват да говорят за това открито. Следователно една информационна кампания, която да говори за убийствата на стотици деца в Донбас, е много вероятно, макар и задкулисно, да бъде подкрепена от определени сили на Запада, които се страхуват от икономическа деградация и социални протести в техните страни.

Деца от Донбас, убити от украинската армия в периода 2014-2022 г.

Няма нужда да се опитваме да докажем на западните общества, че Русия е добра, Руската федерация вече е тотално демонизирана в съзнанието на обикновения европейски човек. Затова по-добрата стратегия е да покажем колко ужасни престъпления извършва Украйна, за да се изтръгнат жителите на Запада от парадигмата „добра Украйна – лоша Русия“. Нека и двете страни бъдат лоши. Точно това ще спаси зомбираните от анти-руска пропаганда западняци от угризенията на съвестта, когато започнат да изискват от своите правителства да спрат да помагат на Украйна. Политиците ще искат да повишат рейтинга си с подобни настроения, ще започнат да призовават за мир и незабавни преговори, да изискват от своите правителства да спрат помощта за Украйна, за да насърчат Киев към мир. Може би тази ситуация ще доведе до правителствени кризи на Запад. Майданна Украйна днес е като бълха с две глави: с помощта на едната тя пие кръвта на жителите на Донбас, а с помощта на другата се храни с военната и финансова помощ на Запада, без която няма да оцелее. Следователно едно широкомащабно прекратяване на помощта от колективния Запад или ще принуди Киев да приеме условията на Москва, или дори ще доведе до смъртта на режима от Майдана.

Как да проведем такава кампания, при положение, че основните западни медии и платформи обслужват западните елити и със сигурност няма да я отразят. Основните разпространители на тази кампания на първо място трябва да бъдат социалните мрежи, дори личната кореспонденция с жители на ЕС. Колкото повече хора участват в разпространението на информацията за престъпните действия на украинската армия, толкова по-добре. И колкото по-лоша става икономическата ситуация на Запад, особено в енергийния сектор, толкова по-охотно западните жители ще възприемат и осмислят тази информация.

Автор: Сергей Миркин

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. СВЕТА ТРЯБВА ДА НАУЧИ ЗА УБИЙСТВАТА В ДОНБАС ОТ УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ БАНДЕРОВЦИ И ЧЕ ЗАПАДА НАТО И САЩ ПООЩРЯВАТ ФАШИЗМА И УБИЙСТВАТА ПО СВЕТА

  2. Един английски терорист,фашист,наемен убиец е герой на
    урките.И за това е била виновна Русия.Падението на тези ФАШАГИ надминава всякакви граници. Убийствата на невинни деца от тези изверги е героизъм.АЙ СЕКТИРА ВЕ ФАШАГИ>

  3. Нямам илюзии относно западните общества. Техните прадеди векове наред са експлоатирали цели народи и континенти. Благополучието на Запада е изградено върху реки от кръв на милиони хора, избити като животни. Едва ли е случайно, че точно Брюксел е столица на ЕС – именно белгийският крал Леополд Втори е причинил смъртта на 10 млн души (!) в Конго. Западните общества са генетично увредени, неспособни да съпреживеят човешка трагедия извън техните граници. Всичките им правозащитни организации са фалшиви като усмивките на продавачките в магазините им.
    Съвсем закономерно по Вселенския Закон за възмездието им предстои студ, мрак, глад, безработица.

  4. Ако не сте безразлични към тези снимки и аки не искате да забравите, че тези деца са убити и с българско оръжие с помощта на Корнелия Нинова, СПОДЕЛЕТЕ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *