Турският посланик пред Борисов: Турският език трябва да се Изучава Задължително от Всички Българи в училище! Борисов му Мълчи!

Навръх църковния празник на светите братя Кирил и Методий, посланикът на Анкара у нас поиска турският език да стане задължителен в училище, за да се изучава и от българчетата! Безсрамното си предложение посланик Хасан Улусой отправи в присъствието на … премиера Бойко Борисов на откриването на турски завод край Кърджали.

Турският посланик Хасан Улусой и премиерът Борисов на откриването в Кърджали

„Не му е работа на посланика да ни разваля празника. Не мога да му търся отговорност за думите. Но е факт, че езиковата подготовка е много важна. Китайците също искат езикът им да се знае и писмено, и говоримо, за да инвестират у нас“. По този двусмислен начин баш аверът на султан Ердоган, Бойко-Оглу коментира скандално наглото изказване на Хасан Улусой.

Нека обаче видим точния цитат на изказването на турския посланик: „Колкото повече нараства броят на онези български граждани, които владеят добре писмено и говоримо турски език, толкова повече ще се увеличава потокът и количеството на турските инвестиции към страната ви. Разчитаме на българските власти да наложат по- ефективно изучаване на турския в училищата от българските граждани – и християни, и мюсюлмани. Ние сме готови да съдействаме за това“

Какви изводи можем да си направим от безпрецедентната наглост на турския посланик и от шокиращо страхливата реакция на псевдо-премиера български Бойко Методиев Борисов:

1. За да си позволи подобно нахалство, явно че представителя на Анкара го е правил вече многократно, за да опипа почвата. И нито веднъж не е срещнал съпротива или ответна реакция от страна на българските власти.
2. Уклончивият отговор на Борисов на поредната турска провокация показва, че той е склонен да изпълни заръката на посланик Улусой и даже се опитва да го брани, като дава примера с Китай. Тоест – не само турците ни натискат.
3. Пред турския посланик Борисов не смее да гъкне, камоли да му потърси отговорност за думите – безгръбначие, което сме наблюдавали вече многократно у жалкия ни министър-председател.

По логиката на посланик Улусой, излиза, че абсолютно всеки чужд език трябва да стане задължителен в училище, ако искаме да привличаме инвестиции от съответната страна. Т.е., освен турски, в България задължителен за изучаване трябва да стане и немският, и английскит, и китайският…

А колко задължителни чужди езици трябва да знае българският работник, на който инвеститорът-иностранец обикновено предлага безмълвна работа на поточната линия, за която работа повече от завършен осми клас не е необходим.

Да не говорим, че това изказване на турския посланик е директна намеса във вътрешните работи на страната ни. Нещо, което турците вече дори и не крият. Само преди два месеца всички чухме външният министър на Турция, който се похвали, че Анкара се намесила във вътрешните дела на София, за да получи Главното мюфтийство опрощение на милионите си дългове към българската хазна. Тогава Баце все още имаше сили да брани достойнство. И помоли официално турската страна да му се извини. Но дори след 5- часова среща с вицепрезидентът им, така и не го получи. За да замажат гафа, от администрацията на Борисов започнаха да се оправдават, че думите на турския външен министър били извън контекст. Ние от Skandalno.net обаче си направихме труда да преведем от турски цялото изказване и повярвайте- няма контекст или фон, различен от посланието, което турския външен министър отправи. Той просто се похвали как притиснал българското правителство да играе по свирката на Анкара.

Знаел ли е Борисов какъв точно разговор се е състоял? Знаел е разбира се. Но бе длъжен да поиска извинение, за да излезе от срамната ситуация и да не лъснат твърденията на опозицията БСП, че Борисов и ГЕРБ са превърнали България в турски вилает. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Изрод! Направо на бесилката, без съд и присъда! Това безмозъчно Нищо ни продаде без капка срам! Хайде, по-скоро да гласуваме, та да го махнем! Ако знае колко го мразят хората, ще се скрие вдън земя!

    • Знае, че го мразят, обаче махне ли се, не е вече жив. За това се натиска.

  2. Какво да се очаква от безмозчни управляващи.Нито един политик досега не показа че има достойнство или чес.Пални некадърници.Жалмее само че ще оставим на тези след нас само пустош.Явно залисан в големите дела господ е забравил отново че има една държава България.

  3. НЯМА ЛИ КОЙ ДА РАЗСТРЕЛЯ МРЪСТНИКА БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ТОЙ И ХУНТАТА МУ ГЕРБ УБИХА БЪЛГАРИЯ И НИ ПОТУРЧВАТ БЪЛГАРИНО ИМАШ ДВА ПЪТЯ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП ИЛИ БЯГСТВО ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ БОРИСОВ ИСКА ДА НИ ПРОКУДИ ОТ БЪЛГАРИЯ ИЛИ ДА СМЕ ПОКОЙНИЦИ БЪДЕЩЕТО ЗА РОДИНАТА Е НА ЖИВОТ ИЛИ СМЪРТ

  4. Долу Тиквата и бандитската му шайка каза:

    Затова-на 26.05. с бюлетина номер 18!И после Тиквоча с раираната пижамка къмто ЦСЗ!

  5. Бавно и сигурно се връщаме към турското робство и нео-османизма ни завладява. Почна се първо с джамии, училища, болници,турски мазни сериали по просташките ни телевизии.Сега заводи,изучаване на турски от всички,утре продължат с превземане на летища и пристанища,ще си направят и военни бази. И това се случва с подкрепата на продажните ни управници. Завладяват ни без един изстрел дори и всички сме доволни и съгласни-братята пристигнаха и ги посрещаме с хляб и сол. Те това е патриотизъм.

  6. народа слуша чалга играе кючеци ходи да гласува и това са му резултатите

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *