Тереза Мей спечели милиони от бомбардировките срещу Сирия! Шокиращи Разкрития:

Целият свят се чуди защо им трябваше на САЩ, Великобритания и Франция да рискуват глобалния мир с безсмислените си атаки срещу Сирия на 14 април. Факт е, че от бомбардировките на западните съюзници нямаше никакъв смисъл – все още не е ясно дали е имало химическа атака в град Дума, а президентът Башар Асад успя да изтласка джихадистите от Източна Гута.

Бомбардировките обаче никак не са безсмислени за пряко отговорните за провеждането им лица – в частност, британският премиер Тереза Мей. Оказа се, че атаката срещу Сирия на 14 април значително е увеличила… семейната й банкова сметка!

Съпругът на Тереза Мей – Филип Мей, управлява компанията, която е основен акционер във военно- промишления гигант BAE Systems. Именно тази оръжейна компания е осигурила британските ракети, които бяха хвърлени срещу Сирия на 14 април. Освен че е продала оръжия на стойност над 6 млн. пауда за акцията срещу Дамаск, компанията е спечелила още няколко милиона от покачването на ценните й книжа.

Компанията на Филип Мей – Capital Group, е основен акционер и в американската Lockheed Marin, която осигури логистиката за нанасянето на ударите по Сирия. Акциите на въпросната фирма също скочиха много след акцията от 14 април.

Така че, за Тереза Мей и съпругът й Филип, бомбардировките срещу Сирия са напълно успешни, както сама ги оцени британският министър- председател. Нищо, че нито една от британските ракети не е успяла да порази целта си, съобщиха от руското военно министерство.

Бомбардировките над Сирия от 14 април

„Новите и умни“ ракети на Доналд Тръмп също се издъниха. Сирийската армия успя да унищожи две трети от всички западни ракети – свалени са общо 71 от 107 изстреляни, съобщиха от руското военно министерство. САЩ, Великобритания и Франция не успяха да уцелят нито една от стратегическите си цели – ключови военни летища на територията на Сирия.

Да, въпреки че твърдяха, че нанасят удари по обекти, свързани с предполагаемият химически арсенал на Сирия, западняците всъщност са целили основно летища.

Бомбардировката на САЩ и съюзниците им се оказа полезна също и за джихадистите, които се опитват да свалят Башар Асад (под давление на Запада). Няколко часа след западните удари, джихадистите се опитали отново да щурмуват Дамаск – но неуспешно.

Доналд Тръмп също извлече дивиденти за себе си – основно политически, тъй като успя да излезе от сложната ситуация, в която сам се набута, заради непремерените си закани срещу Сирия и Русия.
Явно за да разиграе цирка на 14 април обаче, Тръмп е трябвало да се спазари с Владимир Путин и да направи някои отстъпки.

Днес стана ясно, че САЩ ще отложат засега въвеждането на новите санкции срещу Русия – поне с няколко месеца. Това ще осигури време на Москва да се стабилизира и да реши как да се справи със сложната икономическа ситуация в страната, която ще предизвикат новите американски санкции.

Така че – явно всички са доволни. Освен сирийските граждани, които остават заложници на западните амбиции да властват в Близкия Изток, да сложат ръка върху петрола им и да разбият държавата им. От началото на войната загиналите сирийци са над 500 000, а бежанците – 5 млн. skandalno.net

Надя Колева, skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *