Тагарев: Въпреки забраната на конвенцията от Монтрьо, ние ще осигурим достъп на нашите съюзници до Черно море

Въпреки че конвенцията от Монтрьо забранява присъствието на военни кораби на нечерноморски държави в Черно море, ние трябва да осигурим достъп на нашите съюзници до Черно море. Това е позицията на военния министър Тодор Тагарев, изразена днес на срещата му в София с военните аташета на България.

Независимо от конвенцията от Монтрьо България трябва да осигури възможност на нашите съюзници да ни помагат за сигурността в Черноморския регион с разузнавателни средства и средства за ефективно въздействие като т.нар. „кинетични средства“, смята Тагарев.

На срещата с военните ни аташета присъстваха и премиерът Николай Денков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и ръководителят на Военното разузнаване бригаден генерал Венелин Венев.

Според министъра на отбраната България трябва ефективно да осигури предно, морско разполагане на нашите съюзници на наша територия, а многонационалната бойна група да прерасне в бригада.

Тагарев се похвали, че страната ни е получила признание от съюзниците за подготовката на морски специалисти за Украйна. Според него разликата между настоящото и предишното правителство е не толкова в количеството помощ, което предоставяме на Киев, а в начина на говорене.

„В последните години България издаваше смесени сигнали към нашите партньори в НАТО и ЕС. Това пося разделение в обществото ни и е проблем за националната ни сигурност. Днес България не е заплашена, защото е член на НАТО и ЕС и трябва да участва в тези партньорства с всички сили. Заради злоупотреба с някои исторически факти, заради умишлено създадено напрежение и разделение в обществото, ние все още не се възползваме от възможностите, които ни дава участието в тези два мощни съюза“, заяви той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

36 коментара

  1. Разбира се, че имаме нужда от башибозишкият флот, за да бъдем ударени от Русия. Сякаш беше малко че парламента отпусна над 7 млн. долара за изграждане гаражи на ядрените бомбардировачи в България. Като ще ни удрят да е повсеместно, че хазарите искат празна територия.
    В края на краищата мършите избират антибългари да ги управляват 33 г. и заслужават най-сурово наказание.

    • Никой нищо не избира, всичко е ала-бала, още ли не ви е ясно, че изборите се фалшифицират и няма нищо общо с това, кой за кого гласува!!!

      • Така е напоследък, но преди не беше баш така.
        Но да кажем че си прав, това не спасява от възмездие нищонеправещите.

      • Не спасява и тези дето псуваха последните 20 г. и се правеха на неразбиращи.
        Аз има близки роднини, които още не вярват какво им говоря и смятат, че са абонирани за вечен мир и щастие….

      • България е малка държава и с нея всеки голям си прави ала-бала, каквото и да направи народеца и!!! Нито сега, нито преди е имало честно гласуване, нито преди, нито сега!!! Нали всички чуха как от 7%-10%,се правят 25%!?! И нищо, е кой нормален човек ще отиде да гласува при това положение!?!

      • Ми то ислания е още по-малка държавица с има нема 300 000 население, ама изритаха нато, мвф и световната банка. Има и др. примери.
        Светът се управлява от качеството, а не от количеството – интегрирани с шебека!

      • Исландия не е в центъра на балканите и на Черно море!?! Никой не се интересува от Исландия!?! Виж със България, ситуацията е малко по друга!?!Най-русофилският народ в света!!!

      • Човек като има желание търси начин,
        като няма се оглежда за причини!
        Северна Корея, Персите и Купа са под санкции от 50-60 г. и като гледам се множат, а не измират масово.
        Дори диктатурата и големият глад в С.корея превърна 5.5 млн. население в 28 млн. с 6 000 000 армия……..

      • Зад Куба и Северна Корея, са Русия и Китай, персите Иран, и сами са много мощни и са 100 милиона!?! Зад нас е кой, КОЙ!?! Дедовия!!! Затова ала-бала, и правиш каквото ти наредят!!!

      • На кривия чеп, все вълната му пречи.
        В края на краищата роденият да пълзи, няма как да литне!

  2. С ТОВАСИ РЕШЕНИЕ ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УДАРЕНА СЪС САМАРТ-КАКТО ГО КАЗА ЦОЛАВЙОВ СЕГА НИ СПИРАТЕ ДА ПРЕЛЕТИМ НАД ВАС НО САМАРТА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГО СПРЕТА.ТЕЗИ УНИЮОЖАВАТ ТЕРИТОРИЯТА С НАЙ-СТАРОТО НАСЕЛЕНИЕ В ЕВРОПА.

  3. Къде е господин президента да спре това абсолюттно предателство,още русофил ли го водят.Къде са т.н. политически сили,новият посол май съвсем ни грабна за идиоти.Няма ли да се обяви един бунт срещу тези предатели, кротко ли ще чакаме да завалят бомбите над главите ни, стадо овце ли сме наистина или е останал грам мозък в главите ни.

    • От къде на къде да се вдига бунт?
      За да спасяваме изродите затрили България и избили българите и тяхното заграбено от народа имущество ли?
      Война искаме и яка чистка на територията. Всеки изрод и рода му, трябва да си плати.

  4. Кои са тези съюзници бе ПАЧАВРО и срещу кого, няма ли останали сили в тоя народ, та чакаме като ДОБИТЪК да ни вкарат в кланницата. Ще има ли някакво оправдание за нас, че сме стояли като ГОВЕДА да гледаме как Денков и Тагарев ни вкарват във война.Има ли някакво обяснение Радев за това правителство, за което беше сигурно, че ще бъде плод на ам.диктат.Не стигаше ли кретенизма на харвардския идиот, та ни докараха Тагарев.

    • Робите се радват че са в нато, ес, сзо ……
      Е, който е член на антицивилизацията си заслужава съдбата.
      Няма как цел живот да си живял по законите на сатаната и да чакаш Бог да те спасява!

  5. Магареф явно гори от желание да се срещне с Кадироф.
    Подкрепям! Това е най-хубавото, което можете да направите. След което да гледате принципа на айкидото. И да се докажете на Вагнер. Ще се моля да се осъществи желанието Ви- по възможност в лична среща с Пригожин!
    Дано го дават по телевизора.

  6. Абе хора,вие от някакъв бункер ли пишете. Ние, обикновените ще бъдем първите пометени.И не сме важни ние,важно е оцеляването на България.

    • Колев, още ли не ти е станало ясно, че България може да бъде спасена само чрез война?
      Ако останем роби на джендърхалифата, за колко време мислиш хазарската мафия ще ни избие и заличи България?
      Не ти ли прави впечатление, че България даде над 5 млн. жертви за 30 г. без война?
      Това е повече от всички загинали българи във войни от Аспарух насам……
      И не нямам бункер, дори нямам село, където да се скрия и знам че ще има жертви, но само чрез война можем да се прочистим и запазим България.

  7. ВАГНЕР СА БЕЗРАБОТНИ! ДА ИДВАТ! ;А ТИЯ УРОДИ,НАЧЕЛО С ИЗРОДА ТАГАРЕВ,ДА ГИ ПОБИЯТ НА КОЛ!ИЗРОДИ ГНУСНИ! И ПРЕЗИДЕНТА Е ХВАНАТ НА КАИШКА! ЗА НАРОДА,ДУМИТЕ НЕ СТИГАТ_НИТО ЧУВАТ,НИТО ВИЖДАТ!

    • Но пък за сметка на това е член на клуба на богатите е е виден европеец, снабден с ГМО банани ;)

  8. България може само да слуша и да изпълнява!!! Ако не е Тагарев, ще е някой друг мисир продажен!!! Българският народ е много мъдър, не го хулете!!!Лошото е, че става по-лошо!!!Дори и революция да направи българина, светът не може да оправи, той светът е полудял!!!

  9. Тагарев, бял ден да не видиш !!!!!!
    Долен продажник, готов и майка си и родната България да продадеш само и само да ти дават да целуваш задника на оня от „Козяк“ !!!! Пфуууууу, отврат!!!!!!!!!

  10. Сега светна ли ви защо мина ветото на президента в парламента.

  11. Абе няма ли кой да превърне тази жива мърша в реална мърша? А сметката за разходите да прати на близките му. По китайския метод.

  12. Днес е националния празник на метрополията 4-ти юли. Видяхте ли сладкото приветствие на нашия „русофилски“ президент към Байдън,обещанието му да сме все така верни „съюзници“ готови да отдадем живота си в олтара на дълбоката държава.Пък Петърчо Стоянов,се закъхърил пред Ризова,че войната в Украина била разделила българите. Ами да, от едната страна са дебилите,от другата тези, които имат глави на раменете си.

  13. До Мина
    Пишете само каквото мислите, вече от майтапи и иносказания се нагледахме и наслушахме и ни писна да си обясняваме кой какво наистина мисли.Право куме та в очи.

  14. Господи, убий тая мърша и другите около него! Прости ми за тези думи, но вече не се търпи!

  15. Хора, да гласуваме масово за Възраждане! Друго спасение няма!

    • Гласуваш за Бъзраждане, и след ала-бала с президента, гласът ти се оказал, за ПП и ДБ видиш ли!?! Нормално мислещите в България негласуват, в щатите излъгаха с изборите, та в България ли!!! От негласуване мафията повече я боли, вярвайте ми!!!Като гласуваш, подкрепяш сегашното статукво, подкрепяш мафията, поткрепяш този който те унищожава теб и родината ти!!!

      • И разбира се всеки шебек и малоумник вярва в тези мантри.
        Нищо че милиони са умряла, за да имат право на глас, сега са длъжни да ВЕРВАТ на подобни „пророци“.

  16. Тагарев може да има огромно желание на нарущи забраната на конвенцията на Монтрьо и да осигури достъп на страни, които нямат право, но това не зависи от него. Може да си остани само с мераците си, и да се покажи пред господарите си колко им е верен.

  17. БЪЛГАРИО МИЛА,ЗЕМЯ НА ГЕРОИ НЕСПИРЕН И МОЩЕН Е ТВОЯТ ВЪЗХОД…..КЪМ НЕБИТИЕТО.

  18. Вън този идиот магарев и цялата им пасмина от България! Дайте да ги пратим на фронта в осрайна и да отървем народа от тях. Безродни боклуци и нацистка сган.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *