Денков: Повишаването на военния капацитет ще бъде една от задачите на правителството

Мирът се постига тогава, когато всеки агресор знае, че ако нападне, ще бъде наказан. За да се чувства спокойна страната ни, трябва да развием своя военен капацитет, защото рисковете не са изчезнали. С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към ръководителите на службите на военния аташе към задграничните представителства на България при откриването на тяхната конференция, съобщиха от правителствената пресслужба.

Повишаването на военния капацитет ще бъде една от задачите на правителството. Според премиера това не трябва да се случва на парче. И модернизацията на армията, и развитието на личния състав трябва да вървят в комплект. Те трябва да бъдат разглеждани не само в контекста на българския капацитет, но и по отношение на връзките на България с партньорите в Европейския съюз (ЕС) и НАТО. В същото време трябва да се засили и развитието на приложно-научната дейност във военната област, в която нашата страна има традиции, подчерта акад. Денков.

Според него поне от няколко години насам забавянето в развитието на военния капацитет не се дължи на икономически трудности, защото въпреки различните кризи България се развива сравнително добре. Проблемът е в политическата неувереност как искаме да се развием в рамките на двата съюза.

„През последните години България излъчи смесени сигнали към партньорите в ЕС и НАТО. Това пося напрежение и дори разделение в обществото, което е проблем за националната сигурност. Именно поради тази причина ние все още не се възползваме пълноценно и като военен, и като политически капацитет от възможностите, които ни дава участието в тези два мощни съюза“, отбеляза министър-председателят.

Той благодари на военните аташета за тяхната специална роля на военни дипломати, разузнавачи, парламентьори по света, които печелят доверие за България в партньорските мрежи и на чиято помощ правителството разчита, за да взима правилните решения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. Господарите ти фалират, така че бързай да поръчаш нищо не ставащи железарии, които няма и да видим. На тъй като преобладавалото население в България е от шебек надоле избира 33 г. антибългари и заслужава да се плати.

  2. Ало Радев,още ли се хилиш за насаждането на тези двамата Денков и Тагарев на тези постове.Още ли смяташ да те водим за русофил когато гледаш, че направо ни тикат в огъня.Май ам. посол ги държи не на връв,сложил им е вилата на врата.Ето кой е виновен според Веселина Томова, за което малко хора си дават сметка.“НЕ ПЕЕВСКИ, НЕ БОКО ТИКВАТА, ТОЗИ МРЪСНИК Е ВИНОВЕН ЗА ТОТАЛНИТЕ ИДИОТИ, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ! НАРОД ОТ НЕЩАСТНИЦИ“в.АФЕРА

    • Колев намали малко сарказма де :)
      Натовски генерал – русофил ……. дори чобаните по селата се смеят със сълзи!

  3. “Мирът се постига тогава, когато всеки агресор знае, че ако нападне, ще бъде наказан”!
    От твоята уста, в Божиите уши!
    Продължавайте да нападате Русия с изпращане на оръжие срещу нея, продължавайте да я нападате с предоставени на враговете й бази, продължавайте да я нападате с войски и флотове в Черно море и каквото още се сетите!
    Така най-бързо ще бъдете наказани за агресията си!
    От твоята уста- в Божиите уши!
    Амин!

  4. The U.S. Has Killed More Than 20 Million People in 37 “Victim Nations” Since World War II С тези ли масови убийци ставаме не съюзници,а ПОДЛОГИ. Европа и САЩ са пред фалит,само ние ли не си даваме сметка??? „L’effondrement de Kiev“par Thierry Meyssan

  5. Гледайте я на картата Европа,колко е малка като територия в сравнение с останалия свят,който чака с нетърпение да бъде освободен от десетилетната хегемония на САЩ, след като търпя колониалното дерибейство на ВеликатаБритания и на всички останали от „градината“хищници.Затуй, много наши тъпи кратуни питат защо не искаш да ходиш в Русия, ами в Англия или в Щатите.

  6. „Рекорд! 108 млн. души са разселени заради войни и преследване през 2022 г.“-Епицентър. И кой ги води тези многобройни войни, Русия ли???Тези бегълци от Афганистан,Сирия,от Африка Русия ли ги подгони???Къде е ШИБАНЯКЪТ Борисов, къде е Радев да се произнесе за смесените сигнали към „партньорите от НАТО??

  7. Колев, полуците се стягат за атака на беларус и русия, а ние сме зачислени , като техни роби, така че сам си прави изводите.
    Всички дето си мислеха, че войната ще им се размине и че са стреснали света с мирните си протести ЗА ното, може сега да са спокойни. Скоро ще станат свидетели на руските фойерверки!

  8. Елитната дивизия участвала в Софияпрайд да се включи в състава на БА и изпрати в помощ на Украйна.

  9. FuckEU,ако си мислиш, че е имало някакво участие в тези мирни протести, лъжеш се, участието беше СИМВОЛИЧНО. Много ми е мъчно да споделям мнението ти за шебеците,генетично увредени сме,пословично роболепие,робска психика.Колко бързо запоцкачаха твоите шебеци след пръчката на новия посол и тишина, мъртвешка.

    • Както винаги, и при теб съм останал неразбран по въпроса със шебеците.
      Аз не слагам българският народ в маймунската група. Напротив, много пъти съм казвал че българите превъзхождат в пъти тези от запад дето ни наставляват и дават акълец.
      Шебека е останалата популация, която е уж родена с български документи, но лесно можеш да манипулираш. Ако утре започнеш да им говориш по телевизора, че комунизма е нещо прекрасно, веднага ще се съгласят, въпреки че го псуват 33 г.

      Има и трета група – еврошебеци, готови да правят фелацио на всеки НЕбългарин. Това са тези с робската психика и се мислят за нещо повече от нас. Радват се техните господари да ни избиват. Тези са си отровени национални предатели и заслужават единствено дръвник.

      Та не виждам защо някой се опитва да ми преписва шебешкото стадо за български народ?

  10. Кого ще наказваш бе, мършав плъх. Ако ще го правиш- накажи господарите си че нападнаха Ирак с лъжа. Започни от там. Ама не ти стиска, продажно педераско копеле. Какво толкова са ти обещали?? Защо мразиш толкова България?? Всички вие ще си получите заслуженото много скоро, продажна долна пасмина

  11. „Белгийците станаха първата страна в света, където насърчаването на традиционните семейни ценности ще бъде криминализирано. Белгийската парламентарна комисия по правосъдие одобри във вторник предложение за криминализиране на конверсионната терапия за LGBTQIA+ хора и за налагане на затвор и глоби на хора, които използват методи за конверсия“, ни съобщава базираното в Брюксел официално издание Еuractiv .
    –––––––––
    Денков закъсняваш бе глист смачкат, трябваше да изпревариш белгийските педали. Не се моткай а въвеждайте затвори и тук за всеки НЕпедал.

    • Белгийският парламент предвижда лишаване от свобода до две години и глоба до 2400 евро, ако „престъплението“ е извършено в резултат на професионална дейност, например по време на литургия в храм или проповед. Това ще се разглежда като подбуждане или реклама за конверсионна терапия.
      –––––
      Да му мисли поп Кръстьо и отец Нафърфорий

    • Пак са правили опити да мислят. Семействата и хетеродвойките създават деца, а като няма деца, няма забавления за педофилите. А да пипат децата на арабите не смеят.

  12. Сърбия се готви за война с България. В желанието си генералите да смачкат нашата армия за лесно превземане от Русия изложиха страната на риск от близките съседи. Според екстрасенси София е бомбандирана от сърби.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *