Тагарев: БСП и „Възражданe“ отблъскват от армията с дезинформация. Нинова: Това е виц. Костадинов: Мястото ви е в затвора, Тагаренко!

Масираната дезинформационна кампания, която някои парламентарно представени партии водят срещу войната в Украйна, доведе до рязко намаляване на броя на желаещите да служат в българската армия и до снижаване на отбранителните способности на страната ни, заяви министърът на отбраната в първото си изказване в дебатите по вота на недоверие в Парламента. От трибуната на НС той посочи сред „виновниците“ поименно председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заместникът му Цончо Ганев, лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпартиецът ѝ Георги Гьоков, които спекулирали, че помощта от България за Украйна е първа стъпка към въвличането на страната ни във военния конфликт.

„Тези спекулации доведоха до отлив на желаещи за постъпване на кадрова военна служба и от масов отказ за кандидатстване във висшите военни училища. Само 23 % от местата във военните ни академии са заети и няма желаещи да стават офицери“, заяви Тагарев.

„С едно мое изказване против войната в Украйна, с един призив за спиране на огъня и за търсене на мирно решение и с още един призив България да запази пълен неутралитет по отношение на войната, съм станала причина за спад в броя на желаещите да служат в българската армия. Само да кажа, че от липса на кадри армията ни страда от 10 години. Думите ви, г-н Тагарев, звучат като виц, отвърна Нинова. Но действително има едно нещо, за което нося лична отговорност – персонално съм причината този човек навремето да не стане министър на отбраната в кабинета „Петков“, припомни тя.

„12 лева на ден им давате да си купуват кифли от лафката. И на този фон твърдите, че имало некомплект заради нас, посочи Костадинов. Не, той е заради вашето некадърно управление и лично заради вас, защото знаете как ви казват в армията – Тагаренко ви наричат. Което е показателно на кого служите, вие не служите на България. Вие сте украински държавен служител – бивш и може би настоящ. С вас трябва да се занимават ДАНС и специалните служби, защото вие с вашите действия осъществявате предателска национална политика. Мястото ви не е на тази скамейка на министрите, мястото ви е, където застават обвиняемите, мястото ви е в затвора, Тагаренко“, заяви лидерът на „Възраждане“. И добави: Защо не кажете, че от 376 обучаващи се за офицери в българските военни училища и академии, през последните 2 години са останали 82-ма. Останалите са прекратили обучението си и са напуснали. Рапортите продължават да валят и продължават да напускат. А след още 1-2 години ще са 4-5″, завърши Костадинов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Прав е военният служител на осрайна, ако не бяха възраждане, щях да се запиша доброволец, ама ме излъгаха да не потегля на галоп да превземам Москва.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *