Тагарев: Съпругата ми е съдружник с управителя на фирмата с поръчката за дронове за милиони, но има минимален дял

Министърът на отбраната отхвърли обвиненията на БСП за конфликт на интереси при поръчката за дронове за българската армия. Това стана по време на дебатите по вота на недоверие към правителството заради политиката му в областта на отбраната и националната сигурност.

„Имаме въпроси около доставката на дронове за българската армия. Има съмнения за участие на близки и роднини на Тагарев във фирмата, спечелила поръчката“, заяви Кристиан Вигенин от БСП, докато представяше мотивите на опозицията.

Тагарев отговори, че съпругата му е съдружник с управителя на фирма „Телесис“, която участва в обединението „Български безпилотни летателни системи“, спечелило поръчката за дроновете. Министърът на отбраната обаче посочи, че жена му от 20 години не е управител на „Телесис“, а имала малък дял като съдружник.

Тагарев нарече това „публична и персонална атака“ от БСП към него и отрече всякакъв конфликт на интереси. По думите му, ако е имало такъв, то досега социалистите са щели да сезират съответните институции, а не да му задават въпрос през парламентарния контрол.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Минимален дял значи, а? 1% ,примерно, е минимален дял, нали? Е, нека ми даде някой на мен 1% от няколко милиона, пък нека ми е зле. Няма ли кой да претрепе това нагло долно копеле.

    • Е, решили да и увеличат дела без да внася нищо.Безпределна наглост!Народе,е,е,е,е!

  2. Г-н Тагарев до кое ниво вьв военната йерархия достигнал, академия зя полковник напримерно. На последното занятие с кашици в Ново село, те тичаха да стигнат танковете пред тях и реших филм ца предната война се снима. А злите езици завистници му приписват производство на снаряди с обеднен уран за славната армия на Украина. И това е принос за биологичното разнообразия в Родината, ще се произвеждат нови видове, с две три глави, след Менделеевата храна от братска Украина

  3. Еййй,не са наядахте на пари дявол да ви вземе,алчни и продажни копелета!
    Ама ще дойде време да ги повръщате тези крадени от народа пари,да знаете!
    Народът казва-лаком гъз ,кръв сере!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *