Съветник на Доналд Тръмп: САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ПАДАТ! Тръмп е Голям Приятел на Русия! Виж Тук:

Вчера на Световния икономически форум в град Давос, Швейцария, Антъни Скарамучи, съветник на новоизбрания президент на САЩ, заяви, че антируските санкции на администрацията на Обама са се оказали изключително неефективни и е време да бъдат преразгледани. Според него идеята за подобряване на руско-американските отношения няма алтернатива. А що се отнася до бъдещите действия на Доналд Тръмп, то те щели да се ръководят в голяма степен от чувствата на новоизбрания американски президент на уважение и приятелство към Русия и руския народ.

Важно е да се отбележи, че освен съветник на президента, Антъни Скарамучи е и близък приятел на старшия съветник и зет на Доналд Тръмп, Джерард Кушнер, което от своя страна означава, че думите му съвсем не са за пренебрегване.

„Считам, че санкциите по отношение на Русия не бяха най-доброто нещо, което старата администрация можеше да измисли, защото те постигнаха ефект, обратен на очаквания, отбеляза Скарамучи. И това се дължи на особената психологическа нагласа на руските хора. Когато  държавата им е поставена пред изпитания, те се сплотяват около лидера си и са готови по-скоро да ядат сняг, но да издържат и да победят. Може би, споделя съветникът на Доналд Тръмп, сили за това им дава фактът, че те се борят за някаква кауза, а не толкова за пари или материални облаги.

Но аз смятам, че ние скоро ще имаме възможност да седнем на масата за преговори, където ще се опитаме да постигнем по-добро съглашение за санкциите, казва Скарамучи.

Това, което ни трябва сега, е да мислим нестандартно. Да превъзмогнем „каноните“ на досегашното мислене, защото предизвикателствата и пред двете страни са много. Ние в съюз с Русия трябва да изкореним радикалния ислямски тероризъм, да направим света по-добро местообитание и, разбира се, да мислим как да увеличим заплатите на работническата класа. Русия и САЩ имат много общи задачи и не е редно да се опитват да ги решават поединично, твърди бизнес съветникът на Доналд Тръмп.

Нещо повече. Новоизбраният президент на САЩ, споделя Скарамучи, храни огромно уважение към Русия и руската култура, и смята, че сътрудничеството между двете най-мощни страни може да се подобри съществено само в течение на една година.

Доналд Тръмп, според съветника, бил голям оптимист и вярвал, че има много общи ценности, около които двете страни могат да се обединят, и които могат да бъдат взаимноизгодни. Разбира се има и противоречия, които трябва да се обсъждат много често и много внимателно, за да се опитаме да стигнем до по-добри и работещи решения на проблемите. В противен случай двете страни така и ще си останат антагонисти, което не е добре нито за тях, нито за народите от Америка, Европа и света.

Какво всъщност каза съветникът на Доналд Тръмп със своите изявления?

Най-напред той потвърди ясно и категорично, че предизборните обещания на неговия патрон Доналд Тръмп за подобряване на отношенията с Руската федерация не са празни приказки. Светът имаше нужда от такова потвърждаване на ангажиментите, защото зловещите неолиберални противници на Тръмп заливаха и продължават да заливат САЩ и света с твърдения и измислици от рода на това, че заявленията на Тръмп по отношение на Путин и Русия са само предизборни трикове, които нямат никакво покритие. Защото когато се стигнело до момент милиардерът-президент да се сблъска с реалността, той щял да промени възгледите си на 180 градуса.

Второто, което каза съветникът, е че Тръмп ще се опитва да търси повече допирните точки между двете велики държави и на тази основа да изгражда, заедно с руския президент Владимир Путин, взаимно разбирателство и сътрудничество. По простата причина, че и на ястребите на войната в Щатите вече им стана пределно ясно, че със своите санкции и опити за „международна изолация“ на Русия, няма да уплашат нито руския народ, нито нейното ръководство в лицето на руския лидер Владимир Путин.

Стана им ясно и още нещо: Колкото повече настояват за санкции и конфронтация с Русия, толкова повече се засилват проруските настроения в САЩ, Европа и света. Толкова повече народите разбират, че не Русия е „агресор“, който иска да „завладее“ света, а точно обратното: „Добричките“ САЩ и Западна Европа искат да унищожат Русия като последен бастион на световната съпротива срещу смъртоносната хватка, с която глобалистите и техните мега корпорации се опитват да завладеят и унищожат света.

Антъни Скарамучи посочи и още едно много важно обстоятелство: Уважението на Тръмп и на народа на САЩ, който го избра за президент, към великата руска култура и литература. По този начин съветникът подчерта ролята и значението на Русия не само като една от най-мощните военни държави. Той подчерта значението на Русия като световен културен център, който разпръсква по света идеите на хуманизма, справедливостта и човеколюбието.

Защото древната Рус е твърдината на меча и духа, която никой не е успял и няма да успее да победи. Защото народите и Света имат нужда от Руската цитадела, в която се разбива всеки опит за агресия и завладяване на човечеството. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *