Стотици Руски Ядрени Ракети на 400 км. от САЩ! Никарагуа разреши изграждането на Руски Военни Бази на нейна територия

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега подписа указ, разрешаващ изграждането на руски военни бази на територията на страната и разполагането в тях на крилати ракети, включително и такива с ядрени бойни глави. Това става ясно от публикация в Телеграм на известния украински журналист и политик, а понастоящем дисидент, преселил се в Русия Дмитрий Василец. Той съобщи какви последствия ще има това решение на никарагуанското правителство. 

„Най-вероятно в Никарагуа скоро ще има опит за сваляне на законно избраното правителство и въвеждане на санкции от страна на САЩ. Във всеки момент очаквам изявление от Белия дом, което ще изрази американската „загриженост“ за това, че „демокрацията“ в Никарагуа внезапно е изчезнала и това изисква американските войски да се намесят“, написа Василец.

„Ако сравним – разстоянието между Никарагуа и САЩ е по-голямо от разстоянието между Полша и Русия. Но пък руските свръхзвукови ракети са по-бързи и неуловими, за разлика от американските, и… предполагам, че по-лесно ще доставят ядрения си товар“, коментира още украинският политик. 

Никарагуа е сред най-близките съюзници на Русия в Латинска Америка. 

„Ако американските ракетни системи могат почти да достигнат Москва от територията на Украйна, време е и Русия да разположи нещо по-мощно в близост до американските градове“ – с тези думи миналата година водещата на руската държавна телевизия Олга Скабеева анонсира новината, че в Никарагуа ще бъдат разположени руски войски, кораби и самолети.

Експертът Стивън Бланк от американския Институт за изследване на външната политика предупреди още миналата година в своя статия, че „Заради войната в Украйна Русия може да се изкуши да разшири военното си присъствие в Никарагуа. „Временното разрешение за акостиране на руски военни кораби в пристанищата на Никарагуа лесно може да се трансформира в постоянна руска военноморска база. Точно по този начин Русия изгради военните си бази в Сирия, Судан и Мианмар“, припомни тогава Бланк.

Днес решението е взето и съвсем скоро буквално под носа на САЩ руснаците ще разположат своите ядрени „аргументи“ в титаничния сблъсък, който ще определи кой ще установи и дирижира новия световен ред.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Кубинската криза е на път да се повтори при съвсем нови условия. Както пишат някои независими анализатори, че и Иванджийски в Строго Секретно, навлезли сме яко в третата световна и ще бъдем щастливи, ако избегнем поне ядрената война, останалите бонуси не можем да си ги представим.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *