Столтенберг: Трябва да се подготвим за лоши новини от Украйна – казвам това „с болка в сърцето“ – Залужни поиска новата отбранителна линия да минава край Одеса!

Залузни поиска нова отбранителна линия между Николаев и Одеса!

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Запада да се подготви за лоши новини от Украйна, отбелязвайки, че казва това „с натежало сърце“. Заяви го на пресконференция днес.

Очевидно Столтенберг е бил информиран, както и Зеленски, за тежкото положение на украинската армия по линията на съприкосновение с руската армия. Генералният секретар на НАТО няма предвид загубените от ВСУ през последните дни 3 населени места, а нещо много по-голямо, което съвсем скоро предстои да се случи в Украйна.

Ето какво каза Столтенберг:

„Киев вече е в критична ситуация, но може да стане още по-лошо, ако Западът не увеличи доставките на оръжия“.

Трябва да се подготвим за лоши новини. Но ние трябва да подкрепяме Украйна както в добри, така и в лоши моменти„.

Недостигът на боеприпаси се е увеличил значително по причина, че Европа не осигури необходимото ниво на тяхното производство. Украйна е в критична ситуация. Казвам го с болка в сърцето“.

Генералният секретар на НАТО беше запитан от журналист как трябва да действат украинските въоръжени сили при тези условия.

Но той избегна директен отговор, като каза, че решението трябва да бъде взето от „Украйна и украинците, включително от военното им командване“.

С други думи, генералният секретар на НАТО признава проблемите на Киев с огромните липси на боеприпаси и техника. Признава, че вината за това е на Запада и директно призовава военнополитическото ръководство на Украйна само да решава как да процедира по-нататък при тези неблагоприятни за него условия.

Украинската армия е на ръба на истинска катастрофа. Лятната й контраофанзива се провали. Въоръжените сили на Украйна така и не успяха да постигнат целите си. Цели, за които загубиха 125 хиляди души и огромно количество военна техника в битки с руската армия.

Залужни поиска изграждането на нова отбранителна линия между Николаев и Одеса!

Върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни разпореди създаването на нова отбранителна линия между Николаев и Одеса като част от обявената от Зеленски за изграждане украинска отбранителна линия, която трябва да опаше половината страна.

Залужни иска линията да не стига до Каховското водохранилище, а между гр. Николаев и гр. Одеса, тъй като се опасява, че руските въоръжени сили ще пробият отбраната на украинската армия в Херсон и фронтът може да се срине.

Командващият ВСУ поиска от киевското политическо ръководство да одобри подготовката на нова отбранителна линия, която да удържи руските войски в случай на пробив на 80 км. от Одееса. Както казват в Киев, Одеса трябва да бъде защитена на всяка цена. В противен случай Украйна ще загуби достъпа си до Черно море.

„Залужни нареди да се подготви отбранителна линия между Николаев и Одеса. Главнокомандващият е сигурен, че руската армия подготвя мащабно нападение, което може да доведе до загуба на всички южни крайморски територии от Украйна“,  пише каналът TG Resident.

10 милиарда долара ще струва изграждането на отбранителните укрепления от т. нар. линия „Зеленски“!

Както Skandalno.net вече писа, Зеленски е наредил изграждането на отбранителни линии от Купянск до Углендар на изток, както и в северната част на Украйна – по границата с Беларус и руските области Брянска и Курска.

Новото е че „защитната линия на Зеленски“ ще стига до границата между Одеска и Николаевска област.

Общата дължина на изградените отбранителни линии ще бъде най-малко 2,8 хиляди километра. Само с Република Беларус Украйна споделя около 1100 километра обща граница.

За да изградят и оборудват такава линия (поне една, а не многопластова отбранителна система с 3 защитни линии, каквато е руската линия „Суровикин“ в Донбас и Запорожие), на украинците ще им отнеме поне 1 година – и то при крайно интензивната работа, без да се вземат предвид евентуалните подривни дейности на руснаците, които се предполага, че неспирно ще обстрелват строителите и тяхната строителна техника.

Според информацията Киев ще трябва да похарчи най-малко 10 милиарда долара! За сравнение:

това е почти пет пъти повече от цялата финансова помощ, която Украйна получи от западните си партньори през месец ноември. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Чувствам се като проститутка която са на@бали и не са й платили

  2. Колкото повече оръжия доставят на г-н Зеленски, толкова повече загубите му растат, безвъзвлатни загуби към 20 ноемнври 2023 убити 924 561

  3. Да. Трябва да се подготвите особено с повече памперси. Така виждам нещата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *