Столтенберг за първи път допусна руска победа в Украйна и предупреди, че Путин няма да спре дотам

В случай, че Русия спечели войната в Украйна, съществува „реална опасност“ руският президент Владимир Путин да не спре дотам, предупреди генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от „Франс прес“. Преведени от евроатлантически новговор на нормален човешки език думите му трябва да се четат като: Ако Русия победи в Украйна, то НАТО ще се разпадне поради отпаднала необходимост и САЩ ще се оттеглят от Европа. (Единствената причина за съществуването на НАТО след 90-та година беше за да се сблъска с Русия. Тази война на Русия със Запада се води в момента пред очите ни в Украйна и победата на Русия напълно ще обезсмисли съществуването на алианса)

„Ако Путин спечели в Украйна, има реална опасност агресията му да не спре дотам“, заяви пред медиите генералният секретар на НАТО, като подчерта необходимостта от продължаване на военната помощ за Киев.

„Нашата подкрепа не е благотворителност, това е инвестиция в нашата сигурност“, добави Столтенберг, коментирайки думите на руският президент Владимир Путин от днешната му пресконференция, на която заяви, че руските сили в момента печелят победи по почти цялата фронтова линия в Украйна.

„Мир с Украйна ще има, когато Русия постигне целите си“, заяви Путин.

„Спирането на военната помощ за Украйна ще е пагубно за сигурността на Европа“, отговори задочно Столтенберг на руския лидер и добави: „Единственият начин за постигане на траен и справедлив мир е да бъде убеден руският президент Путин, че няма да спечели на бойното поле“, добави той.

„А единственият начин да се уверим, че президентът Путин ще разбере, че няма да спечели на бойното поле, е да продължим да подкрепяме Украйна“, подчерта генералният секретар на НАТО, напълно игнорирайки факта, че от визитата си в САЩ Зеленски успя да изклинчи само едни жалки 200 млн. долара. И то с недвусмисления ултиматум от страна на Вашингтон, че това е последната помощ, която ще получи от тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Да се хванем за Зелено на ски, в 2025 е свръхсакретната парадигма, за активната отбрана с която Хитлер наместо вундер вафе хванал чепа

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *