Следственият комитет на Русия: Разполагаме с доказателства, че терористите от „Крокус“ са получили големи суми пари от Украйна

След работа със задържаните терористи, извършили нападението в концертната зала „Крокус“ край Москва, след като проучихме иззетите от тях технически устройства и след анализ на информацията за финансовите им транзакции, се сдобихме с доказателства за връзките им с украинските националисти. За това съобщиха от Следствения комитет (СК) на Русия на 28 март.

„Първоначалните резултати от разследването напълно потвърждават планирания характер на действията на терористите, задълбочената подготовка и финансовата подкрепа от страна на организаторите на престъплението“ се посочва на сайта на ведомството.

Разследването е потвърдило и информацията за получените от извършителите на нападението значителни суми в брой и криптовалута от Украйна, които са били използвани от извършителите за подготовката на престъплението им.

Отбелязва се, че председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин е провел оперативно съвещание и е изслушал доклад относно хода на разследването на наказателното дело за терористичното нападение в „Крокус Сити Хол“. Следователите са му докладвали за активната работа по пресъздаване на пълната картина на престъплението, като са се взели предвид подготовката за него и планирането му.

Терористичното нападение в „Crocus City Hall“ край Москва, извършено преди началото на концерт на група „Пикник“, беше извършено на 22 март. Терористи в камуфлажни дрехи нахлуха в сградата, стреляха по публиката и подпалиха концертната зала с коктейли „Молотов“. По последни данни броят на загиналите е 143 души.

Образувано е наказателно дело по член 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация („Закон за тероризма“). От Федералната служба за сигурност на Русия съобщиха, че след терористичния акт нападателите са смятали да преминат руско-украинската граница. Те са имали контакти от украинска страна.

До момента съдът е арестувал осем задържани лица, включително четиримата преки извършители на терористичното нападение. На 28 март Следственият комитет на Русия съобщи, че е задържан още един заподозрян, участвал в схемата за финансиране на нападателите в Крокус.

Източник: iz.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Как да се справим с мангалската напаст:
    При залавяне на мангал, влязъл нелегално в България или върнат от някъде в Европа по силата на подписано от ПП (партията на предателите)споразумение същия да бъде покръстен в ПРАВАТА ВЯРА в буре със свинска мас. Ако откаже покръстването да бъде кастриран и върнат обратно на бюрократите в брюксел за отглеждане като домашен любимец. Така поне няма да изнасилва европейките и няма да плоди себеподобни. Знаете, че мангалите се плодят като плъхове.
    След терапията със свинска мас и кастрацията на първите 10 мангала те сами ще заобикалят България, което ще я направи едно по- добро място за живеене.
    Това с кастрацията би могло да се приложи и за нашите „атлантически – правоверни“ политици и целият им род. Така ще се осигурим, че тази вредна генетика на предателите няма да продължи в бъдещето.

    • За мангалите – незабавна депортация обратно в Африка.
      При второ залавяне – да ги обявяват за терористи, и после каторга с тежък физически труд.

  2. „Ислямска държава“ е димната завеса, която прикрива Моссад, ЦРУ и МИ6.

    Хазарите винаги използват проксита – за мръсната си сатанистка подривна дейност и терор. Чифутите използват чужди ръце за да вадят кестените от огъня. После страхливо се крият в сенките и ронят крокодилски сълзи, че уж са вечните жертви.

    Моссад контролира ЦРУ и МИ6.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *