Скриха визитата на 6 US-сенатори при Румен Радев

Крайно дискретно посещение на шестима американски сенатори у нас премина в пълна медийна тишина. Информационното затъмнение на визитата е било по настояване на кръга около държавния глава Румен Радев, научи Skandalno.net. Едва вчера от семпло съобщенийце на американското посолство у нас стана ясно, че между 23-ти и 25-и август конгресна делегация, съставена от цели шестима US-сенатори, водена от Ричард Шелби, е била на посещение у нас и се е срещнала с представители на служебното правителство и на американския бизнес в България. Медиите обаче разбраха за това постфактум, и то не от пресслужбата на Министерски съвет, а от мъглявото съобщение на страницата на US-посолството.

Въпросът е защо това посещение беше обвито в пълна медийна мъгла?

„Всички проамерикански действия на президента трябва да бъдат замъглени… Затова са мълчали. Затова и сенаторите дойдоха почти като криминални фигури. Всичко това е част от медийната политика на президентския щаб”, посочиха пред Skandalno.net запознати.

Те обясниха, че Радев се притеснява да не разочарова симпатизантите си, които в по-голямата си част са проруски настроени. Още повече, че на два пъти вече го направи с лобирането си за антируския проект „Три морета“ и скорошното обявяване на Русия за страна-агресор заради Крим. Затова екипът на Радев и служебното му правителство направили всичко възможно знаковата американска визита да остане незабелязана.

„Два месеца преди решаващите президентски избори той не може да си позволи да афишира подобна външна политика, от която ясно проличава, че президентът на България е американски агент. В същото време не е можел и да отклони посещението на американските си ментори”, коментираха още приближени до „Дондуков” 2.

Държавният глава Румен Радев в момента трепери да не отблъсне като потенциални избиратели привържениците на БСП, които са върли противници на американската намеса във вътрешната политика на България и част от които така или иначе вече се разочароваха от него. Това е и основната причина той да даде третия мандат за съставяне на правителство на социалистите в отчаян опит да им се подмаже преди вота за държавен глава през есента.

А целите на посещението на 6-мата американски сенатори са били следните: От една страна американската страна няма търпение в България най-после да се избере редовно правителство – за да реши проблема с Македония. От друга страна САЩ са договорили с България разполагането на още US-войски и военни установки в две нови военни бази на наша територия – в навечерието на предстоящи военни конфликти с Русия. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. РАДЕВ ВТОРИЯ МАНДАТ ЩЕ ГО ГЛЕДАШ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН КОЙТО Е ЗАСТАНАЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ЖИВ ДА НЕ ОСТАНЕ

  2. Когато си въртиш гъза много, много винаги чувията ти влиза отзад! така че ние може да сме стари, ама не сме глупави!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *