Скот Ритър: Решението на Путин да започне СВО разруши плановете на Запада и позволи на Русия да завземе стратегическата инициатива! САЩ не очакваха руска намеса и сега просто не знаят какво да правят!

Със започването на СВО на 24 февруари Русия изпревари плановете на Киев за пълното превземане на Донбас. С това си историческо решение Москва най-сетне се осмели да влезе в директен конфликт със Запада. Това й позволи да завладее стратегическата инициатива. Западът не очакваше подобна реакция и сега просто не знае какво да прави, каза оръжейният инспектор и офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за китайското издание на Global Times.

„След началото на руското СВО НАТО и САЩ загубиха имиджа си на световни хулигани, срещу които никой не смее да се изправи. Русия се осмели. Тя даде категоричен знак на Запада, че търпението й си има граници. Тя показа също, че е готова да стигне много далеч в отговор на безотговорните и нагли действия на западните държави“, цитира думите на офицера РИА Новости.

Американският офицер Ритър отбеляза, че решението на Владимир Путин да проведе специалната военна операция е шокирало западните страни, тъй като до онзи момент никоя от тях „не приемаше Русия на сериозно“.

Сега знаем, че нито Украйна, нито Германия, нито Франция са приемали Минските споразумения на сериозно. Те използваха договореностите и протоколите като прикритие и печелене на време за създаването в Украйна на армия на НАТО, способна да реши проблема с Донбас с военни средства. Но Русия осуети техните планове, докато Западът определено не вярваше, че Русия ще се реши на военна операция. Вашингтон нямаха План Б, изобщо не са разглеждали в плановете си вариант за намеса на Русия и сега изобщо не знаят какво да правят“, подчерта бившият военен.

По неговите думи, ръководеният от Вашингтон западен съюз бил уверен в неспособността на Москва да устои на силите на колективния Запад.

Руските военни обаче, въпреки някои грешки, допуснати в ранните етапи на конфликта, удивително бързо се адаптираха и започнаха буквално да смилат на парчета западната военна машина. Другата голяма изненада за Запада беше реакцията на руския народ, който въпреки бясната западна пропаганда, осъзна, че настоящата ситуация не е конфронтация между Русия и Украйна, а война между Русия и НАТО. И твърдо застана зад лидерите си в Кремъл“, твърди Ритър.

През декември в интервю за германския вестник ZEIT Меркел нарече сключването на споразуменията от Минск „опит да се даде време на Украйна да стане по-силна“. По нейните думи, „на всички на Запад е било ясно“, че конфликтът е замразен и проблемът не е решен, „но това даде на Украйна безценно време“.

Бившият френски президент Франсоа Оланд, който участваше пряко в сключването на Минските споразумения през 2015 г., в края на 2022 г. потвърди думите на Меркел, като призна, че тези споразумения са били необходими, за да се даде глътка въздух на Киев и да се осигури подготовката на украинската армия за нов конфликт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Просто подцениха доброто образование в Русия. Ако при тях общата култура на масата е на ниско или никакво ниво, на изток не е така. Русия почти запази нивото, за разлика от окупираните страни, като нас, където и картофоглавите вече са заменени с пълни неадекватници, знаещи английски.

    • След като стана ясно, че хал хабер си нямаш от православие, България, български народ и психологията му, нищо не се разбрал и за 30 годишното сорсоидно мачкане на руското образование. Нищо не е запазила и Русия, макар нивото там на образованието да е малко по-добро от българското.

      • Ти пък се оказа пенкелер за всичко. Знаеш всичко с точност, единствен си прав и си последна инстанция. Заради подобни диви малоумници сме на тоя хал! Давай данни, защо мислиш така, макар думата мислиш, да ти е чужда като комета в съседна галактика.

      • Не само никога не съм претендирал, че знам всичко, но и не съм си го помислял.
        Иначе вероятно си прав, точно заради малоумници като мен сте на тоя хал, каквото и да означава това.
        Данни има колкото искаш и всеки обичащ да чете и разбира прочетеното, може да ги намери.

  2. СЛАВА БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ГОСПОД ДА Е ВИНАГИ ДО ТЕБ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ОБИЧАМЕ ВИ И НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА ДА НИ ПРОМЕНИ !

  3. Тоя сорос жив ли е още!? Много жалко, че е евреин, би трябвало да е научил някои уроци от преди 70-80 години! Що за човек, да хвърли човечеството в такъв огън?! Всяка страна трябва да се развива по своите собствени закони и традиции, да си живеят хората както искат, но да не пречат на останалите! Толкова е просто. Това трябва да се върне вепременно. Никакви блокове и пактове!

    • еврейн оцелял в унгария благодарение на колаборация с нацисти…

    • А синчето му управлява българската македонска област и ги насъсква против нас

  4. Силно съм обезпокоен от медийни твърдения за изказвания на Путин по отношение на България,“че грешката на Сталин трябва да се поправи и България да бъде унищожена“. Ако това е наистина вярно – надявам се да не е , то ни чакат тежки дни – не само нас а цяла Европа. Ще се потвърди историческият образ на “ барутния погреб на Европа“. За съжаление не ме напуска и една отвратителна дори и за мен мисъл – преди повече от половин век,една страна в Европа реши да унищожи комунизма започвайки война с него. Русия днес реши да денацифицира Украйна започвайки война с нея. Аз не мога да намеря разликата в тези два еднакви подхода. Да се бориш с майдана като избиеш всички участвали в него не е проява на никакъв хуманизъм, още по-малко за руски за какъвто се претендира. А какво да кажем за грешката на „белязания“ унищожил както самата Русия – СССР, така и Варшавския договор, СИВ и всичко останало довело запада до победа в „студената война“. Кой ще поправя тази изцяло руска грешка и как? Апологетите на новия световен център мълчат като прекалили с водка задници по този въпрос и отново Германия с Меркел им е виновна! О времена!

    • Аз лично съм срещал информации и от отпреди доста години как България ще бъде поделена между Русия и турция точно през 23 г.
      Но някак си ми се струва майко вероятно Путин да е казал подобно нещо. Това си намирисва на натовкса пропаганда отвсякъде. Дори да има подобно решение, то повечето българи ще го разберат, след като се случи и тогава ще запеят – млада бях мамо излъгаха ме, не разбрах…….
      Все пак ще ми е интересно да чуя мнението и на Ясновидеца.

  5. Преди няколко месеца ми попадна статия,че света ще е разделен на 12 части.България попада в две зони,Северна България е със славяните,а Южна с Мюсюлманските страни-Турция,Сирия и т.н.Точно като Княжество Бълхария и Източна Румелия.Не ми се иска да е вярно,но Конспирациите са си чиста истина.А че ние сме род с Ердоган,е очевадно.В Южна България и населението наподобява на турското,докато в Северна България хората са високи,стройни,светлооки,светлокожи.Това са мои наблюдения.Времето ще покаже!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *