Суровикин отключи украинската отбрана: Руснаците нахлуха в Соледар, превзеха Бахмутское, Опитне, Красная гора и ред други селища – прекъснаха връзката Бахмут-Соледар! Беларус влиза във войната! (С ВИДЕО)

Само час след като днес украинците отказаха да спрат огъня, руснаците подновиха своите атаки и нахлуха в стратегически важния гр. Соледар. До късния следобед днес, 6 януари половината град вече беше под руски контрол. Войниците на ВСУ се укриха в трите солни мини, които са в очертанията на града – всяка от които има километрични тунели и разклонения. Очертава се нов „Азовстал“ само че в много по-голям мащаб. Неприятното за Киев е че с падането на Соледар и с изчерпването на резервите на Въоръжените сили на Украйна тук и в района на Бахмут (Артемовск), линията на отбраната на Въоръжените сили на Украйна, базирана на линията Северск-Соледар-Артемовск, се разпада и остава последната им крепост в Донбас – агломерацията Краматорск-Славянск!

Голямо руско настъпление днес бе регистрирано и в района на Бахмут (Артьомовск). Изненадващите маневри от последните дни на руската армия под ръководството на ген. Суровикин дават значителни резултати. С тях главнокомандващият руските сили отключи и в момента буквално разкоства прецизно изградената натовска отбрана в района Бахмут-Соледар:

Руските сили прочистиха солидното укрепление край Опитне и превзеха селището, след което пробиха и следващата украинска отбранителна линия, превземайки ключоввото предградие на Бахмут Красная гора.

Боеве вече се водят за последното северно предградие преди Бахмут- Прасковевка. Очевидци описват много ожесточени сблъсъци с използване на всякакви оръжия – от танкове до ВВС.

Красная гора се намира на север от бахмутското предградие Подгородне (където е най-солидната украинска крепост) и до магистралата Бахмут-Славянск. Това беше единственият път, по който Бахмут можеше да бъде снабдяван с войски, оръжие и продоволствия, но с превземането на Красная гора той вече е под огневия контрол на руската армия.

Ето ситуацията към момента:

  • Силите на ЧВК „Вагнер“ вече атакуват последната най-мощна крепост на ВСУ край Бахмут – Подгородне.
  • Руснаците атакуват Клещеевка от три страни – от юг, изток и север
  • Руските сили прочистиха горите източно от Бахмут.
  • Руснаците контролират и пътя, свързващ Соледар с Бахмут след като днес превзеха соледарския квартал Бахмутское (Южен Соледар) и селището Пидородное край Бахмут (Артьомовск). Соледар (и по точно останалата все още под контрола на ВСУ част от града) вече не може да получава подкрепления от Бахмут, както и от където и да било другаде.

Боевете в град Бахмут (Артьомовск):

Групировката на ЧВК „Вагнер“ от север се срещна с силовата група на армията на ДНР от юг в центъра за сортиране на отпадъци в края на улица Федора Максименка в Бахмут. Цялата територия беше разчистена.

Ново видео показва руски дрон, който наблюдава ситуацията в първите сгради на град Бахмут от юг и север от предградието Опитне. Дронът потвърждава, че украинската армия се е оттеглила в града. Руският дрон е прелетял безпроблемно в тази зона.

Опитне е в руски ръце! Руснаците превзеха селището и пробиха следващата украинска защитна линия

Днес руските сили успяха да сложат край на трилъра Опитне след месеци битки. През последния месец това укрепено селище непрекъснато сменяше собствениците си, но сега руснаците успяха да го разчистят напълно.

Руските войски първоначално овладяха целия булевард Илич в Опитне, а 48 часа по късно те успяха да разчистят останалите 10% от селището, които бяха останали под украински контрол. „Операцията по прочистването беше много трудна, защото ВСУ бяха превърнали в крепост буквално всяка къща и блок, в които държаха като жив щит и цивилни жители“, разясниха от армията на ДНР.

След това обединените сили на ДНР и ЧВК „Вагнер“ успяха да пробият отбраната на украинските въоръжени сили между Опитне и Бахмут. Сега руските сили атакуват град Бахмут от превзетите вече негови южни и северни предградия.

Битките се провеждат с използването на огромно количество артилерия и дронове.

На фона на днешните руски успехи в Донбас се появиха много сериозни индикации и съобщения за скорошното включване във войната на Беларус.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/skohgQf2Wv0

Вижте карти от бойните действия по Бахмутското направление:

Карта: Връзката Соледар-Бахмут е прекъсната

Карта: Руското настъпление към Красная гора. Това предградие на Бахмут вече е напълно превзето и от него руската армия вече държи под огневи контрол магистралата, свързваща Бахмут със Славянск.

Карта: Градските квартали на Бахмут

Карти: Руската атака от Опитне до град Бахмут

Карта: Тройната ос на руската атака към Подгородне и прочистването на горите край града

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛАВА НА ПУТИН!!? СЛАВА НА РУСИЯ! ТРЕПЕРЕТЕ БОКЛУЦИ,РУСККИТЕ ВОЙСКИ И ТУК ЩЕ ДОЙДАТ! СЛАВА! ПОКЛОН,БРАТЯ!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *