Скот Ритър обясни защо Украйна отказва мирни преговори

Украйна няма да започне мирни преговори, защото Киевския режим се страхува от реакцията на Запада. Това заяви бившият оръжеен инспектор към ООН и офицер от американското военноморско разузнаване Скот Ритър в предаването „New Rules на Rumble“ в четвъртък, 7 септември.

„Ние [САЩ] не се интересуваме от загубите на Украйна. Нас ни интересува единствено загубите на Русия да са колкото се може по-големи. В стремежа си да унищожим Русия, ние бихме влезли в директен конфликт с нея, ако не беше страха ни от ядрен апокалипсис. Ето защо САЩ тласкат Украйна напред, тласкат я към самоунищожение, а украинците не могат да откажат“, каза експертът.

Според него, ако Киевския режим реши да спре конфликта, за да спаси живота на войниците си – Западът ще откаже да му доставя изтребители F-16, танкове и оръжия… както и да го издържа финансово. С други думи, Украйна ще бъде лишена от техническата и финансова база, която е необходима на режима и на страната, за да оцелеят. Зеленски и хората му ще паднат от власт, а под напора на руснаците Украйна ще се разпадне – половината от територията й, по волята на местното население директно ще се присъедини към Русия, а останалата част ще се превърне в една много приятелски настроена към Москва държавица. Режимът на Зеленски е поставен в менгеме между интересите на западните си куратори и собствения си народ и засега е избрал да избива народа си.

По-рано през деня полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на ръководителя на Пентагона, заяви, че в редиците на украинската армия има желание да се „отстрани“ Зеленски заради нежеланието му да прекрати войната, която убива страната и нейното население и от която полза извличат само САЩ. Той призова киевските власти да сключат мир с Русия възможно най-скоро.

По-рано, на 6 септември, пенсионираният американски военен Даниел Дейвис нарече победата на Русия в украинския конфликт неизбежен резултат от решенията, взети от Зеленски. Според Дейвис основното условие за победа в обособилата се война на изтощение е техническото и демографското предимство. Той добави, че Украйна не разполага с нито едно от двете. Той също така заяви, че управляващите в САЩ си дават ясна сметка колко неморално постъпват, като продължават да доставят оръжие на Украйна, но те просто нямат друг изход, защото оцеляването на империята им е поставено на карта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *