СКАНДАЛ! ГЕРБ Забрани Споделените Пътувания! Конкурирали Транспортните фирми, 90 % от които са собственост на ГЕРБ! Виж Тук:

магистрала1Управляващите мъдрят закон, с който да се забранят споделените пътувания в България, които напоследък сериозно започнаха да конкурират бизнеса на такситата и фирмите за междуградски превози.

Предвиждат се  глоби от 1500 лева за всеки шофьор, който вземе пътници чрез обява в интернет или от специализираните сайтове и ги закара до морето или обратно до столицата.

Мотивите на управниците са, че шофьорите извършвали нерегламентирана търговска дейност, за която не плащали данъци.

Хилядите засегнати от мярката на ГЕРБ българи обаче заявиха, че започват масови протести в София и големите градове заради ограничението, което властта им готви.

Според инициаторите, споделеното пътуване не е търговска дейност, тъй като шофьорът на колата не печели нищо от нея, освен че плаща по-малко пари за бензина, който му е необходим за собственото си придвижване. Той така или иначе се е приготвил да пътува от София за Бургас например… и с взимането на още двама пътника просто намалява разхода си за гориво.

Дори да вземе трима, което е максимумът, той не може да си избие цената на горивото и да излезе на печалба. А никой не търгува на загуба!

Организаторите на протеста посочват, че ако държавата им осигури качествен и евтин транспорт, то няма да се принуждават да търсят алтернативно пътуване.

За справка- билет за влака от София до Бургас е 20 лева! Влакът се влачи, спира, дерайлира, а в най-добрия случай закъснява с повече от час. Много често заради ремонти на релсите в някои отсечки пътниците се прехвърлят на автобуси и после на друг влак.

spodeleno

Билет с автобус за същата дестинация София-Бургас пък струва 28 лева. Автобусът се движи бавно, отбива се в Пловдив, Стара Загора… и пътуването трае 6 часа. За сметка на това обаче в автобуса хората обикновено пътуват наблъскани като в консерва, а вътре или е студено от разстроения климатик, или горещо, защото няма такъв.

В същото време цената на споделения транспорт е 15 лева, пътуването трае най-много четири часа, приятно е, конфортно е и шофьорът кара хората чак до дома им.

Само групата за споделени пътувания Бургас-София във Фейсбук наброява 30 хиляди души. Друга една такава – „Варна – София“ има 20 000 члена.

Избираме евтиното и удобното за нас. Щом държавата не може да го осигури, нека не се меси в начина ни на пътуване, казаха организаторите.

На специална пресконференция те обвиниха ГЕРБ, че със закона иска да защити собствените си транспортни фирми, зад повечето от които стоят депутати от Бойковата партия, и именно те действат срещу интересите на хората, за да защитят собствените си безумно високи печалби. Не е тайна, че транспортния бизнес е един от малкото все още добре печелещи в рухналата икономика на България!

Дори ЕС не забранява споделените пътувания, тъй като така се отделят по-малко вредни емисии във въздуха, което е в интерес на екологията. Едно е една кола да пътува пълна, и съвсем друго – всеки да тръгне със собствнената си кола. А освен това намаляват и задръстванията в и без това пълните с тапи магистрали.

„Протести ще има пред Министерския съвет, ще организираме митинг и пред парламента“, заканиха се стотици шофьори от услугата „споделено пътуване“. Ако се наложи, ще блокираме улици и ще настояваме да бъде санкциониран всеки депутат, който „споделя“ пътуването си със своя парламентарен шофьор!

НЕскъпи и НЕуважаеми депутати, министри и вся останалая политико-мафиотска сволоч от ГЕРБ:

Спрете да ограбвате българите!

Не си и помисляйте да отнемете изконното право на гражданина сам да решава и избира какъв транспорт да ползва!

Ние разбираме, че 90 % от транспортните фирми на българския пазар са ваша собственост, а споделените пътувания ви нанасят големи финансови щети. Но пък вие разберете, че не се намирате в Северна Корея, където цебия бизнес е държавен и партиен монопол! А иначе на хартия се пишете стожери на пазарната икономика!!!

Ние ще продължим да пътуваме както ни е удобно, а ако продължавате да се инатите, ще ви дадем начална скорост за пътуване без право на връщане! С един шут в депутатските ви герберски задници!, заканиха се хора във Фейсбук, които отдавна не ползват влакове и автобуси и не искат да плащат на герберските фирми-обирджии! Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Да, нашия Имейл,няма що да се публикува, т.к. ГЕРБ ще бъдат издухани на следващите избори.
    Тавя,че разни строителни агенции/социо де/ им се слагат понастоящем, е Бошлаф/Ердоган го рече/.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *