Скандално! Новият кандидат-премиер на ИТН иска Ревизия на Договора с РС Македония

„По никакъв начин няма да притесняваме нашите братя македонци и да ги лишаваме от възможността за европейското им бъдеще по насилствен начин или начин, който се упражнява от други балкански държави. Смятаме да ревизираме договора“, обясни в предаването „Панорама“ кандидат-премиера на ИТН Пламен Николов. По време на интервюто той на два пъти обърка Преспанския договор на Македония с Гърция с Договора за добросъседство и приятелство между София и Скопие.

Скандално изявление за ревизия на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество на България с РС Македония направи кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов вчера в „Панорама“ по БНТ.

„Знаете за Преспанския договор от 2017 г. и колко неизпълнени клаузи има по него. (Договорът от Преспа е между Гърция и РСМ, България има със Скопие Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество, бел. ред.) Това е нещо, което особено много ни притеснява“, отбеляза Николов.

„По никакъв начин няма да притесняваме нашите братя македонци и да ги лишаваме от възможността за европейското им бъдеще по насилствен начин или начин, който се упражнява от други балкански държави (Тук Николов вероятно визира Гърция и нейния железен договор за името и античната история на РС Македония- бел. ред.). Това не означава, че няма да отстояваме националния си интерес“, обясни кандидат-премиерът.

„Как точно ще бъде направено това? Може би чрез ревизия на самия този договор и преразглеждането му. Това е един момент, в който трябва Комисията по външна политика на ИТН да се събере и да се вземе решение. Ако един ден имаме възможност да управляваме страната и този кабинет влезе в своите функции, ще видим всичко, което трябва да се случи по тази външнополитическа линия“, допълни той, като допълни, че кабинет, воден от него, не би следвал линията на конфронтация с РС Македония.

Изявлението на кандидата за премиер е скандално, най-малкото, защото е в остро противоречие с приетата от Народното събрание на 10 октомври 2019 г. Рамкова позиция по отношение приемането на РС Македония в ЕС.

Оттогава насам никоя партия, нито отляво, нито отдясно, е изразила съмнение относно позицията на България по кандидатстването на Скопие за ЕС.

Нещо повече, социологическите проучвания сочат, че тя се подкрепя от над 85% от българските граждани.

От партията на Слави Трифонов никога досега не са заявявали намерения за ревизия на договора ни със Скопие.

Засега от ИТН запазват мълчание относно „революционните“ идеи на кандидата си за премиер.

Ще бъде интересно все пак да разберем дали подкрепят тази чисто соросоидна и глобалистка идея на Пламен Николов и как точно възнамеряват да я сервират на българската общественост. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Къде ги изравят такива педераси ????Каква македония бе тъпанар ???? Ние сме затънали до гуша в лайна , той Македония ще управя.Марш оттам некадърен боклук.

  2. Алооо..у, шнорхела.Оди да си продаваш шнорхелите и плавниците. Амбулантен търговец, тая работа не е за твоята уста лъжица.Това не ти е сергията с дамски принадлежности и кремчета против младежки пъпки и слънчево изгаряне. Опомни се докато е време.

  3. Този новия П.Н. се е занимавал с рлодажба шзащонорхеви, бикини и прашки. С други думи с други думи търговиц на дребно,а щом е такъв няма хоризонт поне до нивото на Домусчиев, а защо не и на Божков. Не мога да разбера защо напоследък се говори само за средния и длебвия бизнес – разни месари, колбасари, касапи, притежатели на частни камиони и таксита. Те ли ще задават тон за развитието на страната. Едно време ги наричахме дребна буржоазия. И нито дума за хората от наемния труд, нямам предвид работниците от заводите и фабрики – чист пролетариат, а и останалите които работят само на заплата: учители, лекари /добросъвестните/ продавачки, чистачки и пр.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *