Философ и продавач на шнорхели е кандидатът за премиер на ИТН

Вторият проектопремиер, който Слави Трифонов представи  днес в 17.00 часа в президентството, е Пламен Николов – депутат от ИТН за втори път. От биографията му, публикувана в сайта на партията, става ясно, че той е с философско образование и е в бизнеса със… шнорхели. Николов отговаря у нас за бизнеса на американската компания finisswim, която продава спортно плувно оборудване като шнорхели, очила за плуване, плавници, падъли, буйове и други продукти от същата гама.

На предсрочните парламентарни избори на 11 юли Николов беше представен от ИТН като водач на листата на партията в Шумен. Съпругата му се казва Бояна и е завършила навремето съседната гимназия в града, на 100 м. от тази, в която е умил николов. Шуменци още помнят представянето на книгата на съпругата на Пламен Николов “Думи в сребърна кутия”. Изданието, което потапя читателя в изисканата атмосфера на една чисто женска поетическа визия, е двуезично – на български и английски език, а преводач на английските текстове е съпругът Пламен Николов.

Самият Николов пък е роден в Горна Оряховица, видно от сайта на Народното събрание. На изборите от 4 април, тази година Пламен Николов също беше кандидат за депутат, но от 25-МИР в София.

Николов е завършил средното си образование в шуменската хуманитарна гимназия “Йоан Екзарх Български” с профил археология и история през 1995 г.

Директорката на елитната гимназия Валентина Тодорова заяви пред журналисти: “Изключително поласкани сме, наш ученик да бъде предложен за премиер. Преподавала съм му по философия, освен шестици, той по моя предмет друга оценка не е получавал. Завърши с първия випуск на гимназията. Още тогава беше много интелигентен и амбициозен ученик”. Тодорова отбеляза, че Пламен Николов след това сам е избрал да продължи с философията. След като завършва висше в СУ, специализира 1 година в Австрия със стипендия “Ернст Мах” в Университета на Клагенфурт.

В сайта на ИТН пише и че е изкарал курс в „Мениджърски тренинг институт“ в Сан Франциско – САЩ.

По информация на ИТН Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията, в която работи. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността. Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети.

В 17.00 часа Николов заяви пред Румен Радев: “За мен е чест!”. А сутринта изненадващо от Плевен Радев обяви, че няма повече време за губене и връчва мандат на хората на Слави в петък.

“Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на ГЕРБ. Време е да разберат как и с кои личности”, обърна се Радев към ИТН след като връчи мандата за съставяне на правителство на Николов.

На “Дондуков” 2 от ИТН заядно с Пламен Николов бяха още председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов и зам.-председателите Филип Станев и Ивайло Вълчев, както и депутатът Станислав Балабанов.

Идеите му в образованието:

Утрояване на преподавателските заплати

Не удвояване, а утрояване на заплатите на преподавателите от средното и висше образование в България. Това е основна точка от програмата, с която Пламен Николов се явява на изслушване в риалити предаване при Станислав Трифонов, което е тв. формат – кастинг за политици.

Видео от разговора на Слави с кандидатът за политик Пламен Николов можете да видите под статията!

Николов предлага от следващия бюджетен период незабавно сумарно увеличение на бюджета на министерствата на образованието и културата поне до размера на този на МВР. Идеята му е да се изключат сумите за капиталови разходи и поддръжка от бюджетна на учебните заведения и удостоверяване на необходимостта от такива суми след разрешителни процедури при общинските съвети или отделните институции, на които отделните училища са подведомствени. Друго предложение е “частично преосмисляне на финансирането на учебните заведения от бюджет, отпуснат на глава, към бюджет, отпускан към учебното заведение”. И накрая – прекратяване на закриването на училища в малките населени места и субсидирането им от държавата, докато са в състояние отново да бъдат субсидирани от общините.

Родът на Пламен Николов е от стражишкото село Сушица. Това потвърди и кметицата на селището Надка Никова.

“Цялото село се вълнува и гордее, че човек, свързан със Сушица е предложен за премиер”, заяви Никова.

Дядо му Параскев Николов навремето е бил счетоводител на местната Земеделска кооперация.

“Славеше се като много честен, възпитан и стриктен човек”, сподели Никова.

Кметицата допълни, че родителите на Пламен Николов били учители и още преди той да се роди, напуснали Сушица. Живели и работили за кратко в Горна Оряховица и след това се преселили в Шумен.

Ето как Слави Трифонов се запознава с Пламен Николов (видео)

Кандидатът за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов се е запознал с лидера на партията Слави Трифонов в качеството си на участник в кастинга за политици, който „Шоуто на Слави“ организира преди три години.

По време на разговора със Слави Николов заявява, че иска да бъде полезен в сферата на образованието. „Образованието е най-сериозният елемент на националната сигурност. Без сериозно подготвени хора никога няма да успеем. Ние като българи, като индивиди сме страхотни. Единственият проблем, който имаме е работата в екип, който идва от българската образователна система. Второто нещо, с което имаме проблем като нация, е дисциплината. Незабавно трябва да се спре изтичането на мозъци от страната“, коментира той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. УТРОЯВАНЕ на преподавателските заплати??? Смях!!! Другите му предложения ги подминавам без коментар!!! Двойка по всичко предложено!

  2. Язък му за високото образование. Щом този човек се е навел до земи и е отишъл на кастинг при Учиндолеца пишете го НУЛЕВ. За премиер не се иска само някаква диплома, езикова и обща култура, иска се основно юридическа и опит, опит в джумглата на политическите подлоги, които у нас никнат като плевели. Костадин Костадинов даже не успя да влезе в парламента със своята партия, за сметка на него там се подвизаваха десетки политически отрепки, отлъстяли от плюскане и изпразнили чотурите си. Списъкът е дълък и страшен, начело с най- парадоксатлния премиер в Европа, Борисов нерез на такава възраст, без морал, без култура с изключителна повратливост и успех в баламосването на простолюдието.

  3. Този новия П.Н. се е занимавал с рлодажба на шнорхили, бикини и прошии, значи търговец на дребно, значи няма хоризонта на Кирил Патков или поне на Домусчкев или Божков. Защо папоследък се привъзнася дрб

    ния и следния бизвес: разни касапиь месари, колбасари, собственици на заложни къщи, бинтозали, частни камеони таксита.Едно време ги наричахме дребна буржоазия. Те пролет не правят. На тях се осланяше фашистката диктатура на Хитлер
    А къде астанаха хората на наемния труд? работниците по заводи и фалрики /чист, пролатариат/, учители, продавачки, касиерки, неподкупни чиновници и лекари, сестри, санитарки?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *