Защо Слави първо покани за министри Кирил Петков и Асен Василев, а после ги оплю в парламента? Виж Тук:

От трибуваната на парламента политическият аватар на Слави Трифонов – неуравновесеният Тошко Йорданов обвини служебния финансов министър Асен Василев във всевъзможни алъш- вериши – от кражба на интеректулна собственост до данъчни измами. И всичко това, за да обясни на автора на предложението Христо Иванов защо няма да покани предложения от него Василев за министър в бъдещото правителство на ИТН. По- късно, друг депутат от ИТН нападна другата номинация на Христо Иванов за министър в правителството на ИТН- а именно министъра на икономиката от служебното правителство – Кирил Петков.  Петков пък бе публично обвинен в злоупотреба със служебно положение и в това, че е облагодетелствал финансово себе си и свои приближени.

Припомняме, че преди два месеца след предишните избори, на които ИТН стана втора политическа сила, стана ясно, че Слави и хората му са предлагали на служебните министри… Асен Василев и Кирил Петков да се присъединят към бъдещият им кабинет. Кирил Петков призна, че отказал, защото неговите идеи не съвпадали с тези на ИТН, а Асен Василев аргументира отказа си с това, че му предложили да е министър на екологията. Отказал на ИТН, защото това не е неговото поприще.

Как така само два месеца, след като лично си ги поканил в правителството си, започваш да оплюваш въпросните министри? Драстични неадекватни промени в поведението на ИТН започнаха след старта на консултациите с останалите партии за общ кабинет. Първо, партията на Слави наруши едно от предизборните си обещания, като покани за разговор… ДПС. И непосредствено след тези разговори Петков и Василев изведнъж се оказаха трън в очите на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Не е тайна, че двамата служебни министри на икономиката и финансите са от крилото на бизнесмена- издател Иво Прокопиев, който е особено недолюбван от ДПС- Пеевски и ГЕРБ, като основен техен конкурент за американски грантове.

В същото време, партиите на които ИТН декларираше, че уж най- много ще разчита за подкрепа – ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, настояват именно тези двама служебни министри да бъдат поканени и в новото правителство. Слави Трифонов и протежето му Тошко вече дори зоват за нови избори, ако партиите на Христо Иванов и Мая Манолова продължат да им се месят в кадровата политика с невинните предложения, които правят. Нищо, че и двете партии са декларирали, че нямат претенции да участват в управлението на Слави със свои министри. Слави и Тошко са потресени от „наглостта“ им да ги съветват и от „мръсните намерения“ на Христо Иванов.

Дали намеренията на американския хрраненик Христо Иванов са мръсни няма да коментираме. Най-вероятно са. Няма да коментираме в подробности и морала на служебните министри Василев и Петков. Вероятно и те, като повечето финансисти и икономисти, работили за западни мултинационални компании, са въртели мръсни схеми.

Но от цялата странна история става ясно едно – непостоянното и на моменти налудничаво поведение на Слави и партията му показва съвсем ясно, че някой друг им дърпа конците, че се съобразяват с определени бизнес кръгове, за които липсата на морал в този или онзи е само предтекст за отстраняване. Няма как да повярваме на ИТН, че когато преди месец и половина са канили Петков и Василев за министри, те не са проучили миналото им. И то при положение, че това тяхно минало изскача и те удря по челото само като им напишеш имената в Гугъл. Впрочем, ако бяха натракали в Гугъл и името на предишното им предложение за премиер Ники Василев, също щяха да научат много интересни подробности от работата му за западни компании. Подробности, сред които кражбата на пари през един хедж фонд е най-малкото му прегрешение.

Прави впечатление също, че Бойко Борисов рязко спря ядовитите си изказвания срещу Трифонов, и продължава да си плюе дежурно само по Бойко Рашков. Колкото и да отрича връзки с ГЕРБ и ДПС, с действията си Слави Трифонов все по- ясно показва, че е направил задкулисни договорки с тях и то още преди да регистрира партията си и да се яви на избори. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Защо Слави отначало се мазнел на някого, а после го оплювал. Защото ТОВА е Слави – мазни се на тези от които има или смята, че ще има изгода и ако не стане на неговата започва бясно плюене.Спомнете си какво мазнене, какво превъзнасяне беше когато Боко беше главен секретар. То не бяха скечове не беше чудо – Краси Радков играеше супермена Бойко Борисов – „Бате Бойко бие без упойка“. И в шоуто няколко пъти гостува Бойко и любимата му песен „Батальона се строява за последен път“ му свиреха Ку-ку бенд. И тази идилия продължи до кога? Докато Слави реши да осребри лизачеството и както говорят злите езици поискал да строи в градинка до японския хотел, а Боко, вече в качеството си на кмет, не му разрешил.И тук Слави се обърна и започна да плюе със същата сила с която до вчера беше лизал задника на Боко. Аз предполагам, че в основата на цялата тази работа с основаването на партия ИТН и влизането в политиката стои желанието на Слави да си отмъсти на Бойко. Нарцисите са много отмъстителни и злопаметни.

  2. Дали всичко в коментара е точно и вярно, предстои да видим, едно е сигурно – банка с кадри на ИТН не съществува. В такива случаи е добре да се огледаш и да се ослушаш, като се опиташ да привлечеш на твоя страна читави експерти, които в настоящия момент се изявяват, като добри в своята област. Безспорно А. Василев, К. Петков, Б. Рашков, а защо не и самия премиер – за военен министър и още няколко други министри от служебния кабинет са такива. И тука не е важно субективното мнение на някой „добър съветник“, а обективната истина, която Слави и компания сами могат да си набавят на терена. Определящото в случая, е че „групата на Слави“ и в най-смелите си мечти не допускали, че ще станат мандатоносители за съставяне на кабинет и упражняване на изпълнителната власт в държавата. Това е видимо за нас, невидимо остава кой опитен политик и рутиниран играч, ще управлява държавата от тяхно име в следващите няколко години и каква цена ще трябва да платим за това. Вероятно върху стабилността на държавата, върху правораздавателната ни система, върху правото на свободен и безплатен достъп до здравеопазване и образование, както и до стандарта ни на живот, някой ще продължи да се упражнява. Дали ще го допуснем след 30 години напразни надежди – предстои да видим!

    • Добре е да се привлекат експерти, но итн или по-точно „лидерът“ е задно колело, с огромно его. Много по-зле от Борисов. Може всичко да е на зян, но ще е така, както той каже.

  3. Учиндолският виолист е продукт на същото задкулисие, което управлява територията – през последните 32 години, чрез измислени от него Партии-фантоми! Замислете се, кой е Доган, от къде го взеха, и кой му регистрира Противоконституционната партия? А, КОЙ върна Симеончо след 60 години и за благодарност, че се съгласи, „НЕЗАВИСИМИЯТ“ съд го калеса с държавни имоти, че били наследство? Дядо му дошъл безимотен германец в БГ-то, а внукът му наследява имоти за милиони? Чалгаджията ще си изиграе написаният му сценарий и ще се оттегли да си шмърка „енфието“!

  4. Днама се бият, трети печели. Вижте колко злорадствено потрива ръцете си Бойко Борисов. Той все още се надява да се върне на власт. Тогава да си стягат гащите всички министри от правителството на Янев. Той ще ги обезглави, като се почне от Рашков. Зотова с отчайваща наглост се изказват остриетата му Атанасова и Биков.

  5. Слави беше готвен за друга роля, да замести Воля, Атака, по – преди Яни Янев и други подобни смешници. Докато се краде, някои да забавлява публиката, както се казва с шеги и закачки да се изпуска парата, за да не се съсредоточава вниманието върху крадците. Но… подведени от т.н. социолози, които им даваха около 6%, „благодарение“ на „по-интелигентната“ част от българския народ, нещата взеха друг обрат и сега какво да правят, карат ги да вършат неща , които нито искат, нито могат да правят. Единственото, което им остава е да търсят вариант да излязат от ситуацията в която ти поставиха „българи , юнаци“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *