Скандална закуска при Херо Мустафа – зад гърба на лидерите на българските партии, САЩ Сглобяват Правителство!

Скандална закуска при Херо Мустафа в деня на консултациите при президента Радев взриви политическата сцена у нас – целта й е да бъдат сондирани позиции за съставяне на евроатлантическо и проамериканско правителство в България зад гърба на лидерите на парламентарно представените партии.

Тази сутрин в 9.00 часа през главата на лидерите на политическите партии у нас в американското посолство на ул. „Козяк“ 16 са били поканени отделни депутати от парламентарно представените партии: Кристиан Вигенин от БСП, Даниел Митов от ГЕРБ, Калоян Икономов, като представител на ПП, който не е уведомили предварително Асен Василев и Кирил Петков.

Христо Иванов е бил поканен от ДБ, но в последния момент изпраща заместник в посолството на САЩ.

Целта на закуската при американския посланик е била да се бабува над създаването на евро-атлантическо правителство, без участието на Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова.

Лансира се Никола Минчев за премиер при третия опит за съставяне на правителство, а мандатоносителят ще е “Демократична България”.

Това е най-вероятната конструкция на изпълнителната власт, за която Румен Радев ще бъде убеждаван днес от управляващата до преди дни коалиция.

За присъствието на Кристиян Вигенин на закуската при Херо Мустафа, Корнелия Нинова научила от медиите. Иначе послушният Вигенин за първи път си позволява да предприема такива действия без да уведоми ръководството на партията, но пък не веднъж е заемал външно-политически позиции, различи от тези на партийния връх и удивително съвпадащи с евро-атлантическата догма.

Причините за тайната згляда зад гърба на партийните лидери: 

За БСП ГЕРБ и  Борисов са абсолютно неприемливи като партньори в общ кабинет.

Доскорошните любимци и избраници на „Козяк“ Кирил Петков и Асен Василев са били бесни следа като разбрали за закуската и че зад гърба им САЩ редят правителство без тяхно участие . 

„Отвън се подшушва да се правят някакви евроатлантически неща с ГЕРБ. Вчера даже имаше и изявление на Държавния департамент в тази посока. На нас и да ни го подшушват, няма смисъл, ние инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са инструкциите и кои са посолствата. Имаше намеци от, нека да кажем, коалиционните партньори, че може би ще е добре да вървим в тази посока, ние твърдо ги отрязахме“, разкри конспирацията още преди дни в интервю за „Капитал“ Асен Василев. Казаното от него е повече от скандално, защото за първи път политик от висок ранг признава, че вътрешните дела в България се решават не в парламента а в чуждо посолство (разбирай- американското).

Василев не отговори на въпроса кои са тези посолства, но каза, че е „ясно за кои става въпрос“, а днес думите му бяха потвърдени от закуската при  Н. Пр. Мустафа.

Странно е, че именно заченатата с подкрепата на „Козяк“ и лансирана от Радев формация ПП вече е загубила доверието на американските си покровители, които днес са решили да върнат ГЕРБ в новото управление на страната. Не случайно Борисов първи пусна формулата евроатлантическо управление, която се приема като посочена от САЩ цел.

Асен Василев, също като Нинова е категоричен, че дори след вероятните избори, без значение от резултата, коалиция с ГЕРБ ще е невъзможна.

На въпрос за реализирането на третия мандат и анонса, който идва от БСП и ДБ за включването на ИТН в подобен кабинет, Василев обясни, че и двата им досегашни коалиционни партньори – БСП и ДБ са декларирали, че ако мандатът отиде при някой от тях, те ще предложат програмата, изготвена на неслучилия се кабинет „Василев“.

За ИТН Василев отсече: „Втори път да се опитаме да правим същото нещо с ИТН за мен би било проява на идиотизъм.“

Не че не са го правили и друг път, но днешната Закуска при Херо Мустафа е първият явен, директен и много брутален опит на американците да съставят правителство в България.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Гледам критерият за избор е безгръбначност и чуждолюбие. Всички изброени са показали и доказали верността си към господарите. Роботи да бяха, все някога можеше да се разбунтуват, тези не! Ако се появи такова „правителство“, стягайте мешките и на фронта, срещу Русия, няма бягане.

  2. САЩисаните бяха изритани от аборигените в
    Шри Ланка време е да ги изритаме и ние.

  3. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ . . . ! ГРАБВАЙ СОПИТЕ И ИЗЛИЗАЙ ПО ПЛОЩАДИТЕ ДА ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИ КОИТО СА ВЪВ ВЛАСТА ОТ 32 Г ВКЛЮЧИТЕЛНО АГЕНТ р. радев

  4. Без сопа няма да се решат проблемите на България тази мустаката хероинка вече е наредила състава на кабинета Педерас,наркоман,курва,педерас, курва наркоман .

  5. След като приватизира БСП, Корнелия вече я дава под наем. Може да я наемеш директно с обслужващ персонал. Взимаш я, слагаш си свой капитан, и плаваш…. от 2 седмици до 6 месеца.
    Кеф ти остров Болшевик, кеф ти Миконос. Навсякъде има наши партизани. Из целия Балкански басейн. Ако пък се почувстваш застрашен има опция да си извикаш на борда и новият шеф на “Кинтекс”. С два автомата и димна граната в гъза.
    Лодка на газ, така да се каже… В море без дъно, така да се каже… В наглост без граници, ако ме разбирате правилно. Васил Петев

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *