Орбан: С Анти-Руските Санкции Европа се Простреля в Сърцето!

Европейският съюз „се простреля в гърдите“ с инфантилните санкции срещу Русия, които, ако не бъдат оттеглени, рискуват да унищожат европейската икономика, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

След началото на руската инвазия в Украйна и европейските санкции, газовите доставки за Европа са крайно недостатъчни, алтернативни доставки липсват, а цените рязко се покачиха. Това на практика прави невъзможно запълването на газохранилищата на континента.

Скокът на газа и електричеството принуди Орбан да отмени наложения от неговото правителство преди години таван на цените за домакинствата, признаван за една от най-добрите му икономически политики.

„Отначало реших, че сме се простреляли в крака, но сега вече е ясно, че Европа се е простреляла в гърдите, даже направо в сърцето“, заяви Орбан в интервю за унгарското национално радио.

Унгарският премиер призна, че Украйна се нуждае от помощ, но европейските лидери трябва да преосмислят стратегията си, тъй като санкциите са нанесли много тежки щети на европейската икономика без да засегнат съществено Русия и без да приближат войната към нейния край.

„Санкциите не помагат на Украйна, но се отразяват много зле на Европа и, ако не бъдат премахнати скоро, те ще убият европейската икономика. Това, което се случва сега, е непоносимо“, каза Орбан. „Моментът на истината ще дойде, когато лидерите в Брюксел признаят, че са сгрешили, че политиката им на санкции е основана на погрешни изчисления и трябва да бъде променена“.

Орбан посочи, че без премахването на ограниченията, които ще предизвикат скок в енергийните разходи за домакинствата, потребяващи енергия над средната за страната, целият режим на тавана на цените за комунални услуги ще трябва да бъде отменен.

Икономисти от „Морган Стенли“ (Morgan Stanley) изчисляват, че тези промени в Унгария ще добавят около 1,5 процента към инфлацията, която и без друго е най-високата от две десетилетия и е подпомогната от слабия форинт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Гледайте „Холодная весна 2022-го года“ за щурма на Мариуполь.
    ВСУ се оттегля от Северск
    15 юли, 11: 11 ч

    По данни на армията на ЛНР към 11 часа.

    1. Врагът напуска Северск на малки групи като част от изпълнението на бойна заповед за скрито изтегляне на войски.
    2. Нашите войски вече са се укрепили в източните покрайнини на Северск и прочистват дълбоко в града.
    3. Врагът все още оказва огнищна съпротива.
    4. Редица височини край Северск все още се контролират от противника.
    5. Пътят Северск-Соледар все още не е прерязан.

    Като цяло всичко върви към това, че в близките дни Северск ще премине под контрола на ВС на РФ и армията на ДНР. И ние, разбира се, ще припомним изявленията на украинската пропаганда, че „след окупацията на Лисичанск въоръжените сили на РФ няма да могат да окупират нито един град“.

  2. СЛАВА ВЕЛИКА РУСИЯ ПОБЕДА ЗА БРАТСКА РУСИЯ ЧАКАМЕ ВИ И В БЪЛГАРИЯ РУСКИ БРАТЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *