Сиймур Хърш: Новата стратегия на САЩ е Прекратяване на Войната. Тя минава през подкрепа за Залужни и отстраняване на Зеленски

Новата стратегия на САЩ за Украйна предвижда прекратяване на режима на Владимир Зеленски, инсталиране в Киев на ново правителство начело с президент – главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, край на военния конфликт с Русия и провеждане на икономически реформи от Киев. Това съобщи вчера американският разследващ журналист и носител на наградата „Пулицър“ Сиймур Хърш в блога си в Substack. За тези свои твърдения той се позова на служители в американската администрация, предаде ТАСС.

„Новата американска концепция за Украйна е много по-сложна и амбициозна от онази преди войната. Както ми каза (американският) служител, новата стратегия предвижда продължаваща подкрепа за Залужни и натиск срещу настоящата власт в Киев за кардинални реформи, които ще доведат до края на режима на Зеленски“, се казва в статията.

Формирането на нова стратегия за развитие на Украйна, пише Хърш, „ще изисква консултации и обучение на ключови патриотични и здравомислещи украинци“. „Опасността при провеждане на подобна реформа е, че тя ще бъде съпроводена от изтичане на информация в пресата и от съпротивата на окопалите се корумпирани местни украински администратори, които са основните печеливши от доказалата се като неефективна досегашна американска стратегия за „безплатен обяд“. Тези хора, повечето от които са от кликата на Зеленски, ще вложат всичките си усилия да подкопаят процеса на реформиране“, посочва журналистът. 

„Новата американска стратегия е да се сложи край на войната чрез отстъпване на територии на Русия и да се изготви финансов план за останалата част от Украйна“, заключава американският публицист.

Припомняме, че на 29 януари бившият депутат от Върховната рада Борислав Береза ​​заяви, че Залужни е отстранен от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна. Според бившия депутат в тази връзка в президентската канцелария са получени възмутени обаждания от западните партньори. Малко след това се включи и депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко, който каза, че Залужни е информиран, че ще бъде освободен от поста си, но все още няма президентски указ за това. По-късно прессекретарят на президента на Украйна Сергей Никифоров опроверга информацията, като съобщи, че Зеленски не е уволнявал Залужни. Въпреки това спекулациите в украинските медии и социалните мрежи за съдбата на Залужни продължават и към днешна дата. На 31 януари „Вашингтон пост“ съобщи, че Зеленски вече е взел решение за оставката на Залужни, въпреки че съобщението може да се забави известно време. По-късно CNN уточни, че указът за оставката на главнокомандващия ще бъде подписан до края на тази седмица.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че има много неясноти около новините за Залужни, но е очевидно, че „не всичко е наред“ с режима в Киев. А официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ситуацията около темата за уволнението на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна отразява агонията и краха на държавността на Украйна, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Пак павят сметки без кръчмар.
    На Русия не и трябват територии, пиндосня дебилна! Русия не иска НАТО да е на територия 404. В никакъв вид. Никаква бандеровщина и регулярна армия. А вие все мислите, че подкупите решават всичко.
    И кьде ще намерите честните чиновници измежду укровските, също е голяма мистерия.

  2. Само който никога през живота си не е бил в Украйна – било на ресторант, било на хотел, било на кое да е друго място, може да си мисли подобни глупости за „реформа“ на режима на Зеленски. За мен , държавата която е по-корумпирана от България е Украйна – изпитах го сам на гърба си. Не на пазара, не на улицата а в държавна банка ми свиха хиляда долара и за ди ми ги върнат поискаха половината в кеш. Ако започват да правят “ реформа “ , ще го ядат такъв, какъвто не им идва на ума. Иначе Русия загуби войната , нали!

  3. А Президента Путин питахте ли го?
    Ще се оттеглите до споразуменията от 97-а.
    И хич не си правете сметки без кръчмаря.
    Българите да се готвим за средата на 2025 и да се молим Русия да се договори с Турция за нас.
    Разбира се, който е против- да излиза и да си защитава “независимостта”.
    Или- да се изнася в Северна България на запад от Търговище.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *