Сергей Шойгу: Ако САЩ доставят касетъчни боеприпаси на Украйна, ще отговорим със същото

“Ако Съединените щати доставят касетъчни боеприпаси на Украйна, руските въоръжени сили ще бъдат принудени да използват подобни оръжия срещу украинската армия“, заяви днес на брифинг пред журналисти руския военен министър Сергей Шойгу. Според министъра руските касетъчни боеприпаси са много по-ефективни от американските, техният обхват е по-широк и по-разнообразен.

Шойгу подчерта, че Русия е въоръжена с касетъчни боеприпаси „за всякакви случаи“. Шойгу добави, че до момента руските войски се въздържат от използването на касетъчни боеприпаси в специалната военна операция, въпреки че Русия, също като САЩ и Китай не се е присъединила към конвенцията, забраняваща използването им. „Но това наше решение по етични причини, може много скоростно да се промени“, допълни Шойгу.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Шойгу е тувинец и от другата страна няма роднини, но Украйна е Русия, особено в тази част, където се водят боевете, какво заплашва, че ще си осере къщата ли? На сащисаните мед им капе от подобни изяви. За махане е!

  2. Рима, майката на Зеленски е планинска еврейка от Дагестан, заедно в живот с муслими,и синът ведно с Ердоган, друз, в прегръдка. Повече е сложно кой къде се е родил и къде се пригодил. А полицейска бригадна група кой от кого ще пази в Родината, нетрайна привлекателност са снайперисти, чейнето ти увисва, от земното притегляне, що ни иде

  3. Как не разбра тази „мъдра“Европа каква е целта на Англосаксонците, как не разбра, че в тази война Русия не искаше да изтребва украинското население, още -по малко да замърсява територията и с радиоактивни отпадъци, които за векове ще направЯт тази територия необитаема, каквато стана Чернобил след катастрофата. А мерака на Щатите и на Ежропа е да съсипят Русия, което не само не крият,признават си го и да направят Украина необитаема.Това е САТАНИЗЪМ В ЧИСТА ФОРМА.

    • Честно казано ми е през ….. за европа. Как не разбра българинът, че лека полека го избиват, окупират, ограбват …… 33 г. и родината му бива заличавана? Дори когато им го казваш нещат да повярват. Не вярва, че му затриха армията, образованието, здравеопазването, енергетиката, икономиката …… превърнаха децата му в безродни педали, а България в мултинационалана антируска територия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *