Световните медии Гърмят с новини за Протестите в България, само Брюксел Мълчи Оглушително!

Най- бедната и най- корумпираната държава в ЕС, България се вдигна на протести срещу правителството с възгласи „Мафия“ и „Оставка“. Народното недоволство избухна след прокурорска акция в президентството, целяща да дискредитира държавния глава Румен Радев. Това пише в статия за протестите в България „Ню Йорк Таймс“.

Протестиращите настояват за оставка на правителството  и на главния прокурор Иван Гешев, заради мащабни корупционни скандали в управлението, които обвинител номер 1 умишлено прикрива.

Управляващата в България партия ГЕРБ от 11 години се заканва да се справи с корупцията, но досега няма нито един осъден държавник на висок пост. И вместо да я изкорени, влястта генерира, вече ежедневни, корупционни скандали, а малката черноморска държава продължава да се слави като най- корумпираната в ЕС.

В отговор на масовите протести с искания за оставка, премиерът Борисов отговори, че няма да я подаде, защото бил направил много за България. Като свои грандиозни успехи той изтъква строежа на пътища и магистрали, повишаването на доходите на населението и съвсем прясното приемане на страната в чакалнята на Еврозоната. Въпреки тези му хвалби обаче и след 11-годишното му управление, България продължава да е най- бедната, корумпирана и обезлюдяваща държава в ЕС.

Борисов обвини президента Радев в подклаждане на напрежение между институциите и заяви решимост да довърши третия си мандат, който изтича през пролетта на 2021 г. Пети пореден ден обаче центърът на българската столица е блокиран от десетки хиляди протестиращи, които категорично настояват за оставка на правителството и с времето натискът им се засилва.

Протестът се пренесе и пред лятната резиденция на председателя на етническата турска партия в България ДПС – Ахмед Доган. Това се случи след като лидер на малка неолиберална партия не беше допуснат до морския бряг, където е издигнат палата на Доган, и беше изтласкан обратно в морето от държавните му охранители.

Междувременно, ето как ЕК отговори на призива на президента Радев да не си затварят очите пред случващите се в България репресии и анти-конституционни безобразия. Говорителят на ЕК заяви, че не може да коментира „специфичните събития“ в България. Затова си имало „Механизъм за сътрудничество и проверка“, който продължавал да действа (въпреки, че самата ЕК преди няколко месеца декларира, че е спряла въпросният механизъм за България заради напредъка на страната в борбата с корупцията). Въпреки Механизмът, резултатите са все едни и същи и ние знаем това, заяви още говорителят на ЕК.

Престижното издание „Политико“ също излезе с остър коментар за мащабната корупция в българското правителство. В анализът се акцентира върху липсата на реакция от страната на Европейския съюз и ясно заявената подкрепа за Борисов от лидера на европейското му семейство ЕНП Манфред Вебер. Skandalno.net

Преведе: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. ЕБЕТЕ СИ ПУТКАТА МАЙЧИНА НАТО ЕС САЩ СЛЕД КАТО ДЪРЖИТЕ НАЙ ГОЛЕМИЯ БАЛКАНСКИ МАФИОТ БЪЛГАРОУБИЕЦ НА ВЛАСТ ПРЕВЪРНАХТЕ НИ В КОЛОНИЯ И НИ УНИЩОЖИХТЕ ВЪН ВСИЧКИ ВИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ НАПУСКАМЕ НАТО И ЕС

  2. Вие от „Скадално“ помислете си защо досега убийството на А. Луканов не е разкрито. Свържете го със затвора в Панкрац и всичко ще си дойде на място.

  3. Da si go zimat togava Borisov v Bruksel i da si go hrantutat tam. Ne ni triabva tuka. A moje i kam Dubai da otpatuva – tam Bojkov go chaka da mu kaje niakoi neshta ;))

  4. Защо еврогейците не реагираха за тъмното минало на бойко борисов лежал в чешки затвор за кражби и рекети преди да го изтикат от монтерей на председателското место а го славеха и си затваряха очите за бос на дрогата и мутрите от сик и ипон …

  5. АЙСИКТИР МАНФРЕД ВЕБЕР ЕС И НАТО ВИЕ СТЕ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ВИ НАПУСНЕМ ЩОМ ЗАЩИТАВАТЕ И ПОДКРЕПЯТЕ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И ФАШИСТКАТА МУ МАФИОТСКА ХУНТА ГЕРБ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НИ С ВАС ВИЖДАМЕ САМО БЕДНОСТ ГЕНОЦИД И РАЗРУХА МРАЗИМ ВИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  6. Сега ли прогледна Мустафата че властта на Тиквата е прогнила и проядена от корупция, рекет и кражби? Официален Вашингтон участваше наравно с тая власт в ограбването на държавата ни чрез ТЕЦ-ове, изтребители и явни и прикрити концесии. Стожерите и радетелите за демокрация в цял свят, вместо да задействат санкции /каквито прилагат за Русия/ към тая власт и персонално към говедото начело на нея, канеха многократно дясната му ръка на „закуски“, прикриващи обучение за трайно бетониране на удобната им колониална управа. Никак не е случайно, че в цял свят мислещите хора разпознават САЩ като истинската „империя на злото“. Тръмп поне недвусмислено показваше презрението си към банкянския примат, но това неглижиране дебелокожият типигьоз посрещаше като поощрение.

  7. 18 юли 2012 – АПОСТОЛЕ ….
    .
    Колко си „велик” Апостоле ?
    И как пазят „Голем-МАН-ОВЦИТЕ” Теб
    От паметника си да не полет-ИШ … „проклет”

    Бутафорно пускат маршове велики
    „Вдигайте” се гълъби – „велик е нашия войник”
    С „Тих бял Дунав”, правят те велик !

    Държавните май-муни с теб се кипрят „слава”
    Снимат се пред теб и кичат се със лика ти славен
    Ти си гордо знаме като Ботев на пилон
    В денят, когато си роден … АЗ СЪМ ИЗГОНЕН ФЕН.

    С теб, Ботев и другите борци
    Трябва да се вдигнем Нии – ШИН ФЕЙН – САМИ
    Държавните глупци – Убииците народни да сразим
    Робът трябва да изчисти тази смрад позорна от лъжци !
    .
    Стефанъ Д-ръ Д Чолаковъ
    18 юли 2012
    Карлово

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *