САЩ в паника: Путин цепи ЕС!

Vladimir Putin meets with United Russia party leadershipВладимир Путин сее разделение в Европейския съюз, за да  подкопае санкциите, пише разтревожено“Ню Йорк таймс“.

Вестникът твърди, че Путин методично въздейства  „чрез омайване, пари и разпалване на исторически и идеологически леки пожари най-слабите брънки в ЕС, за да установи собствено влияние в някои от най-проблемните страни  на Европа“. Американското издание е категорично, че  една от очевидните цели на Путин е да сломи крехкото западно единство по въпроса с конфликта в Украйна.

Вестникът възмутено посочва, че утре гръцкият премиер Алексис Ципрас ще посети Москва, а преди него същото направи кипърският президент Никос Анастасиадис.  Преди посещението си Ципрас  се е обявил против санкциите срещу Русия, наричайки  ги като „политика, водеща към задънена улица“.

В неделя усилията на Путин да отлюспи поддръжници в ЕС се поставя и фактът, че чешкия президент Милош Земан е решил да присъства на военния парад в Москва на 9 май и е предизвикал конфликт с американския посланик, който му казал да не ходи. Според изданието се очертава натиск за пробиването на санкциите с Русия, още повече, че Путин се е срещнал и с унгарския министър-председател Виктор Орбан.

Интересно обаче що за смешен плач се лее от американската преса. За кого са тези сълзи? Явно държавите-членки се опъват на САЩ, които искат тотален контрол върху евросъюза и всички страни да се държат като американски марионетки, изпълнявайки безпрекословно каквото им се нареди.

И докато България няма собствено мнение и козирува на всяка заповед, то има държави, на които им писна да са сателити на САЩ и да забравят историята си и националните си интереси. Точно тези опити за собствено мнение и независимост са раздразнили Обама, от чиято администрация бе подшушнато решението да се бойкотира Деня на победата. И по този начин негласно да се забравят жертвите, които и обикновеният американски народ даде в битката против фашизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. До „Скандално“.
    Напомням ви още веднъж, че кpайно
    вpеме е да започнете датиpате своите матеpиали. Поднасяте на събития, станли по вpемето на Обама, като топ новина.

  2. До „Скандално“.
    Напомням ви още веднъж, че кpайно
    вpеме е да започнете датиpате своите матеpиали. Поднасяте на събития, станли по вpемето на Обама, като топ новина
    Защо не искате да публикувате тази моя забележка. Значи в България се възражда цензура, и то не от ГЕРБерските подлоги, а от Скандално“!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *