„Рыбарь“: Дронът от Тюленово е украински – модел“Довбуш Т10″

Откриването на неидентифициран дрон на брега на Черно море в близост до село Тюленово е основна тема в българските медии днес. От снимките се вижда как към корпуса на безпилотния летателен апарат е аматьорски прикрепена 82-милиметрова мина, чийто произход (според българите) е неизвестен, пише Телеграм каналът „Рыбарь„.

При разглеждане на снимките и видеата, на които се вижда формата на безпилотния летателен апарат, неговия фюзелаж и размах на крилата обаче става ясно, че това е украински безпилотен летателен апарат модел „Довбуш Т10“.

Такива безпилотни летателни апарати, натоварени с привързани към тях експлозиви, бяха използвани от ВСУ за удари по Белгород.

По всичко личи, че дронът е доплавал до българския бряг откъм Крим. През последните седмици ВСУ започнаха да използват безпилотни летателни апарати от различни типове за нападения срещу полуострова, а „Довбуш“ най-вероятно е бил свален от руските сили за радиоелектронна борба по време на един от набезите и е паднал във водата. https://t.me/rybar/52019?embed=1

Източник: Рыбарь

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Е, то беше ясно от самото начало, че е укрсински. Ако беше руски Магарев щеше да ни проглуши ушите, а сега мълчи като бит гъз и не зне чий е дронът.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *