Руснаците си тръгват от България, спряха да купуват ваканционни жилища край морето

руснаци къщиСлед бума на покупки  на недвижими имоти от руснаци по Българското Черноморие през последните четири години, търговията изведнъж замря.

Покупките паднаха четири пъти, което се отрази пагубно на търговците на имоти. И причината не е толкова в по-малката платежоспособност на клиентите и обезценяването на  рубла спрямо  долара и еврото и падането на печалбите  на средния и малък бизнес в Русия, а и отношението на българите към летните си съседи.

Откакто България зае твърда антируска позиция и соросоидите си купиха големи медии да насаждат омраза между двата народа, руските туристи, които обикновено прекарваха цяло лято у нас и бяха основният контингент, който правеше сериозен оборот в магазините и заведенията, се почувстваха нежелани.

Семейства с деца споделиха как чувстват тук враждебното настроение на хората, как не се чувстват удобно нито на плажа, нито в магазините, как чуват подмятания зад гърба си и ги наричат нашественици. Любезни с тях били само продавачите на имоти и собствениците на бутици. След като купели апартамент вече, те попадали в битови проблеми, които общото събрание на сградата трябва да реши. На места им искали повече пари за обслужване и поддръжка, понеже били чужденци. През зимата пък, докато живеели в Русия, често намирали имотите си неподдържани, наводнени, някои и разбити, въпреки че се плащало за охрана.

По улиците пък младежи им подхвърляли да си ходят вкъщи и ги наричали с обидни имена. Цялата тази враждебна атмосфера накарала братушките да си купуват евтини апартаменти в Турция, Гърция или Кипър, където към тях сее отнасяли любезно.

Кой насади омраза между два братски народа – е ясно. Защо се изсипаха толкова пари в определени медии, за да приемаме обикновения руснак за враг и нашественик, също е ясно.

От това обаче пострада само нашият туризъм и търговията. А руснаците не само не купуват апартаменти тук, но и ги продават и отиват в други страни, които знаят интересите си и ги посрещат с отворени обятия.

https://youtu.be/xa9hNbGYEZg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Сега сигурно Президента ни е щастлив? Митов също? Хилядите платени тролове по нета, сеещи руссофобия също? Е, за простите продажни тролове, които използуа кой ли не в амбициите си е допустимо, но за Президент и Главнокомандуващ на Българска Армия е недопустимо да прояви такава яростна антибългарщина. Историята се повтаря….. Преди десетилетия така бяха впримчени много български политици в антирусофилщина и свършихме с катастрофа. Да не говорим, че загубихме територии, че станахме и прецаканият победен въпреки победи на бойното поле… Да не забравяме и едно – каквото повикало, такова се обадило! Сега сигурно Президента ни играе кючек или Ламбада в кабинета си, от радост? И не само той… А генералният ни щаб очевидно също е във възторг от заобграждането на Русия с армии? Но не забравяйте, че тя ще се брани и вие и ние, които нямаме вина, че сте нагаждачи за пост и кокал и ни продадохте, ще я духаме…. Защото когато я нападат тя се брани и има пълно право на това. Но ние ще я духаме заради позицията ви. Ванга ви го е казала, не аз. но аз мога да ви кажа, че тоя път ще я духаме якоооо, започне ли войната. Сега оръжията са далеч по-модерни от преди…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *