Страх! Меркел даде заден за мигрантите след Париж

МеркелГерманският канцлер Ангела Меркел обърна плочата и отправи  призив  да се създадат по-големи възможности за  легална миграция в страните-членки на ЕС.

Тя смята, че  по този начин ще се намали потокът на  нелегални  бежанци и напрежението между различните държави в Съюза. В момента то е нараснало дотолкова, че някои държави са готови да го напуснат, само и само да опазят хората си от нашествениците и чистотата на християнската вяра.

За затваряне на границите твърдо се обявиха Унгария, Словакия, Хърватия, Полша, а от вчера дори Австрия започна да строи ограда.

В няколко държави обявиха след кървавите атентати в Париж, че ще връщат бежанците в родината им, за да се борят там за справедливост, по-добър живот и да станат катализатор на промяната, а не да бягат от проблемите.

„Нелегалността трябва да бъде  преобразувана в легалност и то бързо, колкото е възможно, по-бързо“, заяви  Меркел  на срещата на  страните от „Г-20“,  която се провежда спешно  в Анталия.

Тя обаче не можа да обясни как това ще попречи на тероризма, след като част от атентаторите в Париж се оказаха с френско и белгийско гражданство и отдавна уж интергирани европейци.

Меркел доста хитро подхвърли, че за да се премине към легална имиграция, бежанците трябва да бъдат разположени по-„справедливо“ във всички страни на съюза. Тоест да има квоти колко да приеме всяка страна. Това предложение обаче отново срещна отпор от повечето бивши соц. държави, както и от някои скандинавски.

Най-после канцлерът на Германия се сети, че  за решението на бежанската криза е необходимо да се решат проблемите в страните, от които хората имигрират. Така негласно тя подкрепи бомбардировките в Сирия и установяването на някакъв ред и държавност там.

Самите германци обаче са настръхнали срещу Меркел и все по-често я наричат „Колос на глинени крака“.

https://youtu.be/j–ww6yIRpI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *