Руското разузнаване: САЩ стартираха мощна антируска кампания в Европа с център – България!

Специалните разузнавателни служби на САЩ разгърнаха безпрецедентна авни-руска кампания, чиято цел е пълното сриване на културните, икономически и добросъседски връзки на страните от Източна Европа с Русия. За център на тази анти-руска пропагандна война янките са избрали България. Това заяви за агенция ТАСС говорителят на руската разузнавателна служба Сергей Иванов. Той дори споменава служител на българските специални служби като източник на една дозина антируски фалшификати. ТАСС публикува изявлението на Сергей Иванов под заглавие: „Службата за външно разузнаване на Руската федерация нарече България „център за инсцениране на шпионски скандали“.

„Съгласно получената от нас информация разузнаването и други спец. служби на САЩ са разгърнали мащабна мрежа за компрометиране в страните от Източна Европа на местни политически, културни и други обществени дейци, които се изказват за развиване на добросъседските отношения на техните държави с Русия. За тази цел е мобилизирана агентура и мрежи на НПО (Неправителствени организации), финансирани от официални ведомства на САЩ“, допълва ръководителят на пресслужбата на СВР. В България има регистрирани над 8 хил. НПО с доказано изцяло американско финансиране. Същите развиват агитационна и пропагандна дейност в областта на културата, образованието, медиите… и го правят изцяло в услуга на менторите и платците си от САЩ.

Говорителят на руското разузнаване дава и един съвсем пресен пример: раздухването на „фалшивата информация, че главна тема по време на срещата на директора на СВР Сергей Наришкин с шейх Мухамед бин Рашид ал Мактум на 10 февруари в Обединените арабски емирства е била съдбата на българския бизнесмен Васил Божков“.

„В резултат на последвалото разследване, което предприе нашата служба, се установи, че първоизточникът на тази „сензационна“ информация е представител на специалните служби на България в съседна държава от балканския регион. Същият е изцяло контролиран и поощряван от ЦРУ, които насочват работата му срещу Руската федерация и нормалните й отношения с България. А в случая с тази конкретна информация се е преследвала и още една цел- да се усложнят междудържавните отношения и доброто сътрудничеството на спецслужбите и между Русия и Обединените арабски емирства.“, завърши Иванов. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Омръзна ми едните срещу другите и после обратно!
    Искам вече да престанат да се заяждат помежду си и да си стиснат ръцете!

  2. Помаков,колкото и да се стараеш,народа носи в сърцето си Русия и няма да намрази своите братя славяни,донесли свободата на България два пъти!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *