Руското разузнаване: Западът притиска Киев за тотална мобилизация. Всички мъже и жени между 17 и 70 години отиват на фронта

Западните държави изискват от Киев да извърши кардинална мобилизацията, за да компенсира тежките загуби от над 100 хил. души след неуспешната контраофанзива на украинските въоръжени сили, съобщи пресслужбата на руското Външно разузнаване.

„Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, заяви, че разполага с информация, според която Западът е наредил на режима на Зеленски „Украйна на всяка цена да продължи да демонстрира пред света, че Русия не може да победи в украинския конфликт, дори това да е на цената на огромни загуби“, се казва в съобщението.

Според разузнавателната служба на Русия, САЩ и Великобритания препоръчват на украинското ръководство да намали възрастта на подлежащите на мобилизация до 17 години и да я повиши до 70 години, както и да извърши допълнителна мобилизация на жени. СВР отбелязва, че министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров е предложил на Върховната рада да проучи възможността за намаляване на минималната възраст за наборна военна служба. „Документът за това предложение е при нас“, съобщи Наришкин.

„Ако това се случи, то ще е поредно потвърждение за нацистката същност на киевския режим. Само нацистите са изпращали непълнолетни 17-годишни младежи в изпепеляваща война. Друг е въпросът, че тези мерки само ще удължат агонията на ВСУ.

Подготвяната от Киев тотална мобилизация в описания вид напомня много на действията на висшето ръководство на нацистка Германия през есента на 1944 г. Мерки, с които създава нацистката народна милиция от мобилизирани граждани – „Фолксщурм“, в рамките на която от немските деца са формирани отряди на Хитлерюгенд“, подчертава пресслужбата.

Напоследък все по-често се чуват призиви за разширяване на обхвата на мобилизацията в Украйна. В края на октомври членът на комисията по национална сигурност на Върховната рада Серхий Рахманин направи такова предложение, като го оправда със значителните загуби на украинската армия. Владислав Шевчук, командир на рота от 80-а бригада на украинските въоръжени сили, също заяви пред средствата за масова информация в Украйна за необходимостта от пълна и кардинална мобилизация сред населението заради недостига на военен персонал на фронта.

Освен това украинският парламент подготвя проектозакон, който ще отмени отлагането на военната служба за висшистите и налага моментална мобилизация на кандидат-студентите в наборна възраст и при онези, които в момента учат второ или трето висше образование. Законопроектът също така предлага да се стесни кръгът на хората, които имат право на отлагане на военната служба по прочина, че се грижат за болни и инвалиди.

Източник: ria.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Сега усетихте ли се що магарето натиска за военно обучение на децата ви?!
    Ужким.
    Щото няма идиот, който да е минал “военно” обучение- и да е оцелял повече от 48 ч. на украинския фронт.
    В тази връзка- разни хорица ви увещаваха да пишете до мо, че сте жени- за да не ходите на фронта.
    Много прекрасно.
    Първо- защото ви скопяват духовно.
    Второ- защото, явно не работи.
    Трето- както Ясно Виждате- мобилизират и жени!
    Сега неспокойно си задавайте въпроси- и си отговаряйте.
    Аз имам отговор. Но- ме нападнахте като вълци мърша.
    Затова ще ви оставя да се самооправяте.
    Най- много от всичко мразя да казвам: Бях права!
    Неспокойна вечер!
    Ако ви е спокойна-не сте наред!

  2. Що пък да не ги притиска?
    Всеки господар има право да притиска както иска робите си, след като доброволно са си сложили синджирите.
    Що пък да не пратят и българи да бъдат избити, след като същите тези над 20 г. скачаха на всеки, който им казва истината и бяха готови със зъби да му прегризат гръкляна?
    Ся’ кво’ очаква се от нас да леем сълзи за тези велики еврогейци, дето се отричат от род и родина и гласуват за натовци и еврогейци ли?
    Ваксинация и на фронта за всеки предавал България!
    Който оцелее от тази паразитна паплач, го чакат въжета и дръвници.

    • Все пак, диагнозата на един лекар е да покаже реалното състояние на пациента, а не това, което ни се иска.

  3. Вселената ни е машина, и нужда има от водач, ръководител, предводител, лидер, вожд, или гид. Така е било, така и продължава. И народът български не последва ли водачи. И във всяка буна изпървом водача се издирвал. Мисленето е по-интересно от знаението.

  4. Да бягат украинците, в Русия или в други съседни държави, да бягат! Нямат ли милост към тях Зеленски и тази нацистка Киевска хунта? Да бягат украинците, а ако са на фронта, да се предават на руснаците веднага! Пръскайте им номера на „Волга“ из цяла Украйна, за да го знаят и им помогнат да избегнат опасността и риска!

  5. 149.200 „Волга“
    „Тысячи бойцов ВСУ сдались в плен, используя радиоволну 149.200 „Волга“, которая работает с середины лета на всех направлениях специальной военной операции. Об этом ТАСС рассказал представитель оперативных служб.
    Напомним, радиочастота „Волга“ действует в зоне СВО с середины лета 2023 года. Благодаря ей спасли свои жизни десятки тысяч бойцов ВСУ.“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *