Руското посолство във Вашингтон: САЩ не признават съда в Хага, за да не ги съди за зверствата им в Ирак, Югославия, Либия и Виетнам

„Властите на САЩ не признават легитимността на съда в Хага, за да не изпаднат в неудобната ситуация същият да ги осъди за зверствата им в Ирак, Югославия, Либия и Виетнам“. Това написа в официално обръщение руското посолство в САЩ. „Нещо повече, в опит да защитят своите военно-престъпници от международно преследване, Съединените щати дори предприемат одиозни мерки“. Руските дипломати припомнят решението на Вашингтон да наложи „безпрецедентни икономически санкции“ на ръководството на съда в Хага, включително на „бившия прокурор Фатах Бенсуда, който инициира разследване на зверствата на САЩ в Афганистан“.

Друг е въпросът, че този съд, който незаслужено се титулува като „международен“, въпреки че големи държави като САЩ, Русия и Китай не признават юрисдикцията му, няколко години след началото на своето съществуване бе овладян и превърнат в политически инструмент на САЩ. В момента администрацията на САЩ, в името на геополитическите си интереси, подкрепя „безпрецедентната правна вакханалия“ на т. нар. Международен наказателен съд (МНС) в Хага. Това се казва в коментар на руското посолство във Вашингтон, разпространен вчера, съобщава ТАСС.

„Обърнахме внимание на изявленията на служители на администрацията относно предполагаемата валидност на решението на Международния наказателен съд в Хага да издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин и комисаря по правата на детето в РФ Мария Лвова-Белова. В името на собствените си геополитически интереси те подкрепят безпрецедентната правна вакханалия, отприщена от МНС, знаейки много добре, че Русия, както и САЩ, не признават юрисдикцията на МНС“, подчертават руските дипломати.

„Позволявайки си неприемливи забележки срещу руския лидер, властите на САЩ умишлено премълчават собствените си зверства в Ирак, Югославия, Либия и Виетнам“, добавят те. „Нещо повече, в опит да защитят своите военно-престъпници от международно преследване, Съединените щати дори предприемат одиозни мерки„. Дипломатическата мисия припомня решението на администрацията на Вашингтон преди време да наложи „безпрецедентни икономически санкции“ на ръководството на съда в Хага, включително на „бившия прокурор Фатах Бенсуда, който инициира разследване на зверствата на САЩ в Афганистан“. „За каква независимост и безпристрастност на съда в Хага можем да говорим? Подобна позиция напомня на бавнопротичаща шизофрения. Днес всички местни власти повториха в един глас, че САЩ не признават МНС. Но надделява стратегическият интерес – максимално да се навреди на Русия“, подчертават от посолството.

В петък МНС в Хага издаде заповед за арест на Путин и Лвова-Белова. В съдебния документ се посочва, че те може да са замесени във „военни престъпления, състоящи се в незаконна депортация на население (деца) и незаконно прехвърляне на население (деца) от окупираните територии на Украйна в Руската федерация“, припомня ТАСС.

МНС е създаден с Римския статут от 1998 г. Той не е част от ООН и се отчита само пред страните, които са ратифицирали статута му. Държавите, които не са страни по статута, включват Русия (подписа, но не го ратифицира), Съединените щати (подписа, но по-късно се оттегли) и Китай (не подписа статута).

През 2016 г. Путин подписа указ, според който Русия няма да стане член на МНС. Според руското външно министерство този съд „не оправда възлаганите му надежди и не се превърна в наистина независим орган на международното правосъдие“.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Тук е редно да обясним какви и колко са въпросните деца, които визира съдът в Хага: 

Това са деца от домовете за сираци в четирите присъединени от Русия области – Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Руската държава просто ги е евакуирала от районите на военните действия, за да не пострадат. Съдът в Хага обаче най-подло се е заел тъкмо с казуса с децата-сираци, защото са непълнолетни и нямат настойник, който да избере законно от тяхно име къде искат да живеят – в Русия или в остатъчна Украйна под юрисдикцията на Киев. Техен настойник е украинската държава, на чиято територия са се родили и Москва действително е извършила нарушение, евакуирайки ги в старите територии на Русия. Трябвало е да предаде тези руски и рускоезични деца на киевската хунта, защото юридически тя е техен настойник, а те са непълнолетни и не могат да взимат самостоятелно решение къде искат да живеят. Нищо че родителите на част от тези деца са убити именно от киевските нацисти. Та, това дава основание на Запада да спекулира, че „Путин отвлича деца“, а бутафорният глобалистки съд в Хага да иска неговия арест. Това е пореден пример за това, че закон и морал не е едно и също нещо. Западни сатанисти, сър! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Благословен. Да. Сте. Наш. Велик. Брат. Владимир. Путин. Киевската. Хунта. Щеше. Да. Продаде. Децата. За. Секс роби. И. За. Трансплантации

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *