Руското МО разполага с писмата на Хънтър Байдън за финансирането на БиоЛабораториите в Украйна! Чудовищни Разкрития: (С ВИДЕО)

Според Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили, публикуваната кореспонденция на Хънтър Байдън показва, че истинските цели на Пентагона в Украйна са далеч от научни, съобщава ТАСС.

Барак Обама (президент), Джо Байдън (вицепрезидент) и Хънтър Байдън по времето на активността му за биолабораториите в Украйна.

Руското министерство на отбраната разполага с кореспонденцията на сина на президента на САЩ Хънтър Байдън със служители на Службата за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ и подизпълнители на Пентагона в Украйна, която потвърждава, че той е изиграл важна роля за финансирането на работата с патогени в Украйна. Това съобщи Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на Въоръжените сили на Руската федерация. По думите му, САЩ разглеждат развиващите се страни като полигон за тестване на компоненти на биологични оръжия и лекарства.

„Пред вас е кореспонденцията на сина на настоящия президент на САЩ със служители на Службата за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ и подизпълнители на Пентагона в Украйна. Наличието на тези документални доказателства – писма, кореспонденции, имейли, договори др. документи, се потвърждава и от западните медии. Съдържанието на писмата показва, че Хънтър Байдън е изиграл важна роля за създаването на финансова възможност за работа с патогени на територията на Украйна, като е обезпечил събирането на средства за Black and Veach и „Метабиота“, каза Кирилов на брифинг.

ИГОР КИРИЛОВ

По думите му, публикуваната кореспонденция показва, че истинските цели на Пентагона в Украйна са били далеч от научни. „Така в едно от писмата вицепрезидентът на „Метабиота“ отбелязва, че дейността на компанията ще бъде насочена към осигуряване на „културната и икономическа независимост на Украйна от Русия”, което е доста странно за биотехнологична компания“, каза Игор Кирилов.

Руското министерство на отбраната публикува списък на лицата, участвали в създаването на компоненти за биологично оръжие на територията на Украйна. Както каза Кирилов на брифинга, една от ключовите фигури е Робърт Поуп, служител в Службата за намаляване на военните заплахи на Министерството на отбраната на САЩ (DTRA) и директор на Програмата за сътрудничество за намаляване на заплахите (известна още като програмата Nunn-Lugar).

„Той (Робърт Поуп) е автор на идеята за създаване на Централно хранилище на особено опасните микроорганизми в Киев“, подчерта Кирилов.

Началникът на силите за радиационна, химическа и биологична защита Игор Кирилов заяви, че специалната операция на руските въоръжени сили в Украйна е позволила да се спре дейността на пет киевски биолаборатории, които са работили с антракс, холера и африканска чума по свинете.

„Важен резултат от специалната операция на руските въоръжени сили беше прекратяването на дейността на пет киевски биологични лаборатории, които извършваха работа с патогени на антракс, туларемия, бруцелоза, холера, лептоспироза, африканска чума по свинете“, каза Кирилов. По думите му, част от колекцията е откарана в Съединените щати, останалите щамове са спешно унищожени в съответствие със заповед на Министерството на здравеопазването на Украйна от 24 февруари – деня на стартирането на руската операция в Украйна.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Nw52rP492jQ

Освен биологични оръжия, режимът в Киев е разработвал и технически средства за доставка и използване на биологично оръжие, заяви Игор Кирилов. „Всъщност става дума за разработване от Киев на режим на технически средства за доставка и използване на биологични оръжия с възможност за използването им срещу Руската федерация“, каза той.

В подкрепа на това свое твърдение Игор Кирилов показа документ, съдържащ искането на украинската компания Motor Sich към турския производител на безпилотни летателни апарати (БЛА) Bayraktar. „Искам да подчертая, че този документ е с дата 15 декември 2021 г. Същността му се състои във въпроса на украинската страна: Възможно ли е дроновете „Байрактар“ да бъдат оборудвани със системи и механизми за разпръскване на аерозоли с капацитет над 20 литра. А също и въпросът възможно ли е тези дронове да са с обхват на полета до и над 300 км. Искам да ви кажа, че тези оборудвани с контейнери с биологични препарати дронове са били предвидени от Киев за широкомащабно използване на биологични оръжия на територията на Руската федерация“, каза ръководителят на войските на РХБЗ.

Според Кирилов в САЩ е патентован и безпилотен летателен апарат за разпространение от въздуха на заразени насекоми. В описанието на патента се посочва, че с това устройство вражеските войски могат да бъдат унищожени или обезвредени без риск за военния персонал на САЩ.

Игор Кирилов заяви също, че САЩ разглеждат развиващите се страни като полигон за тестване на компоненти на свои биологични оръжия и лекарства. „Пренебрежителното отношение към гражданите на Украйна характеризира добре прагматичния подход на Съединените щати към организацията на военни биологични изследвания. Развиващите се страни се разглеждат като полигон за тестване на компоненти на забранените биологични оръжия и лекарства“, каза той.

Според Кирилов постъпилите документи свидетелстват за реално нарушаване от страна на САЩ и Украйна на задълженията по чл.4 от КБТО и Резолюция №1540 на Съвета за сигурност на ООН от 28 април 2004 г.

„Ще продължим да анализираме документалните доказателства за нарушения на американската администрация и режима в Киев на международните споразумения за неразпространение на биологични оръжия и ще ви държим в течение“, каза още началникът на силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили Игор Кирилов.

Слайдове, показани на пресконференцията на министерството на отбраната на Русия:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Не ме ебе какво става с укроорганизмите. България е колония и няма как назначеният от бритоноварварите башибозук да действа в интерес на туземците.

    Докато българският народ не се събуди и не осъзнае, че е роб, за да прогони окупаторите си, няма особено значение кой национален предател ще си назначат, начело на башибозушките орди.

    Британоварварите са окупирали България, така че няма как нормален българин да толерира тези които го избиват и заробват децата му.

  2. Просто и ясно. Това са опасни лаборатории за територията на държавата, в която те се протеждат. Защо Хитлер се спрял да произвежда атомна бомба в Норвегия, а не в Берлин?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *