Руският посланик у нас: Не планираме окупация на Украйна (ВИДЕО)

Руската федерация не планира да окупира територията на Украйна. Това каза посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова във видеозапис, разпространен от дипломатическата мисия в София. Във видеото тя обяснява, че има решение всяка седмица да информира чрез подобни брифинги за действията на руските сили в Украйна.

„Вземат се всички възможни мерки за запазването на живота и сигурността на мирните жители. Ударите се нанасят само по военни обекти при използването на високоточни оръжия“, допълни Митрофанова. По думите й до момента 2911 военни обекти са разрушени. 90% от военните летища на Украйна са извадени от строя.

„Последните 2 дни руската армия прави всичко възможно да осигури хуманитарни коридори за цивилното население от обкръжените градове. Но евакуацията на жителите върви трудно, тъй като батальоните на украинските националисти възпрепятстват изтеглянето на цивилните от района на бойните действия. Те използват мирните жители като жив щит“, заяви Митрофанова.

Посланикът говори и за 30-те биологични лаборатории, за които Русия съобщи, че е открила в Украйна. По думите й „продължават анализите на документите, уличаващи САЩ в развитие и финансиране на програма за секретни военно-биологични дейности на територията на Украйна“. „Американците са работили с патогени на птици и влечуги и са тествали възможностите им да пренасят африканска чума и антракс по свинете. Провеждали са експерименти с мостри от коронавирус от прилепи. Целта им е била да създадат биологично оръжие за скрито разпространение на смъртоносни патогени, насочени срещу Русия. За да са безопасни за населението в Западна Европа, американските учени в Украйна са се опитвали да адаптират патогените убийци конкретно към славянския ген. Руската държава разполага с документи за подобни проучвания в лабораториите в Украйна.

Митрофанова подчерта още, че България е била една от първите в ЕС, които са обявили забрана за прелитане на руски самолети над своята територия.

„Без съмнение тази неприятелска стъпка ще се отрази негативно върху интензитета на двустранните отношения, включително в сферата на туризма. На 2 март МВнР обяви двама сътрудници на руското посолство за „персона нон грата“. Това е 11-ти поред такъв случай от 2019 г. насам. Поредното изгонване на дипломати от официална София под измислен претекст, не може да се разглежда иначе, освен като стремеж на българското правителство да „налее масло в огъня“ в разпалваната от колективния Запад антируска истерия. Тези действия няма да бъдат оставени без отговор“, каза посланичката. Тя напомни, че Русия е включила България в списъка си от неприятелски държави. Елеонора Митрофонова заяви още, че „европейските чиновници за пореден път се опитват да прехвърлят на страната й проблемите и провалите в енергийната политика на ЕС“. „Русия няма никакво отношение към текущото покачване на пазарните цени на газа и петрола. „Газпром“ продължава коректно да подава газ, изпълнявайки задълженията си към своите партньори според сключените договори“, категорична е тя. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/AWcCRpfjRH8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Китайското външно министерство призова САЩ да публикуват данни за военните биолаборатории в Украйна.
    ……..
    На територията на Украйна работят 26 американски лаборатории и други подобни съоръжения.
    САЩ контролират 336 лаборатории в 30 страни.

  2. Въпрос, Питане, което чака отговор !
    ……..
    Е ли възможно, сред идващите украинци да има такива, които са работили във военните биологичните лаборатории в Украйна и да ни донесат като „подарък“ биологичен материал ?
    ……..
    Като : дифтерия, салмонелоза, антракс, чума и други смъртоносни болести.
    ……..
    Най-много ще си изпатят най-гостоприемните българи и хотелиери, които с добро сърце са искали да помогнат .

  3. Да, това е напълно възможно, Хохол. Както е напълно възможно да са дошли и главорези с оръжие.

    Аз станах лош пророк, но като информиран оптимист ми беше ясно, че нещо такова ще стане. Преди известно време бях казала, че от чисто егоистична гледна точка бих предпочела болшинството от българите да са набучени, защото когато в една държава целите не се изпълнят по един начин, те се постигат по друг начин. Начинът почти винаги е износ на „революции“, което също не е изключено, но в настоящия момент по-вероятно е да е въвличането ни във война, което упорито се прави, както и този евентуален внос на зарази, тъй като вече е налице удобно продажно „правителство“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *